Съпруги на военнослужещи - 34

• 12 285
  • 432
  •   1
Отговори
# 390
Честит имен ден на всички празнуващи! Да са живи и здрави!
Маги, честит рожден ден на ТМ, жив и здрав да е и все така да ти е опора! Приятна вечер, а "тортата" звучи чудесно! Обожавам такива неща с крем!
Лунно цвете, пораснал е малкия юнак, да ви е жив и здрав да ви радва още повече!
Сети, искам и аз там при теб, много готино местенце.
На мен ми се иска някъде да отидем есенно, ама май няма да е, нямам много отпуска, ще си ги кътам тези дни да имам за всеки случай
Предстои ни пътуване до северна България, ама нека само да сме здрави и разбира се да ми оправят колата....вече се оглеждам за нова, но да видим кога ще решим да вземем, от мен ако зависи още утре ще ида да си купя 😂 ама да видят тази пък ще изберем и нова... Ще си направим май коледен подарък 😂😂
Смяната на часа не действа добре, вече е сумрачно, а е едва 17.30ч ... Идва си моя нелюбим сезон, ама и той ще мине...🤭

Пожелавам ви приятна вечер, ние отиваме да подготвяме работната седмица.

# 391
  • София
Привет, прекрасни!
Прибрах се благополучно. Изкарахме много хубаво. Скоро не бях се смяла толкова много. В петък и събота имахме разкошно време - слънчево, топло, есенно. Разгледахме градчето. Препоръчвам хотел Дипломат парк - чист, стаите кокетни, персонала любезен, има климатици.  Има и ресторант, но ние ходихме в най-препоръчаното ресторантче - Викки. С резервации е. Една баба от КГБ беше символична домакиня. Тя ни го препоръча. Порциите огромни, цените повече от прилични и всичко, което поръчахме - много вкусно. И много бързо обслужване. Посетихме Златния парк - езерца, лилии, каменни къщички, магазин с какво ли не и сладкарница с какви ли не сладкиши. Отидохме и до Пещерата Проходна, до Божите очи. Едни се катериха по каменяците, други си останахме в колите и си приказвахме.
Отъчетох се. От утре отново ще ни грабне ежедневието!
Бъдете здрави, момичета!
Ако имаме именяци, честити и благословени да са!

# 392
  • София
Добро утро!
Пия си кафето и потеглям към тръстиката. Мръчкаво е. Есента ни е отпуснала само 7 градуса. Чакам парното, но кога ли ще ни огрее? Този сезон не е моя.
Спорен ден!
Май пак сама ще си говоря.

Скрит текст:
Завет към армията
Автор: Генерал Георги Вазов 
Публикувано във вестник Народна отбрана, №1277, 6 май 1926
I. ЗНАЧЕНИЕ НА НАЧАЛНИКА. Когато пишете военна история, не обезглавявайте войските. Народът трябва да познава своите пълководци. Не пишете еди коя си част извършила еди-какво си, а пишете „частите на еди-кой си началник извършили еди-какво си“. Началникът е главата, а частта е тялото. Какъвто е началникът, такава и частта. Славата принадлежи на цялото, а укорът на главата. Няма лоши части, има лоши началници.
II. КАК НАЧАЛНИКЪТ ТРЯБВА ДА РАБОТИ. От всички пороци най-опасният е бездействието. Когато ви поверят една операция, не казвайте „има време да обмисля“. Никога няма достатъчно време. Мисли върху нея - деня и нощя. Помни, че великите дела не са плод на гениалност, а на грамаден изразходван съзнателен и подсъзнателен труд на обикновен ум, въоръжен със знания.
III. КАКВО НАЧАЛНИКЪТ НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ. Много беди и поражения се дължат на едностранчивия ум или предразсъдъка на началника. Висшият началник не може да има предпочитания към тоя или оня род оръжие, за това или друго военно средство, както музикантът не може да има предпочитания за тая или оная нота, но употребява всички, гдето има нужда. Тъй и началникът трябва да знае и да умее да използува в свое време и на свое място всички бойни средства, нужни за подготовката и изпълнението на великата симфония, която се казва „победа“.
IV. НУЖНО Е ЗНАНИЕ. Принципите на военното дело са малко и прости. Но военният занаят е обширен и сложен. От пълководеца се искат дълбоки и разнообразни знания. Който мисли, че без знания може да воюва, прави си една опасна илюзия, за която се плаща. Казано е „За незнание - бой“.
V. ТРЯБВА ВОЛЯ. Волята у началника е творческа сила. Тя е сложна функция от знанието и вярата. Без познание на нещата и без вяра в успеха волята се обръща в безволие или безсмислен инат. Никой началник не може да разчита на успех, ако сам не знае и не вярва. В никое дело фалшът и лъжата не биват тъй скоро наказани , както на война.
VI. ТРЯБВА ЛЮБОВ. Любовта! Ето великото чувство, страшната сила, която планини събаря. Началник, който не страда със своята част и не боледува със своите подчинени, който в своите грижи за тях не отива и на себеотрицание, който не е готов като пастир да положи главата си за своите овци - той е недостоен за своето високо предназначение, не е способен за велики дела.
VII. ДИСЦИПЛИНА. Дисциплина! Каква свещена дума и как малко я разбират? В основата на дисциплината лежи справедливостта, а не насилието. Пази дисциплината, но не прекалявай. Тя е като стомната - колкото здрава, толкова и крехка. Не злоупотребявай сам със своите права. Не искай невъзможното или неизпълнимото. В трудните случаи подай пример. Дисциплината води към победата, но не я печели. Печели я съгласието.
VIII. ВСЛУШВАНЕ. Голяма грешка правят началниците, които дават разпоредби, без да се вслушват в гласа на подчинените си. Това е водило много пъти към катастрофи. Затова са дадени на началника две уши, за да се вслушва и една уста, за да заповядва.
IX. ВНУШЕНИЕ. Изкусен е оня началник, който умее да вдъхва своите идеи. Всяко военно предприятие е дело на един колективитет, съставен от най-разнообразни воли и умове. А успехът е възможен, когато има една воля и един ум.
X. ОРГАНИЗАЦИЯТА. Всяко импровизация е едно недоносче. То е болезнено и слабо. Тежко и горко на оня началник организатор, който работи без сметка и без план и чака 12-ия час, за да се подготви за борбата. Такъв началник заслужава името „предател“.
XI. ЩО Е ОТГОВОРНОСТ. Началникът трябва да обладава свободен ум. Само на тая почва вирее творчеството. Началник нерешителен, който се бои от отговорност в вместо да твори, събира оправдателни документи - такъв може би ще бъде един ден оправдан от евентуалния съд, но ще бъде осъден от историята. Няма оправдание за бития! Не бой се от никого и от нищо! „Победителя не съдят...“

# 393
Флоо, винаги съм тук!
Казах ти аз, че ще ти хареса на Луковит, на нас ни е редовен за разходка като си ходим нататък. Този път мисля да го пропуснем обаче... Намислила съм друго, ама да видим до къде ще я докараме с плановете.
Сутринта като се разцъках из фейсбук и установих, че Дунди скоро не минавала от тук. Как сте, Дунди, всичко наред ли е?
Маги, как мина шофирането? Ти как си?
Дафиново листенце сигурно още не се е върнала в Майново... Очакваме си я да се включи.
СГГ, загуби се и ти, как си?
Радинка, ти как си, как мина рд, каква процедура е следващата, която си планувала, ей много ме впечатли с това да знаеш 🫣
Мъниче, готова ли е хелуинската украса у вас, знам, че винаги си в крак с "модата" 🫣😀

При нас нищо ново, ежедневие, дребчето ще имат тържество, учим думи, учат песни... За приятелството ще бъде. Работят усилено с подготовка по учебен материал, букви,цифри, чертички и такива...  Всеки ден нови емоции и учене как да реагира на дадени ситуации, как се чувства, кое поведение е допустимо и кое не е ок... Голямо момиче вече, говорим си като възрастни, но все пак не съвсем.

Пожелавам ви хубав ден, отивам да си действам по задачите и аз.
🤩

# 394
  • София
Здравейте и от мен в този ден, дето не може да реши ще се смее ли или ще вали...
Пътувам за вкъщи с влакче днес. В събота успешно се прибрах с колата. Вчера закарах свеки до Пловдив и се върнах към Пещера. С целия дъжд много се изморих, а с проблемите с паркиранито семейният съвет реши, че колата ще стои в Пещера когато е за по-дълго (докато ни финализират сделката с  гаража).
Мама се държи мъжки, позволява си да се разпада само, когато е напълно сама (което не е добре, но те винаги са ме отглеждали сякаш на света няма проблеми и тя не може бързо да се промени).
Аз съм просто изтръпнала, всичко ми е на автопилот. Имам чувството, че от 10.10 насам е минал само един безкрайно дълъг и мъчителен ден.
Утре съм на работа. Имам много зарязани неща, много, които чакат да си събера ума и да ги отхвърля...
Днес имаме и родителска среща - някак си отвътре ми идва да съм не примерен родител и да я пропусна.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 14:14 от magi_sveta

# 395
Мис Ю тежък пубертета на 19.94 🤣. Имах мастни образувания на клепачите който изгорих с лазер. Предстой ми още кубик в устните,минах и през опъване на лице с нз точно какво😜ама си го направих. Имам един кариес и след това избелване на зъбите и поставяне на камъче( много ми харесва) Като цяло луди неща ,който преди години едва ли щеше да направя. Като цяло забелязвам ,че доста се променям и като поведение,надявам се да е за добро. Усмихната вечер!

# 396
  • София
Добро утро!
Снощи изкарахме чудесно с приятелите ни от Елин Пелин! Поговорихме си, нагостиха ни, бяхме и на театър. Времето мина неусетно. Неусетно минаха и 48 години, откакто сме приятели. Grinning

# 397
Добро утро!
"Това е най-нашият си, само нашият си празник. Какво ни е накарало да го измислим?! Сигурно благодарността към тези, които със своята обич към народа, към азбука, култура, просвета са станали достойни за това име - будител."
Валери Петров
Честит празник на народните будители!

Всички вие сте будители, по един или друг начин! Честити да сте!

"Дойде ли Задушница, ангелите на небето винаги плачат. Бели са те, чисти души носят. Но и тях ги боли за тези, които си отиват рано. За човешката мъка ги боли.."
из "Рошавите мисли на едно влюбено момиче", Галя Кутулева

Да почетем и тези, които ги няма вече сред нас! Светъл път на душите им!

Върнах се още в понеделник късно вечерта и във вторник бях на тръстиката. Много хубаво беше в Шумен - с роднините, с приятелите. Юбилеят мина много добре, рожденикът е доволен, после и именика и накрая и другия рожденик - важното е, да се отбелязват тези дни с усмивка на уста!
И пътуването мина леко, но за съжаление моите болежки много се обостриха. Лекувам се с хапчета, с масажор и т.н. Във вторник съм на лекар физиотерапевт и ще видим какво ще ми измислят. Цяла седмица едва вървях, но снощи ходихме на диско парти от 80-те и 90-те - направо не спрях да танцувам - кракът и кръстът ме болят, но аз си танцувам. Днес ще видим какво ще е положението по-нататък. Много ме зарадва фактът, че и млади хора дойдоха снощи и се забавляваха на тази музика - има зрънце надежда все пак. Та такива работи при мен. След малко ще стана да изчистя, изпера и напазарувам. След това се надявам да си полегна, че съм спала само няколко часа.
Маги, прегръдки и много сили ти желая!
Фло - и вие добре сте си изкарали Simple Smile
Мис Ю - ходих в един салон, който ми е по пътя след работа - ами става, ще видя след това. Оправи ли ти се колата, пътувате ли тези дни на север?
Мъниче - как мина РД на клуба?
Радинка- аз да си измърморя като една по-голяма от теб жена /да не казвам друго:wink:/ - внимавай моля те, с тези неща. Колкото и да са примамливи и човек след това да се чувства добре, толкова са и опасни.
Поздрави за всички, които са празнували през изминалите дни - здрави да са!
Спирам момичета, трябва да ставам.
Хубав ден!

# 398
  • Пловдив
Честит празник на всички съвременни будители!

Дафиново листче, РД мина чудесно -много се смяхме и много играхме Heart

Времето беше страхотно! Видяхме се и със съквартирантката ми... Абе само положителни емоции Heart
От четвъртък пък вкъщи са общо 6 броя тийнейджъри - Дреб си има гостенчета две двойки близнаци - две сестри и брат и сестра. Страхотни деца!
Вчера беше културна програмата - обиколихме музеите и Стария град, днес сме планирали, да ги разходим по Гребната.
Станах сутринта, за да им направя палачинки - казаха, че много били слушали за моите палачинки, та нямаше как да не им приготвя Simple Smile Сега с ММ пием кафе и чакаме тийновете да се събудят

# 399
И аз се включвам, от Север..
Честит празник и от мен!
Почитаме и задушница, мир за душите на нашите близки!
Днес е рожденият ден на един истински будител и сред нас тук, това е Лунно цвете!
Скъпо, Лунно цвете, пожелавам ти да си все така науморна, да си здрава, все така усмихната и прекрасна! Весел ден!

Колата ми я оправиха, смениха ми съединителя, сега все едно съм с нова кола, все едно наново се уча да карам... Ужасно ми е, 2 дни вече й се мъча да й свикна...ама няма да й се дам така лесно... Макар че вече много се настройвам за друга, ще видим дали още преди Нова година няма да си вземем...ще помисля.
Хубав ден на всички, времето е чудесно, слънчево и много приятно. Дребчето даже по тениска искаше да се пусне 😂 смелчага е тя 😂
Прегръдки!

# 400
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ! ДА ПОМНИМ ПАИСИЙ И ВСИЧКИ СЛЕД НЕГО, КОИТО СА ОТВАРЯЛИ ОЧИТЕ И ДУШИТЕ НА НАРОДА, ПОСЯЛИ СА СЕМЕТО НА ЗНАНИЕТО И СТРЕМЕЖА КЪМ СВОБОДА!

На всички пожелавам хубав есенен ден! Hug

# 401
Привет!

Отивам на театър след петчасов поход.

Задушница е! Светлина и покой ...

# 402
И да знаете...❗
От сивото в главата зависи цветното в живота...❤🍀❤
Пъстроцветна Неделя....И...Добро ви утро!

Много малко са се включили вчера, но все пак е нещо. Ще приемем, че другите се наслаждават на страхотното време.
Честита да си, Лунно цвете - здрава, усмихната и вдъхновена!
Мъниче - направо ти се възхищавам - как издържаш, не знам, браво на теб. Радвам се, че сте се забавлявали.
Мис Ю - понякога старото е по-добро от новото. Ако си върви вече колата без проблеми може да изчакаш със смяната, че не се знае на какво ще попаднеш /освен ако не е от магазина/.
Аз нямам какво да пиша, освен моите обичайни неделни неща. Общо взето си почивам този уикенд.
Надявам се другите да са по-активни вече.
Хубав и цветен ден!

# 403
  • София
Привет и от мен.
ММ и аз сме "Чип и Дейл спасителен отряд".
Децата са във ваканция, а ние мислихме да почшваме с тях за 4 дни някъде. Но нещата се промениха и така - синът с гаджето отидоха в Боровец. Дъщерята с приятели си правиха тихо гости за Хелоуин, ама без Хелоуин. Водих Малечка на детски РД - не знам тия хора как изнамират най- шашавите дестинации за тези мероприятия.
В събота отидохме при майка, нали беше и задушница. Днес пък у свеки сменяхме ел.табло и сега сме в Хисаря да вземем едни липови дъски на ММ... после пак към Пещера. Утре сме в отпуска за административни задачи още и ако се приберем навреме, ще правим зелето...  прозаааа...
На работа нещата ми изостават яко, но буксувам и поради моята си неспособност да се събера и поради други недостатъци на процесите... ще се справям, няма как - октомври свърши...

# 404
Здравейте,

От мен есенен парк и слънчево време. Разходка направихме, дребчето е в игра с братовчед си, голяма радост. Докато бяха по-малки не мелеха брашно заедно много,но сега вече се разбират.
Пожелавам ви приятен следобяд!

Общи условия

Активация на акаунт