МБАЛ Надежда - тема 26

• 26 721
  • 603
  •   3
Отговори
# 570
Тоест бебето преди изписване може само да се види от бащата? На дивана пред стаите?

# 571
Родих преди дни и мога да се включа с прясно мнение. Почти всички стаи в Послеродова клиника са с 2 легла. Спазва се график кога майката може да е с бебето. Свиждането е от 17-20ч. Може да покажете бебето на когото искате, но през прозореца. В трапезарията на етажа също може да видите когото искате, но не е особено комфортно, защото е тясна. Също така и в тази трапезария се сервира вечерята на родилките в 18ч., съответно не е особено уместно след 18 да има външни хора там.. бащата може да е в отделението 17-20 ч., но опакован с престилка, маска и калцуни. В коридорите са поставени достатъчно диванчета и столове и не се усеща пренаселено в никакъв случай.

# 572
Благодаря за информацията! Майката предполагам може да избере и бебето да е постоянно с нея?

Родих преди дни и мога да се включа с прясно мнение. Почти всички стаи в Послеродова клиника са с 2 легла. Спазва се график кога майката може да е с бебето. Свиждането е от 17-20ч. Може да покажете бебето на когото искате, но през прозореца. В трапезарията на етажа също може да видите когото искате, но не е особено комфортно, защото е тясна. Също така и в тази трапезария се сервира вечерята на родилките в 18ч., съответно не е особено уместно след 18 да има външни хора там.. бащата може да е в отделението 17-20 ч., но опакован с престилка, маска и калцуни. В коридорите са поставени достатъчно диванчета и столове и не се усеща пренаселено в никакъв случай.

# 573
Благодаря, много полезен отговор. Значи няма как бебето да остане през цялото време при теб (освен за процедури)? Питам защото в родилния план от сайта им го има като опция.

# 574
Бебето може да остане с теб, взимат го само за процедури, и го оставяш, като ходиш да ядеш,  дъщеря ми беше плътно с мен. Писали сме много по темата.

# 575
Смятам че също може да избереш дали ти или те да сменят памперси и дали да го кърмиш или да му дават те адаптирано мляко? А исках да питам за кърменето, те дали ти дават помпа да се изцеждаш? Или ние да си носим? После как се действа с това мляко откъм съхранение ако трябва и със стерилизацията?

# 576
Смятам че също може да избереш дали ти или те да сменят памперси и дали да го кърмиш или да му дават те адаптирано мляко? А исках да питам за кърменето, те дали ти дават помпа да се изцеждаш? После как се действа с това мляко откъм съхранение ако трябва и със стерилизацията?
Помпа дават да се изцеждаш, но не дават изцеденото да се дава на бебето. Поне аз като раждах беше така.

# 577
Млякото се изхвърля? В сайта пише че в трапезарията има стерелизатор.

# 578
За съжаление, да, изсипвах го в мивката. Попитах няколко пъти за шишенце, в което да  пресипя това, което съм изцедила и да й го дам, но ми отказаха и казаха, че не разрешават. Има стерилизатор, да.

# 579
Ясно. А стерилизатора в трапезарията за какво служи и ползват ли го въобще жените?

# 580
Ясно. А стерилизатора в трапезарията за какво служи и го ползват жените?
Аз го ползвах да стерилизирам помпата след като съм я ползвала.

# 581
Това че се изхвърля е доста тъжно... особено първите дни когато е най-богато на витамини. А новороденото си взима вероятно много по малко на всяко хранене, та за това се чудех дали има начин за съхранение... Ако си носиш ти шишенце, и има стерелизатор, защо да е проблем, освен ако това е строго тяхната политика.

# 582
Това че се изхвърля е доста тъжно... особено първите дни когато е най-богато на витамини. А новороденото си взима вероятно много по малко на всяко хранене, та за това се чудех дали има начин за съхранение... Ако си носиш ти шишенце, и има стерелизатор, защо да е проблем, освен ако това е строго тяхната политика.

За второто ми раждане, което предстои скоро съм решила просто да си взема шишенце и препарат за детски съдове, да го мия, стерилизирам и да си давам изцеденото.

# 583
Не виждам защо биха направили проблем като си подготвена и така си решила.

За второто ми раждане, което предстои скоро съм решила просто да си взема шишенце и препарат за детски съдове, да го мия, стерилизирам и да си давам изцеденото.

# 584
Може би от хигиенни съображения го изхвърлят, не всички части на помпите могат да се стерилизират. Но гадая.
Иначе ако искате да кърмите, може и въобще да не Ви потрябва помпа, аз например не съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт