МБАЛ Надежда - тема 26

• 13 941
  • 306
  •   2
Отговори
# 300
Нямам преки наблюдения от д-р Чачева и стискам палци притесненията да са неоснователни.
Но имам наблюдения за д-р Калев. Пропусна нещо изключително важно при моята бременност, въпреки че имах 5 фетални морфологии при него. Затова не съм съвсем обективна, но и не смятам, че е редно да обяснява, че Надежда гонили квоти и плашели излишно, още повече че все пак не работи в Надежда. Едно от най-грозните неща за мен е лекар да плюе по колегите си.

# 301
При др Чачева попаднах за трето или четвърто мнение през 2023, когато стана ясно, че има проблем с бременността и трябва да се направи амниоцентеза. Тя потвърди необходимостта, също каза че не може да се разчита на пренаталните за всичко (нашият беше идеален, не беше хванал проблема). Междувременно амниоцентезата беше направена другаде, резултатът потвърди каквото се вижда на всичките 10 фетални, които бях направила при кого ли не и аборта в пети месец беше неизбежен.
Първоначално се бях ориентирала самото прекъсване да се случи в друга частна болница, но трябваше да чакам още 5-6 дни, за да ме приемат там или да ме настанят в стая с бременни.
В емоционален план ситуацията беше нетърпима. Тъй като живеехме в тоя ужас на неизвестност почти два месеца, едно такова чакане щеше да е абсолютно смазващо, настрана от факта, че бебето беше почнало да рита.
Измолих се за час при Чачева отново, споделих каква е ситуацията с чакането в другата болница, жената се зачуди какъв е тоя абсурд, обади се в отделението и ме приеха на следващия ден.
В нашата ситуация мога да кажа, че подходи много човешки и с разбиране. Самите прегледи при нея бяха с доста минорно настроение, предвид ситуацията, но въпреки това не е била дръпната, отговори на всичките ми въпроси и като цяло се държа мило и с разбиране.

# 302
Здравейте, в болницата прави ли се профилактика с витамин К на новородените?

# 303
Ама какви квоти, те доскоро не правиха ли тестове на Пренаст в болницата? Кога са минали на Панорама?
И с двете бременности съм правила пренатални, феталнитв даже се опитваха да ме разубедят, че няма смисъл без конкретно притеснение.
За д-р Чачева имам положенително мнение, но по принцип винаги имам едно наум, защото пък д-р Михова при мен не видя проблем, който съществуваше след раждането.

# 304
  • Melmak
Не знам за какви квоти говорите.

Аз исках да правя пренатален и даже ме разубеждаваха.

# 305
  • София
И аз попитах за други тестове и изследвания предвид възрастта ми, че съм на 37г (живот и здраве ще родя на 38г), но д-р Стоянова каза, че ако се прецени на първата ФМ тогава. Ако няма никакви съмнения, няма за какво да се прави. 🤷♀ Не съм правила, другата седмица съм на тази междинната ФМ… дано всичко е наред.

# 306
Д-р Чачева направи и моите фетални морфологии. Родих дъщеричката си на 44 години и бях нон стоп притеснена, но нито за миг не ме е наплашила излишно. Макар и по-мълчалива, винаги ми е разяснявала всичко, за което попитам. Има и леко чувство за хумор, което ми допадна. Едно от нещата беше пренатален тест. Тя ми каза, че не вижда абсолютно никаква нужда да правя такъв тест. Аз обаче си бях наумила и тя ми каза, ако толкова държа да пусна само за Даун, защото това е единствения синдром, който понякога се вижда на по-късен етап. Така и направих. Всичко излезе нормално.
Това беше 2023 година и тогава работеха с Пренатест. Понеже съм абонирана за бюлетина им, самите Пренатест ми пуснаха имейл преди месеци или година, че минават на по-надежден тест - Панорама. Явно затова и в Надежда вече правят този вид тест.
Категорично смятам, че д-р Чачева не гони квоти и не натиска излишно за допълнителни тестове и изследвания.
А на вас пожелавам всичко да излезе нормално. По-добре проверка на съмненията, отколкото да се пропусне нещо. Късмет. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт