МБАЛ Надежда - тема 26

• 28 643
  • 667
  •   2
Отговори
# 660
  • София
Момичета има ли нещо, като отворени врати или дни в които да разгледаш отделението. Гледам че има такава опция на сайта, но пише, че е временно преустановена.
Има ли някой, който се следи при д-р Арабаджикова и да са се разбрали да присъства на раждането, въпреки че няма избор на екип?

И аз се присъединявам към въпроса дали има ден на отворени врати? Виждам, че и в други болници има такива дни.

# 661
Няма за момента ден на отворените врати, но на сайта е пълно с клипчета на стаите и самата болница.

# 662
На мен не би ми било удобно да мия бебето си на тези мивки в стаите. Но вие вероятно сте по-оправна. Просто самите кранове не са разположени така, че да е удобно, доколкото помня.

Не знам колко ще е полезно, но към това мога да добавя, че мисля да си взема за в стаята бебешки сапун и кърпа и да си го мия на мивката в банята.
Ако очаквате момченца, имайте предвид, че много често пишкат, щом отворите памперса и ги лъхне хладен въздух. Нас ни спасяваха едни малки хавлиени кърпи от ИКЕА, които слагахме отгоре, за да поемат "удара".

За първото по-твърдо ако на бебето, слушах една лекарка да казва просто да се намаже предварително там с кремче, и по-лесно ще излезе и после избърше.

# 663
Ами, не съм раждала още там, така че не знам, но успявах с първото.
Разбира се, ако не е удобно, няма да се мъчим.

# 664
Ами, не съм раждала още там, така че не знам, но успявах с първото.
Разбира се, ако не е удобно, няма да се мъчим.
Със сигурност няма да ти е удобно, мивките са малки, няма как да пъхнеш бебе под нея. То като цяло няма нужда и ти да се опитваш да го миеш, просто го носиш на акушерките и те ще го измият, ако се налага.

# 665
Знам, знам, но ми се иска аз да си го обгрижвам, не се виждам посред нощ особено да се разкарвам за смяна на пелени. Няма лошо и акушерките да го правят, но лично на мен би ми било по-удобно да си го върша сама.

# 666
  • София
Мивките в стаите не са от най-удобните за миене на бебешко дупе, но вършат работа. Аз ги използвах редовно за целта. Имайте предвид, че ако заведете бебето при акушерките за смяна на памперс, няма да го измият, а ще бършат с мокри кърпи (мият ги с вода само когато ги къпят). Аз понеже хич не съм фен на мокрите кърпи и съм ги употребявала за децата си само в единични случаи,  ги преобувах в стаята.

# 667
За цялостно къпане на бебе не стават, но то и не виждам защо някой би го правил, като могат да си ги изкъпят спокойно сестрите, но за миене на дупето ще свършат работа. Вземете задължително гумени чехли, хлъзга се в банята, ако сте с някакви обикновени.

Общи условия

Активация на акаунт