Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 5 375
  • 137
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
На мен пък това ми прилича на недобре измит препарат.

Налягане на водата в машината, запушени дюзи по перките, нагревател,…?

Аз не бих инвестирала в ремонти на толкова стара машина.
С чиста съвест ще си купя нова.
Преди две седмици пак имаше проблем ,миеше със студена вода,от оторизирания сервиз дойде човек и смени някакъв сензор ,който беше пукнат  и сега е добре.Тогава беше направена и профилактика,няма проблем с нагревателя.
Аз постоянно чистя перките ,филтъра.
Таблетките ,по-принцип от много време не се разтварят ,ако ги сложа в отделението ..слагам ги на дъното .

А солта я намалих от 4 на 3 ..и сега пак ще я пусна да видя..

Май ,наистина ,ми трябва нова машина.Confounded

# 16
И аз като Джорджа бих казала да не се мъчиш - което си е отишло, отишло си е, благодари му и го смени.

# 17
Привет, да напомня с нова миална бош съм
Какъв може да е проблема ако вилиците и лъжиците в най-горното чекмедже не се измиват? Чинии, тенджери и всичко долу със сериозни замърсявания са лъснати иначе, програмата е 1 час 65 градуса, като преди това са били накиснати в мивката.

# 18
Да е нещо запушена пръскалката. Хем накиснати, хем неизмити. Засъхнали остатъци ли има?

# 19
Не, те нямаха остатъци, просто са замазани и мръсни.

# 20
Щом другите са чисти, а приборите не явно не стига вода, препарат до тях или пък не са подредени правилно, или е имало нещо, което е пречело. Предполагам. Всеки път ли е така?

# 21
Всеки път. Ще пробвам без тенджери долу да видим от това ли е. Но и от това да е пак не би трябвало да е така.

# 22
Всеки път. Ще пробвам без тенджери долу да видим от това ли е. Но и от това да е пак не би трябвало да е така.
Прочети си пак книжката за подреждането. Правилно ли помня, че твоята е кубче? Огледай какви точно пръскалки и къде са за да се мият приборите. Обикновено има една пръскалка горе, а отдолу е перката, която разпръсква и горе и долу. Не е нормално да са мръсни. Ако има повреда то и останалите неща ще са мръсни. Прочети и огледай. Ако не откриеш нещо потърси сервиза.

# 23
Здравейте!От пет години имам съдомиялна Беко.До скоро всичко беше наред,съдовете бяха много добре измити,нямам захабена стъклена посуда.От известно време все по-често имам неизмити съдове,основно в горната кошница.Приборите в третата кошница почти винаги са измити.Редовно я пускам със специален препарат за почистване,филтрите са чисти.И преди,и сега използвам феъри платинум и мия на интензивна програма на 70 градуса.Къде да търся причината?

# 24
При такова опсание на проблема първо провери отворите на перките, може да са запушени.

# 25
  • София
Привет, да напомня с нова миална бош съм
Какъв може да е проблема ако вилиците и лъжиците в най-горното чекмедже не се измиват? Чинии, тенджери и всичко долу със сериозни замърсявания са лъснати иначе, програмата е 1 час 65 градуса, като преди това са били накиснати в мивката.

Най-вероятно е от подреждането. И аз в началото имах недобре измити прибори, но след като прочетох какво пише в упътването, се ориентирах.

Пръскалката за третото чекмедже е отгоре, в центъра. Съответно, струите са насочени от центъра към периферията. Ако една лъжица е обърната с изпъкналата част към средата, а вдлъбнатата сочи навън, няма да се измие добре. Просто трябва приборите да са обърнати с вдлъбнатото към средата, както и да гледате да има разстояние между тях.

В тази или в предишната тема бях пускала схема, илюстрираща правилното подреждане.

# 26
Много държа да има ежедневна програма, около 1 час, попадали сме в къщи за гости на модели, които под 2 часа нямат

# 27
Много държа да има ежедневна програма, около 1 час, попадали сме в къщи за гости на модели, които под 2 часа нямат
А това защо? Обикновено кратките програми са по-енергоемки от нормалните. За да се вместят във времето понякога пропускат някоя фаза.

# 28
Това изобщо не е вярно, за 1 час си мие перфектно, на 60 градуса, дори тенджерите светят

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 15:44 от R@N

# 29
Това изобщо не е вярно, за 1 час си мие перфектно, на 60 градуса, дари тенджерите светят
Кое не е вярно, че харчи повече ток е вода или, че пропуска някои фази? Не съм казвала, че няма да са измити.

Общи условия

Активация на акаунт