Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 13

• 5 445
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Идвам в любимата тема, за да следя новите попълнения на талантливи деца и ако мога да съм в помощ на тях и родителите им.
Моят син ще е сега 12кл., но още си спомням вълненията покрай кандидатстването след 7-ми.
В едно се убеждавам всяка година - независимо какви сметки и планове правим, децата попадат в най-точните за тях училища, дори на пръв поглед в началото да изглежда различно.

Добре дошли на новите попълнения в темата! Не се притеснявайте да питате, тук има фантастични потребители, които с радост ще ви подадат ръка.

Kateriza, ако живеехме в Пловдив, синът ми със сигурност щеше да избере точно тази гимназия. Не ми стигна куража навремето да го пусна там сам. Но щом сте сигурни, че вашето дете ще е на своето място в точно това училище, давайте смело напред!

Armyhousewife, сърдечен съвет от личен опит ще ви дам. Не теглете пиратски Фотошоп. Купете абонамент за лицензиран такъв. Има учебни абонаменти, които излизат по-евтино. Причината, поради която давам този съвет е, че програмата я обновяват непрекъснато и това, което е в момента, е в пъти по-добро, отколкото беше преди само две години например. Ползвам Фотошоп непрекъснато в работата си и имам поглед, затова го казвам. Ако един бъдещ или настоящ дизайнер иска да е в крак с модерните технологии, които са ежедневие, просто трябва да използва лицензираните софтуери, за да е конкурентноспособен. Иначе става out-dated. Помислете върху това. Разходът, поне според мен, е напълно оправдан и си заслужава.

# 31
  • Варна
Ето нещо и от моята госпожица. Свободна работа в процес, в момента съхне на терасата. За подарък е. Само нея ми позволи да снимам. Другите две евентуално по - нататък.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 32
  • София
Дадох си сметка, че нямам много работи на децата в телефона. Изнамерих едни кукли, който проектираха и изработиха за да се включат в конкурса за детска театрална кукла по любим литературен герой в Сливен.
Представям ви "Принцесата и граховото зърно" на петокласничката, която получи и награда в нейната категория
 и "бабата с котките" на каката - 7 клас.

# 33
  • Варна
Много хубави картини видях, куклите са страхотни. Харсва ми, че споделяте част от творчеството на децата, дано продължаваме и за напред да го правим. Качвам и аз две картини от училищната изложба, вече са продадени, което и даде крила и сега си мисли, че само да нарисува нещо и ще се продаде веднага Simple Smile

# 34
Как стои въпросът с храненето в НГПИ? Казаха ни, че понякога децата прекарват почти цял ден в училището. Досега дъщеря ми си носеше храна в старото училище, но сега не иска, ако другите не си носят.

# 35
В самото училище няма стол или лавка, има няколко места около училището, от където децата си носят храна. Понякога си взимат храна и от billa-та.

# 36
това, че няма лавка е много тъпо.
аз на моята ѝ слагах храна, но след като ми върна купчина с мухлясали сандвичи, рулца, палачинки и т.н. спрях. но моята не е ящна. знам, че ходят до била или някаква италианска пекарна.

# 37
Добавих към дропбокс папката три файла с оценките от ПС по рисуване от последните три години за София. Специални благодарности към Jiema, че си прави труда да изисква тази информация от РУО София, вместо те да се сетят, че може да я публикуват както правят с резултатите от НВО по БЕЛ и МАТ всяка година.

# 38
А знаете ли дали има смени в НПГИ? И от колко до колко са часовете?

# 39
А знаете ли дали има смени в НПГИ? И от колко до колко са часовете?

Няма смени. Програмата започва в 8:30 ч. и приключва ранния следобед. (Около 13- 14 ч. в повечето дни)

# 40
  • София
Здравейте, присъединявам се и аз към темата, заради една малка дама, която има интереси в тази област. Ще Ви следя с интерес.
Поздравления за талантливите Ви деца и уникални творби които споделяте Two Hearts

# 41
Благодаря за новата тема. При нас вълненията бяха миналата година, но все още ми е интересна темата с всички споделяния в нея. Успех на всички и нека всеки да е попаднал на най-правилното за него място.

# 42
Здравейте. А знаете ли на какъв размер рисуват в 8 клас в Гимназията по приложни изкуства? Не съм наясно от коя година трябва по-голяма папка. Поздрави.

# 43
В НУИ Вн ни искаха някакъв много странен размер листи тогава, извинявам се, ако не съм точна, но беше нещо от сорта на 44 на 56. Освен това имаха изисквания и към теглото на хартията, съответно към качеството.

Търсих по хартиени борси картон, исках и да го нареждат. Като купиш по-голямо количество ненарязан картон, трудно се съхранява. Самото домашно рязано не е като да ти го среже гилотина. Не можах да поръчам и двата картона (графичен живописен) от едно място. За  единият картон нещата се случиха и хем го имаше хем можеше да ми го нарежат. Но за графичния не стана нарязването, та дойде на големи листи и направихме бригада да ги нарежем.

Знам, че има специализирани книжарници ( в нашия град не са много) където можеш да купиш примерно единичен по-качествен голям лист и да си го срежеш, но поради количеството изрисувано на година в тези училища, товасе оказва немалък разход и така да се каже да го поръчаш на едро и да ти го нарежат излиза и удобно и по-малко финансово натоварващо.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 13:28 от _re_ge

# 44
  • София
Здравейте. А знаете ли на какъв размер рисуват в 8 клас в Гимназията по приложни изкуства? Не съм наясно от коя година трябва по-голяма папка. Поздрави.

На различни размери рисуват по различните предмети. Ще трябва голяма папка.

Общи условия

Активация на акаунт