Съпруги на военнослужещи - 34

• 12 285
  • 432
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
И ние сме на Боровец. Малка есенна почивка, слънце, чист въздух. Утре се прибираме. И мен ме чакат 110 задачи. И за моя изненада в Олимп има доста хора. И пред хотел Рила е доста оживено. Може би заради ученическата миниваканция.
Та в този ред на мисли, тествах вече портала за резервации. От компютър работи добре, на телефон наши познати не успяха, та се  наложи да помогна. При регистрация се оказа, че в списъка няма чин офицерски кандидат, но пък има младши лейтенант. Имат нужда от актуализация на информацията. Стаите излизат с кодове и се наложи да питам допълнително кое какво значи. Иначе следваш стъпките от указанията и нещата стават. Виждаш си номер на резервацията и цена. На мейла получаваш карта, обработена от служител и то в работно време, разбира се. Но в хотела виждат резервацията веднага. Цените са смешно ниски и за допълнителна консумация. Въртят разни менюта за служители и за външни. И така.
Приятна вечер на всички.

# 406
Лека вечер!

# 407
  • София
Ето ме и мен.
Отидохме до село, уж за час - два, та откарахме четири. Не си мислете, че все сме работили. Пихме кафе, припичахме се на слънце, бистрихме политиката. Накрая запретнахме ръкави - Ромео събра градинския инвентар, прибра маркучи и бидони. Аз обрах попадали ябълки за да направя ябълков оцет. Под дървото бяха паднали и последните дюли, които предишния път не успях да обруля от върха - най-едрите и зрели. Набрах си голяма китка магданоз и последните листа от манголда- ще има за една баница. След това съседите ни поканиха на обяд, та и с тях прекарахме почти два часа в приказки и вкусища.
Сега съм полегнала на дивана и правя преглед на печата. Бях при бабите, сега и при вас.
Желая ви спокойна вечер!
ПП ДУНДИ, от както ММ се пенсионира никога повече не сме ходили на военна станция. Нямам никаква идея имаме ли право или не? Ако сте наясно - споделете. Не, че сме се засилили, но да знам за обща култура.

# 408
Халоу и от мен.
Фло, да имате право да ползвате впд. Май някакви ограничения имаше само за морските в активен сезон, ама може и да бъркам за това.
Ние се прибрахме в голямото село. На връщане от Търново минахме за два нощувки през Рибарица. Хубаво са го направили с голяма детска площадка. Малко си разказахме идеята д тази детска количка да я мъкнем по стълбите, но... Беше добре. Детенце беше много доволен от реката и как могат да се мятат камъни в нея. Grinning Другите точно три двойки почиващи в базата не бяха доволни - вероятно ще запомнят от тази почивка само гласът на сър, който повтаря сутрин, обед и вечер - Стояне, седни да изядеш нещо Grinning
Иначе ходихме до водопада. Лека и приятна разходка. Бебо в раница, детенце - вървя. Преходът е около 15 Мин, със Стоянчо - час. И в тая река камъните успешно падат във водата... Grinning

# 409
  • София
Добро утро, прекрасни! Hug
Събудих се без аларма, но в първата минута не можех да се ориентирам какъв ден е - дали съм на тръстиката или в Университета? После всичко си дойде на мястото. Днес след обяд съм с ученолюбивите ми набори, а утре съм  с пациентите си. Сега е време за кафе.
НИА, добре сте се завърнали. Благодаря за бързия отговор. Да кажа няколко думи в защита на Стоянчо. GrinningНие бабите, а и родителите, сме много досадни с настояването си децата да ядат по много. Аз не съм от тях, како Сийке.  Stuck Out Tongue Winking Eye, а имам дълъг стаж - станах баба преди повече от 19 години. До сега нито веднаж не съм настоявала внучетата да ядат, когато не искат. Знам, че няма да умрат от глад. Когато огладнеят сами си искат. И даже се шегуват - ще ти го изсипя във врата, ако не го изядеш - чували са приказките от свои приятелчета. Здраво ли е детето, игриво ли е, не се бой - всичко е наред! Grinning
Отивам да правя компания на гаджето, че ме чака с кафето. На вън е слънчево, тихо. Есента ще ни подари един хубав есенен ден. Вечерта съм на среща с бабите - имаме си любим китайски ресторант.
Желая ви спорен ден, момичета. Hug

# 410
Добър деен,
За мен този Понеделник е почивен.
Утре също, после отпуска...чак догодина.
Да сме здрави само.
От утре май го дават да вали, така че и ние се радваме на днешния приятен есенен ден.
До тук бях с плановете за уикендите. Настана сега сезон на стоене вкъщи, нямам никакви планове до Януари 😂 по празниците ще почивам само аз в сигурни дни, така че в движение ще мислим какво ще се прави.
Зазимявам се май, търсете ме на пролет, към края на Март, до тогава.... Съм в зимен сън 🫣😀
Не обичам зимата,  не обичам студа, замръзналата кола сутрин, снега още повече не го обичам... Днес явно ми е намръщен ден 😂
Приятна вечер! ❤️

# 411
Мис Ю, ние от миналата година сме с нова кола и е много хубаво сутрин зимата като се качиш в нея, тя предварително се е стоплила, стъклата са се размразили и други хубави неща- така че като избираш  кола, да го имаш предвид в изискванията ти (за по-приятни зимни сутрини). Защото моите по принцип са - да ми харесва на външен вид Simple Smile и карам каквото остане за мен, тоест тази кола, на която ММ вече не трепери Sweat Smile че аз много-много не пазя. Сега съм с един джип, то все едно съм в трактор, много ми е голям, не мога да му свикна с размерите при паркиране, но и аз само събота и неделя го карам, през седмицата се возя.
Аз вчера си бях на работа, детето вече го оставяме само да се гледа, друг е въпроса как се гледа - я обядва, я не, а снощи, прибирайки се с ММ от работа, в 18 ч. при 13 градуса навън, той беше на площадката по къс ръкав.
Аз също нямам никакви планове, пътува ми се много, но имаме разногласия по тази тема вкъщи, единия не му се шофира, другият иска да си е вкъщи на компютъра или с комшийчетата с колелетата и нещо взех да се примирявам с положението. Намирам си къде да изляза събота-неделя, но сама или с приятелки, утре ще ходя на концерт на Молец в НДК да правя компания на една приятелка, която пък по-нататък ще идва с мен на концерт на един пианист със симфоничен оркестър. И така, намирам си такива развлечения.
Да сме здрави, всичко друго е суета
Хубав, макар и дъждовен, ден от мен!

# 412
  • Пловдив
Поздрави днес от тръстиката. Малко тегаво след почивка, но няма друг начин.
Фло, то всеки може да отиде на военна база, само цените са различни. На сайта на военните клубове има цени за всички групи т.е. за служители, за пенсионери, за ветерани и за външни.
МисЮ, аз все още продавам една хубава червена кола. Със сигурност е красива и с много екстри. Joy
Но МъстърЮ казал на ММ, че ти е много рано за такава кола. Не знам какво точно е имал предвид. Stuck Out Tongue Winking Eye
Тук все още не е заваляло, но пък е доста духовито.
Seti Beti, като каза, че е бил по тениска и се сетих за рекламата с дракончето. "Беше ли облечен / Май да / Май ..."
Иначе за яденето няма страшно. Като огладнее, ще яде.
Усмихнат ден на всички, че мен вече ме ядосаха моите хора в цеха... на няколко пъти.

# 413
Добър дееен,
Днес с дребчето спахме до 10, това дете наистина е мое, по съня ще ни познаете 😂😂😂
Сега малко домакински неща, перални, подготовка за градина и работа, хубаво е седмицата да започва от Сряда 😂
Доста черни петъци следват и вървят и в момента, та съм се активизирала с коледните подаръци. Не съм измислила за всички, но важни са ми децата, за възрастните винаги мога да съчетая неща. Не си подаряваме скъпи неща, има си лични празници за скъпите неща, такова е моето мнение
А за колите.... Иска ми се ново и хубаво, ама не съм дорасла да карам още такова... Дунди, знам аз за твоята дето продаваш, ама над бюджета ми е, доста даже, както биха казали хората от съседната ти махала по работа- мноого скъпо я даваш, гУспожа! 😂 а моят господин е казал така, защото знае и той, че не съм много от пазителите, тааа още не съм чак за толкова нова кола.
Сети, как така сама загрявааа, още при качването лиии? Ти ме разби, каква е тази екстра такава, да я търсяяя
Иначе и аз по външен вид си избирам, не ги разбирам много другите показатели 🫣🫣🫣 ама гледам да се допитвам де
Още се чудя преди да влезе еврото ли да вземем, или след Нова година да вземем 😂

Оставям ви, че нещо трябва и да се готви, а и тези дрехи самички няма да влязат на мястото си... Навън е валежно май ще сме си вкъщи днес.
Приятен ден!

# 414
Благодаря, момичета! Поздрави от Малта.

# 415
  • София
Добро утро, момичета!
На вън е мрачно, хладно, мокро. Добре, че днес не съм на тръстиката. Работя от вкъщи. Да не помислите, че правя пломби дистанционно? Stuck Out Tongue Winking Eye Оправям документите за касата. Утре ще се отчета. Да ви напомня да отидете на профилактика, ако до сега не сте свършили тази работа.
ДУНДИ, благодаря и на теб, за информацията за ВПД -тата.
Усмихнете се. Нека да имаме бръчки от усмивки, а не от гримаси и мръщене. Grinning
Ето къде било нашето ЛУННО ЦВЕТЕ! Добре да прекараш времето в Малта. После да ни разкажеш. Hug

# 416
Да ви е топло и сладко днес, колкото първата глътка кафе!
Добро утро!

Браво на вас - пътувания, почивки, концерти, ресторанти и т.н. В крайна сметка това остава - емоцията, преживяванията.
При мен нищо ново, някаква надежда, че най-накрая уцелиха диагнозата за болките в краката, ходя на физиотерапия отново. Ще видим какво ще стане. Нещо не съм в настроение, не ми е много ок, но и това ще мине. Ще ходя до София днес, едното дете нещо не е добре, ще видим какво ще стане. Фло, не знам дали ще мога да ти се обадя. Сега ще изчистя и ще приготвя багажа /дори за една нощувка си трябва багаж Wink/. Ами това е от мен, постът ми е в унисон с времето навън. Съжалявам за което.
Прегръдки за всички.

# 417
  • София
Привет, ДАФИНОВО ЛИСТЕНЦЕ! Hug
Мислех да не пиша, но заради упоритостта ти и заради труда ти, пиша, за да не си говориш сама.
Звучиш ми тъжно. HugТакъв е този месец - сдухан, меланхоличен, скучен. Мога и още прилагателни да изброя.
Дано са ти поставили правилната диагноза. Това значи, че ще получиш адекватно лечение. Много вярвам на физиотерапията. Дано да ти помогне.
Дано с детенцето да нямате проблеми. Едно време си се тревожила за своето, а сега и за децата на твоето "дете".
Лек път към София. Ако можеш, обади се, ако ли не, що е време, пред нас е.
Силно те прегръщам и ти желая това минорно настроение бързо да отзвучи. Hug

# 418
Здравейте,
Дафиново листенце, стискам палци всичко да се нарежда по най-добрия начин. 🍀🥰
Фло, няма така да минаваш без да пишеш, нали и аз трябва да си говоря с някой тук 😀🥰
При нас както казах, или не помня дали казах, тази седмица започна от сряда и бързо стана Петък.
На работа си имаме задачки, вкъщи все има нещо за правене.
Коледните снимки от фотосесията са ни готови,  ноо още няма да показвам, че е рано.
Мислим вече за писмата до дядо Коледа.
Този месец и имен ден имаме да празнуваме. Дребчето искала да я заведа на театър като подарък за имения й ден, понеже имала много играчки и не й трябвали още! Та сега ще видя кой уикенд какво ще има при нас.
Бяхме и на награждаване тази седмица.Едно от училищата имаше конкурс за рисунка на тема приказка, дребчето нарисува Пепеляшка. Първо място спечели, много се зарадва.

Ако случайно някой се сеща за нещо готино за 6-7 годишно момиче да свирка, да го пишем в писмото на дядо Коледа.
Че май малко идеи имаме, а дядо Коледа има дълбок чувал. 😂😂

Пожелавам ви приятен ден, макар и мрачен и мъглив днес.
🌞🫰

# 419
  • София
Добър следобед и от мен.
Ние сме вкъщи тази седмица. Утре съм на лекции в академията и реално ще ми е работен ден. Уморено ми е. Утре е 20 дни на татко, а не мога да пътувам и не знам. Вие си знаете, че мразя коледните празници и сига хич не ги искам ама хич...

Общи условия

Активация на акаунт