Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 12 656
  • 224
  •   1
Отговори
# 165
Да, без значение нов или стар ценоразпис е задължителен.

# 166
Здравейте,
Събирам мнения при колко от последно раждалите в Токуда не е имало места в Родилен сектор и са били настанени във ВРБ след раждане - съответно не са могли да бъдат с бебето. От няколко места чух за такива случаи и е било доста неприятно преживяване, най-вече заради комфорта по време на кърмене. Ако имате опит, споделете.
Благодаря

# 167
Здравейте! Трябва ми мнение за д-р Веселина Иванова (хематолог), излязоха ми резултатите от тромбофилията. Имам мутации и ми е нужна консултация, след два аборта.
Също така да ми препоръчате добър АГ, отново в Токуда. Чета добри отзиви за д-р Венислава Александрова. Не съм от София, но ако се налага ще пътувам по-често...

# 168
д-р Александрова не работи в Токуда, а в Сити Клиник Онкология на Цариградско шосе.
Там не следят бременност, няма АГ отделение.
Има само кабинет за прегледи. Вие за следене на бременност ли или за профилактичен преглед?

# 169
Аз родих през юни и нямаше места в родилно, но само за няколко часа. Бяхме 6 родилки след секцио в реанимация и само за мен нямаше стая веднага след това. Май решиха, че аз най-лесно ще се разхождам между отделенията, така чух…. Във ВРБ се изкъпах и преоблякох, много болки имах, но трябваше дс се стегна, за да мина два коридора до бебето и взех второ обезболяващо. Щом подейства, отидох в часа за хранене, дадоха ми го и ми помогнаха да сложа на гърда, имах 30ина мин и беше супер. После ми го взеха, беше ми много тежко, но май тскс или иначе в тези часове го чакаха изследвания и тска или иначе нямаше да е при мен. После отидох в следващия час за хранене. След обяд вече ме настаниха в став. Нямаше самостоятелна и в двойна, чак на следващия ден се освободи самостоятелна.

Но ако де наложи повече време във ВРБ - просто си стойте в родилно с бебето в общата зона, има столчета. Това не го знаех, иначе щях да поискам да си е с мен през този половин ден.

Здравейте,
Събирам мнения при колко от последно раждалите в Токуда не е имало места в Родилен сектор и са били настанени във ВРБ след раждане - съответно не са могли да бъдат с бебето. От няколко места чух за такива случаи и е било доста неприятно преживяване, най-вече заради комфорта по време на кърмене. Ако имате опит, споделете.
Благодаря

# 170
Здравейте,
Благодаря
Аз като бях май месец не знам да е имало, но юли месец една приятелка роди там и каза, че 8 мами с във ВРБ.

# 171
д-р Александрова не работи в Токуда, а в Сити Клиник Онкология на Цариградско шосе.
Там не следят бременност, няма АГ отделение.
Има само кабинет за прегледи. Вие за следене на бременност ли или за профилактичен преглед?

Значи грешката е моя. Препоръчайте добър АГ за следене на евентуална следваща бременност, дай боже да настъпи по-скоро...☺️

# 172
Белив, за рисковите много хвалят доц. Атанасова и доц. Нашар, но съм чувала,че момичетата чакат с часове/3-4-5 часа,понякога и повече/ за преглед. Моята бременност не ми позволяваше да стоя с часове първо, защото работих до последно преди майчинството и второ, защото ми ставаше лошо и бях с болки. Избрах да родя при др Апостолова и в момента правим запис на тонове всяка седмица + ми проследява едно състояние при бебето на ехограф. Засега съм много доволна и бих ти я препоръчала с 2 ръце. Иначе други момичета препоръчват и др Леков и др Василев, но аз нямам лични впечатления.

# 173
Някой знае ли дали можеш “просто да се явиш” в болницата в начален родилен етап и да поемат раждането ти в Токуда, ако не си се следил там? Дежурният лекар имам предвид, който е на смяна? Или щом не си им бил пациент ще те върнат?    Благодаря!

# 174
Някой знае ли дали можеш “просто да се явиш” в болницата в начален родилен етап и да поемат раждането ти в Токуда, ако не си се следил там? Дежурният лекар имам предвид, който е на смяна? Или щом не си им бил пациент ще те върнат?    Благодаря!
Не съм сигурна дали разбирам правилно въпроса ви, но според мен не е желателна такава организация на нещата. Вие нали като идете веднъж, би трябвало да се уговорите и за следващо посещение. А да идете да раждате някъде, където нямате лекар поел отговорност конкретно към вас и познаващ състоянието ви, според мен е лоша идея. Да не говорим пък ако имате показания за секцио..
А защо държите да родите там, а не искате да посещавате регулярно някой от лекарите?

# 175
Някой знае ли дали можеш “просто да се явиш” в болницата в начален родилен етап и да поемат раждането ти в Токуда, ако не си се следил там? Дежурният лекар имам предвид, който е на смяна? Или щом не си им бил пациент ще те върнат?    Благодаря!

Доколкото знам не връщат при такива хипотези и поемат пациентката, независимо дали става въпрос за раждане или друга ситуация по време на бременността,  изискваща лекарска помощ. За раждане изискват да носите изследванията за ХИВ, Васерман, Хепатит и кръвната група, но мисля, че при спешност можеше и на място да ги направят.

# 176
Белив, за рисковите много хвалят доц. Атанасова и доц. Нашар, но съм чувала,че момичетата чакат с часове/3-4-5 часа,понякога и повече/ за преглед. Моята бременност не ми позволяваше да стоя с часове първо, защото работих до последно преди майчинството и второ, защото ми ставаше лошо и бях с болки. Избрах да родя при др Апостолова и в момента правим запис на тонове всяка седмица + ми проследява едно състояние при бебето на ехограф. Засега съм много доволна и бих ти я препоръчала с 2 ръце. Иначе други момичета препоръчват и др Леков и др Василев, но аз нямам лични впечатления.

Благодаря ви! Ще ги погледна.

# 177
Здравейте, Токуда хоспитализират ли при нужда преди раждане? Моя АГ е със съмнение за тежка диагноза на плацентата, което четох в чуждестранни сайтове, че по протокол се хоспитализира родилка още в 32 седмица, но пропуснах да го попитам вчера, тъй като тепърва ми предстоят прегледи да се потвърди или отхвърли диагнозата.

# 178
Здравейте, Токуда хоспитализират ли при нужда преди раждане? Моя АГ е със съмнение за тежка диагноза на плацентата, което четох в чуждестранни сайтове, че по протокол се хоспитализира родилка още в 32 седмица, но пропуснах да го попитам вчера, тъй като тепърва ми предстоят прегледи да се потвърди или отхвърли диагнозата.

Не съм на 100%, но мисля че хоспитализират. Тъй като аз вдигах кръвно и моята АГ ми каза, че ако продължават нещата в същият дух ще ме хоспитализират. Но и тя ми води бременността там.

# 179
Да, аз се следя в частен център, но доктора ми изражда в Токуда. Ако диагнозата се потвърди, казаха, че.ще.ме прехвърлят при проф. Марков. Просто знам , че примерно в МД хоспитализират по-рано, а за Токуда не срещнах такива мнения.

Общи условия

Активация на акаунт