Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 40 508
  • 757
  •   2
Отговори
# 645
  • Sofia
В болницата има
много специализанти, в АГ също. Някой са добри, други не. Почти във всеки екип има. За съжаление нямаме много право на избор. Аз от някой неща съм доволна, от други не. От определени лекари също съм доволна, от други не. Избора ми на проследяваща лекарка беше грешен и това си даде последствия. С други лекари се запознах на място тъй като престоя ми беше дълъг и ходя на прегледи при друг лекар с когото се запознах там.

# 646
Аз обмислям раждане в болницата към лятото, бях на преглед при д-р Леков в друга клиника и ми направи много добро впечатление колко внимание ми обърна и информацията, която ми даде.

Единствено продължава да ме тормози, че не допускат бащите по време на раждането - има ли някаква промяна тук или си е все така? Това за специализантите не го знаех, но е донякъде минус и за мен, благодаря ви за споделянето!

# 647
  • Бургас
За сега все още не се допуска бащата по време на раждане и май така и ще го оставят.Аз раждах нормално/естествено (все ми е странно как да го кажа) началото на август и бяхме само акушерката и АГ (д-р Леков) нямах време да попълня всичките им формуляри и декларации и ги попълвах след раждането.Но никои не е идвал в стаята по време на раждането.

# 648
По време на моята операция, вторият оператор беше доктор, когато не познавах (др Миладинов) - младо момче,  или беше специализант, или от скоро практикуваше, не знам. Накрая той ме заши, но толкова се стара милия, че си викам няма какво да обърка Grinning.Аз нямах притеснения, моят доктор си беше там и наблюдаваше.

Като Университетска болница разбира се, че ще има студенти. Все пак и младите специалисти трябва да се научат, за да станат големи светила един ден. Simple Smile

# 649
След секцио понякога от шева се получават някакви джобове в матката - истмоцеле. Пречат на последващо забременяване. Аз достатъчно пречки си имам и корекции на матката. Та ще си говоря предварително с доктора по темата, че искам той да си ме шие.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 17:38 от Semirra

# 650
При мен през първите 20-тина минути в родилна зала присъстваше само акушерката, която ме пое от началото. Даваше ми малко водичка, дори за 5-6 минутки ме остави сама и приглуши светлините, което ми подейства много успокояващо. Съвсем скоро пристигна моят лекар, от когото съм изключително доволна. По-късно, почти на финалната права, влязоха и двама специализанти, един неонатолог и още една акушерка. От време на време съвсем за кратко влизаха и излизаха още 1-2 човека, които не разбрах какви са. Бързо свикнах с присъствието на много хора в стаята. Когато се чувствах комфортно да говоря, дори се шегувахме. Докторът сложи бебчето ми върху мен за контакт кожа в кожа за кратко. Дори ни направиха снимки, за което съм много благодарна.

Разбирам неудобството, което някои родилки искат да избегнат, но в такъв момент не мислиш много-много кой те гледа. А и освен че бъдещите доктори трябва да се научат, атмосферата беше позитивна, всички бяха мили и ме окуражаваха. Даже при напъните беше малко като на футболен мач Simple Smile

Да уточня: родих по естествен път, изненадващо бързо като за първи път (държах бебчето си в ръце само 5 часа след първата контракция, която изобщо усетих през живота си). Е, наложи се да ме резнат тук-там, имам няколко шева, които цяла седмица ме боляха, но вече почти не ги усещам месец по-късно.

За съжаление бързото раждане имаше един недостатък - нямах време да дочакам анестезиолог, имах вече пълно разкритие и така минах без упойка, а определено щях да се чувствам по-добре, ако имах опцията за епидурална. И всичко това след дългичко преносване, при което вече очаквах да се наложи индукция или секцио. Но нещата си тръгнаха сами.

Имайте предвид, че липсата на практически опит у доктора не означава, че няма да ви зашие добре. Напротив, според мен младите доктори са по-внимателни. А при епизиотомията значение за доброто заздравяване имат най-вече грижите, които ние самите полагаме за шевовете след това.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 10:25 от Chupacabrita

# 651
Така е, точно обратното е наистина.
Младите лекари се стараят много повече от титулярите.

# 652
  • Sofia
Така е, точно обратното е наистина.
Младите лекари се стараят много повече от титулярите.

Зависи кои специализанти. Много се обсъждаше тук една Мадлен, не зная дали са я разкарали. Работеше с друга Джемиле (Джема). И от двете не съм доволна.

# 653
Здравейте, след прочетеното за д-р Леков обмислям следене при него. Знаете ли дали се съгласява на секцио по желание?

# 654
Здравейте! Като раждала първото си дете в държавна болница, което не смятам да повтарям, имам питане относно този пакет неонатология в Токуда - какво включва и защо е отделно от раждането? И защо и престоя е отделно? Как е възможно да родиш, но да не седиш в болницата? Grinning има ли някакви 3 дни включени към раждането, а тези да са един вид допълнителни (ако има проблем и се налага допълнителен престой)?

# 655
  • Sofia
Здравейте! Като раждала първото си дете в държавна болница, което не смятам да повтарям, имам питане относно този пакет неонатология в Токуда - какво включва и защо е отделно от раждането? И защо и престоя е отделно? Как е възможно да родиш, но да не седиш в болницата? Grinning има ли някакви 3 дни включени към раждането, а тези да са един вид допълнителни (ако има проблем и се налага допълнителен престой)?

Задължителен е неонатологичния пакет за всички.
Сумите за престой са различни, тъй като някой избират самостоятелни стаи, други двойна, понякога няма места в родилно и ви връщат във високо рискова бременност където пак има разнообразни по тип стая и цени. Някой остават повече дни заради усложнения при тях и/или при бебетата. Така че сумата за всеки е различна накрая.

# 656

Я, познато лице. Здравей, вафличке!

# 657
  • София
Някой разбра ли в крайна сметка какви са новите цени за раждане за осигурени пациенти ?
До колкото разбрах за усложнения при бебето не се начислява негов престой само ако при родилката се наложи.

# 658
Няма промяна в ценоразписа за момента. Този от 01.08 е.

# 659
Здравейте, към момента кои лекари в Токуда проследяват бременност по здравна каса? Имате ли наблюдения, дали приемат нови пациенти? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт