МБАЛ Надежда - тема 26

• 13 576
  • 296
  •   2
Отговори
# 270
  • Melmak
Аз няма да я правя. Даже лекарката, която ме следи каза, че няма нужда.
Не знам как е било преди, защото ми е първа бременност.

# 271
A всички ФМ ли сте правили? Тази ранната, която се води 16-18г.с. от кога са я измислили? 😀 2022г като че ли нямаше.

Аз бях с нормално протичаща бременност и направих 3 ФМ.

# 272
Моята бременност също е първа, нормално протичаща, но я правих тази. Предстои ми последна 4 та в 30 гс

# 273
Аз 2022г родих и правих 4те фетални, имаше си я и тогава. На регистратура ми бяха дали и картонче с феталните по седмици .

A всички ФМ ли сте правили? Тази ранната, която се води 16-18г.с. от кога са я измислили? 😀 2022г като че ли нямаше.

# 274

Има си я поне от 2020г насам. Ако лекарят по ФМ прецени може да се прескочи тази в 16-17г.с., с първата ми бременност не я правихме - лекарят ме извика директо за 20-22г.с.
С втората я правих, пак по лекарска преценка и добре, че, защото проблем имаше.

# 275
  • София
Още 2012г правих ФМ в 17 седмица при д-р Михова. За мен беше много полезна, защото тогава заподозряха проблем със сърцето на бебето.
Изобщо не е нововъведение и всъщност беше най-забавната, човечето си се виждаше доста добре, дори аз го разпознавах из мъглата.

# 276
Здравейте!

Искам да родя в болница Надежда и се налага да бъде секцио. Можете ли да ми препоръчате добър специалист с опит в оперативното израждане и добро отношение към пациента, защото много се колебая. Благодаря

# 277
Павлова

Здравейте!

Искам да родя в болница Надежда и се налага да бъде секцио. Можете ли да ми препоръчате добър специалист с опит в оперативното израждане и добро отношение към пациента, защото много се колебая. Благодаря

# 278
Здравейте, интересувам се от мамите родили естествено, дали сте имали "план за раждане". Ясно е, че нещата не се случват по план в голяма част от случаите, но дали поне се опитват да спазват предпочитат на родилката, ако тя има такива.

В момента се следя в друга болница, но съм разколебана дали да не се насоча към Надежда.

# 279
Не знам какво значи план за раждане, но моя АГ първия път ме чакаше 13 часа да направя разкритие, като имах доста интензивни контракции през повечето време, което не е малко, предвид, че бях и с изтекли води.
Та, да, смятам, че когато е възможно се чака максимално жената да роди естествено, стига да няма опастност за бебето и за майката.

# 280
И на мен ми предстои раждане, но доколкото знам се спазва плана за раждане.
Затова и се попълва.

# 281
Бях си попълнила плана за раждане. След като ме приеха за естествено раждане сама попитах няма ли някой да го прегледа, но акушерката ми каза "кажи горе долу какво искаш" и изобщо не го погледна. Та смятам ,че ако искате нещо по-специално от този план си го кажете и изобщо не разчитайте някой да го чете.

# 282
Бях си попълнила плана за раждане. След като ме приеха за естествено раждане сама попитах няма ли някой да го прегледа, но акушерката ми каза "кажи горе долу какво искаш" и изобщо не го погледна. Та смятам ,че ако искате нещо по-специално от този план си го кажете и изобщо не разчитайте някой да го чете.

Добре допуска се че не го гледат по време на раждане.Но специално че искам епидурална упойка за естествено раждане кога се казва при постъпване и кога влиза анаестезиолог. При предното ми раждане минаха хоне 6 човека и на кой казвах на кой не незнам но така и не ми сложиха и се разочаровах.

# 283
Аз бях посочила, че искам епидурална във въпросния план. После като тръгна раждането следящата също се чу с екипа и ми сложиха епидурална. Честно казано не помня дали и аз съм казвала на някого, че искам по време на самото раждане. А анестезиологът дойде, когато имах нужното разкритие за упойката.

Добре допуска се че не го гледат по време на раждане.Но специално че искам епидурална упойка за естествено раждане кога се казва при постъпване и кога влиза анаестезиолог. При предното ми раждане минаха хоне 6 човека и на кой казвах на кой не незнам но така и не ми сложиха и се разочаровах.

# 284

На моето раждане, когато контракциите ми станаха много силни те сами ме попитаха дали искам епидурална.

Общи условия

Активация на акаунт