МБАЛ Надежда - тема 26

• 28 492
  • 665
  •   3
Отговори
# 645
За първото по-твърдо ако на бебето, слушах една лекарка да казва просто да се намаже предварително там с кремче, и по-лесно ще излезе и после избърше.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 11:04 от PippiParaguas

# 646
Здравейте! Малко късно се сещам да пиша, защото до няколко седмици ми предстои раждане. Ще бъда секцио. Чух слухове, че от февруари ще има ново вдигане на цените, някоя от вас има ли по-сигурна информация?

Също така и аз се вълнувам от грижите за бебето, от мен или от акушерките. Чух няколко истории, когато акушерки се сърдели, че си оставяш бебето при тях или не го взимаш на време. Идва ли по стаите и започвали да се карат на майките. Та сега се чудя вече какво да си взимам в багажа. Мокри кърпи ясно, но шише и помпа все още се чудя. Памперси също. Ако някой може да сподели скорошен опит, ще съм благодарна.

# 647
За памперси, явно ти дават като ги помолиш сестрите, но може и ти да си подготвиш за всеки случай не много, за твое спокойствие също. Кърпичките, памперс и малко кремче може да сложиш в един компактен несесер като този: https://visvitalis.bg/product/kikkaboo-neseser-za-pampersi-eleph … -time-31108060066

А за помпа и бутилка, може да си вземеш като в трапезарията има стерелизатор общ и микровълнова (продават се многократни пликчета за стерелизиране които се слагат вътре), https://rayatoys.com/torbichki-za-ster-5br-za-20-izpolzv може ако искаш и ти да си носиш твой стерелизатор.

Ако засуче добре от гърдите, може би няма да ти трябват – иначе самите гърди се подуват на 3тия ден като вече си за изписване.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 11:06 от PippiParaguas

# 648
Здравейте! Малко късно се сещам да пиша, защото до няколко седмици ми предстои раждане. Ще бъда секцио. Чух слухове, че от февруари ще има ново вдигане на цените, някоя от вас има ли по-сигурна информация?

Също така и аз се вълнувам от грижите за бебето, от мен или от акушерките. Чух няколко истории, когато акушерки се сърдели, че си оставяш бебето при тях или не го взимаш на време. Идва ли по стаите и започвали да се карат на майките. Та сега се чудя вече какво да си взимам в багажа. Мокри кърпи ясно, но шише и помпа все още се чудя. Памперси също. Ако някой може да сподели скорошен опит, ще съм благодарна.

Раждах два пъти в Надежда,  през 2022 и декември 2025 , нито веднъж не са ми се карали че оставям детето при тях. През 2022 детето изцяло бе при мен, освен в часовете за визитация. Сега го оставях от 00 до 6 при тях.

Моят съвет е да си вземете мокри кърпи, крем против подсичане, помпа и пликове за стерилизация (не  знаеш кога ще ти се наложи да стерелизираш и стерелизатора там може да е зает).Наложи се детето ми да поседи в интензивният сектор 4 дни като през това време се цедих на 3 часа, можех да нося коластрата за да го храняг с него и ми даваха шишита оттам. Тъй като беше предимно на кърма бебето акаше на всяко хранене, понякога и по 2 пъти и не исках да го оставям с мръсно дупе - поради тази причина си исках памперси оттам (винаги ми даваха 5, 6 броя).

# 649
Значи както си прецениш ти, за времето в което им го оставяш и дали въобще (освен визитации). Това е добре. Мислех че те винаги ти го връщат в стаята, или по скоро ти трябва да се качваш да го взимаш? Как работи точно?

А има ли разлика между поведението на екипа и сестрите през уикендите? Някои жени споделят за такова. Или пък в ранните часове?... че нямало кой да им обърне внимание. Все пак в повечето случаи не знаеш кога ще тръгне да се ражда. За тези които тогава са раждали, как сте се оправяли и запазвали спокойствие?

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 15:07 от PippiParaguas

# 650
  • Melmak
Last shade, ако бебето е на АМ, те дават шишета и после те ли стерилизират?

# 651
Last shade, ако бебето е на АМ, те дават шишета и после те ли стерилизират?
Да, дъщеря ми беше на АМ, донасяха ми я с шишенце с мляко и след това им го връщах. Не съм го мила и стерилизирала, те си го оправяха.

# 652
Здравейте! Малко странично питане, но ми предстои да се запиша за женска консултация в Надежда. Спряла съм се на базовия им пакет. Питането ми е следното : някоя от вас,  която да има здравна застраховка към някой от фондовете и да са ѝ възстановили разхода за пакета ? Моят лимит за бременност по застраховката би стигнал да го покрие, но по телефона не ми казаха нищо конкретно, дали биха го покрили изцяло, защото зависело какво пише на фактурата - за по-сигурно трябва да има разбивка на всяка услуга от пакета и цените им. Не знам дали Надежда издават така фактурите за ЖК

# 653
Раждах май 2025, не видях разлика в отношението между работни и почивни дни, единствено през уикенда липсва консултантката по кърмене.
Нито се сърдеха, нито настояваха бебето да остане при тях.
Аз си го държах при мен.
Не забравяйте, че бебето е най-голямата помпа и когато ви тръгне кърмата не е добре да имате  дълъг интервал без изцеждане. Една съквартирантка реши, че ще спи цяла нощ и на сутринта за малко да не я изпишат заради вдигната температура от гърдите.
По отношение на памперсите си взех да не ги притеснявам цяла нощ, тъй като бебета акат често, но нямаха никакъв проблем и те да правят тоалет.
Като цяло се чувствах като на хотел, прекрасно отношение, вкусна храна, масажи, а и възможността да общуваш с всички родилки ми донесе плюсове от психологическа гледна точка.

# 654
На мъжа позволяват ли му да стои през цялото раждане – ако се окаже по-дълго или през нощите пъдят ли го от стаята или може да си остане през цялото време докато родиш?

# 655
  • Melmak
Здравейте! Малко странично питане, но ми предстои да се запиша за женска консултация в Надежда. Спряла съм се на базовия им пакет. Питането ми е следното : някоя от вас,  която да има здравна застраховка към някой от фондовете и да са ѝ възстановили разхода за пакета ? Моят лимит за бременност по застраховката би стигнал да го покрие, но по телефона не ми казаха нищо конкретно, дали биха го покрили изцяло, защото зависело какво пише на фактурата - за по-сигурно трябва да има разбивка на всяка услуга от пакета и цените им. Не знам дали Надежда издават така фактурите за ЖК

Аз взех фактура за пакет проследяване на бременност и ми одобриха сумата. Обаче при мен изискваха изследванията, пратих кръвните и микробиологията, цито. Вече от вашия фонд конкретно ако имат някакво изискване, проучете какво е, за да ви издадат правилно ф-ра.

# 656
На мъжа позволяват ли му да стои през цялото раждане – ако се окаже по-дълго или през нощите пъдят ли го от стаята или може да си остане през цялото време докато родиш?
Моят мъж не се е отделял от мен по време на цялото раждане. Приеха ме в 14ч, родих в 23:30 и седях в родилна зала до 2 след полунощ. Той гушкаше бебето през цялото време докато ме зашият и се свестя. Накрая нас със бебето ни отведоха към послеродова, а него го изпратиха да си ходи и се разделихме на асансьора.

# 657

Аз взех фактура за пакет проследяване на бременност и ми одобриха сумата. Обаче при мен изискваха изследванията, пратих кръвните и микробиологията, цито. Вече от вашия фонд конкретно ако имат някакво изискване, проучете какво е, за да ви издадат правилно ф-ра.

Аз също си възстанових парите от пакета. Още при плащането ми дадоха разбивката, която изпратих към застрахователя и не са ми искали нищо допълнително. Аз съм към Доверие.

# 658
Буквално няколко страници назад се е коментирало това за възстановяване на разходи. Аз възстанових с булстрад. Дават ви фактура и номер на човек, на когото да се обадите, за да ви изпрати инфо за всеки нещо, което влиза в пакета поотделно.
Лошо отношение не съм видяла лично аз, и акушерките идваха, взимаха децата и ни ги връщаха след това по стаите, никоя не се карала, че ги оставяме там, или пък, че не сме дошли да си ги вземем, даже напротив, на мен постоянно ми казваха да я оставя, за да си почина, понеже си я оставях при мен и през нощта.
За децата на АМ, дават шишета, които стерилизират.
За раждането, таткото може и поощряват да присъства на раждането, и не, никой няма да го пъди, може да си седи до края при вас.

# 659
Не знам колко ще е полезно, но към това мога да добавя, че мисля да си взема за в стаята бебешки сапун и кърпа и да си го мия на мивката в банята.
Ако очаквате момченца, имайте предвид, че много често пишкат, щом отворите памперса и ги лъхне хладен въздух. Нас ни спасяваха едни малки хавлиени кърпи от ИКЕА, които слагахме отгоре, за да поемат "удара".

За първото по-твърдо ако на бебето, слушах една лекарка да казва просто да се намаже предварително там с кремче, и по-лесно ще излезе и после избърше.

Общи условия

Активация на акаунт