МБАЛ Надежда - тема 26

• 26 222
  • 565
  •   3
Отговори
# 555
  • В твоето съзнание...
Септември 2025:
Без епидурална упойка: 1525 евро
С епидурална упойка: 1665 евро

Здравейте! Това цените за неосигурените ли са? Какви са за осигурените?

Видях, че е отговорено на въпроса дали в тази сума влиза и престоя, храната, неонатология. А да попитам, при удължаване на престоя, заплаща ли се допълнително?

Като ги гледам по-скоро са за осигурени Simple Smile

Към дамите, на които са слагали инжекцията за RH-, след изследване за еритроантитела ли я слагат или се слага винаги, превантивно?

# 556
Септември 2025:
Без епидурална упойка: 1525 евро
С епидурална упойка: 1665 евро

Здравейте! Това цените за неосигурените ли са? Какви са за осигурените?

Видях, че е отговорено на въпроса дали в тази сума влиза и престоя, храната, неонатология. А да попитам, при удължаване на престоя, заплаща ли се допълнително?

Като ги гледам по-скоро са за осигурени Simple Smile

Към дамите, на които са слагали инжекцията за RH-, след изследване за еритроантитела ли я слагат или се слага винаги, превантивно?
Ако бебето е с положителен резус фактор ще ти я поставят задължително, на мен въобще не са ми правили тест за антитела.
Ако се роди с отрицателен резус фактор няма да ти я поставят.

# 557
Имам въпрос относно естествено раждане в болницата, когато имате допълнително здравно осигуряване. Аз имам такова и мога да се възползвам от 900 лв покритие от фонда, но изрично условието е да се предостави документ за избор на екип. Ако в Надежда практиката е да се изражда само от екип на смяна, то възможно ли е да ми се издаде такъв документ за фонда?
Благодаря!

# 558
Имам въпрос относно естествено раждане в болницата, когато имате допълнително здравно осигуряване. Аз имам такова и мога да се възползвам от 900 лв покритие от фонда, но изрично условието е да се предостави документ за избор на екип. Ако в Надежда практиката е да се изражда само от екип на смяна, то възможно ли е да ми се издаде такъв документ за фонда?
Благодаря!

Еее, вярно ли? Кое допълнително здравно е това? Аз съм към Доверие, доста тъпо ще е ако наистина е така. Sad

# 559
Благодаря!

Моето покритие беше същото. Има си жена, която работи с фондовете и когато родиш ще ти дадат телефонен номер на които да позвъниш. Съответно тя си предвижда нещата към фонда - аз съм с Булстрад и имах два варианта - или да си платя цялата сума, след това да си я възстановя или да пусне запитване към Булстрад и да изчакам малко време, като в този случай сумата от 900 лв се намали от сметката ми автоматично (самият отговор дойде в рамките нс 2 3 часа от запитването).

# 560
Благодаря! Аз съм с Доверие (което от 1 януари е Дженерали).
На сайта на Надежда пише, че работят безкасово само с Булстрад. Явно и затова сте успяла да ви се приспадне автоматично от сумата. При мен ще е необходимо да заплатя, да ми издадат фактура и документ за избор на екип и след това да предам към застрахователя, който да ми възстанови сумата по лимита.
През пролетта ме оперираха и минах целия този път, като дори ми отхвърлиха част от разходите, но ставаше въпрос за друга болница и съвсем не свързана с раждане операция. Ще питам на Информация при следващия си преглед.

# 561
През април имах мисед аборт и се наложи кюретаж, който беше без избор на екип. Мисля струваше около 1000лв. цялата процедура. Взех си фактура и имам ДЗ през Дженерали, които връщат 700лв. за избор на екип при операция. От информация ми дадоха телефона на жената, която се занимава с това и тя ми изготви бележка в която имаше разбивка какво се включва в тези 1000лв., като написа, че 700лв са за избор на екип и ми даде да попълня заявление за избор на екип със задна дата въпреки, че не е имало избор. Дженерали ми възстанови разхода. Жената е запозната с всички условия по фондове и знае как да издаде документите.

# 562
Здравейте, въпрос към наскоро родилите момичета - в някои болници изглежда е практика да се дават антибиотици на майка и бебе “профилактично”. Какви са наблюденията ви за тази конкретна болница? Не става въпрос за случаи, когато такова лечение е наложително, разбира се.

# 563
Раждах нормално преди година, бях на два антибиотика, на дъщеря ми не се е налагало да дават антибиотик.

Здравейте, въпрос към наскоро родилите момичета - в някои болници изглежда е практика да се дават антибиотици на майка и бебе “профилактично”. Какви са наблюденията ви за тази конкретна болница? Не става въпрос за случаи, когато такова лечение е наложително, разбира се.

# 564
Родих края на септември 2025 нормално, бях на един АБ за 5-6 дни, бебето не е било.

# 565
Аз родих миналата седмица нормално и нито на мен, нито на бебето са давали антибиотик.

Относно фондовете – след като си платих раждането, поисках фактура и документ за застраховател, и и на мен ми дадоха телефон, на който да се обадя, за да ми направят разбивка, защото във фактурата, която ми дадоха, пише единствено „Раждане - нормално, без епидурален катетър, пакет допълнителни здравни услуги“. И аз съм на Доверие и би трябвало да могат да ми изплатят 900 лв за избор на екип.

Общи условия

Активация на акаунт