МБАЛ Надежда - тема 26

• 27 878
  • 637
  •   1
Отговори
# 630
  • Melmak
А след секцио се лежи в реанимация, нали? Там какво представлява? Колко жени са в една “стая”?

# 631
Да, наистина всяка жена е различна. Някои са по-тихи и не им се говори. Между другото, ето какво открих че пише според графика за посетители

# 632
Детето може и се насърчава да си стои при майката през цялото време, включително през нощта. Относно компанията по стая, аз и преди и сега предпочитам да съм сама, никога не знаеш на какъв човек ще попаднеш, за жалост е трудно да се доредиш, раждах естествено първия път и нямаше свободни вип стаи, със съседките си по стая не си станахме особено близки. Като цяло предпочитам да съм си сама и да си се гледам с бебока на спокойствие, знам, че и този път най-вероятно трудно ще се доредя до вип стая, но определено бих попитала за такава.

# 633
  • София
Да, лежи се. Там не е стая, ами си е като голяма зала и има 10-12 легла. Мен ме оставиха там към 23:00ч, жената която раздвижва дойде към 08:30-09 като ние бяхме три жени в реанимация, обърна внимание на всяка. Преди самото ставане се правят движения с краката в леглото. Моето секцио беше спешно с пълна упойка , та станах веднага, предполагам със спиналната има по-голямо значение раздвижването на краката.
А след секцио се лежи в реанимация, нали? Там какво представлява? Колко жени са в една “стая”?

# 634
  • Melmak
Благодаря!

И още един въпрос, ще раждам секцио. Когато родя, бащата може ли да види бебето скоро след това?

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 11:19 от Pandora1

# 635
Може. Оправят бебето, показват го на майката за малко + снимки. След това го показват на бащата и го качват в отделението. Горе долу 10 мин след раждането общо взето Grinning

# 636
A как се действа с облеклото и чаршафите и одеяла за бебето? Сестрите ли се грижат за това или трябва да си носиш допълнителни от тези за изписването? Какво точно ти дават за бебето след като се роди?

# 637
  • Пловдив
A как се действа с облеклото и чаршафите и одеяла за бебето? Сестрите ли се грижат за това или трябва да си носиш допълнителни от тези за изписването? Какво точно ти дават за бебето след като се роди?
Не се носи нищо за бебето абсолютно всичко се дава от болницата до изписването.

Общи условия

Активация на акаунт