Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 13 593
  • 425
  •   2
Отговори
# 225
  • Варна
Като стана въпрос за отварянето на вратата, имам едно питане.
Отскоро съм с Бош за пълно вграждане.  При отварянето на вратата,  разстоянието е доста голямо ( около 20см) и освен, че ме дразни, пречи и на минаването покрай нея.
Има ли някаква настройка, за да се намали отвора? Иска ми се да я държа открехната,  но в това положение няма как Sad

# 226
Като стана въпрос за отварянето на вратата, имам едно питане.
Отскоро съм с Бош за пълно вграждане.  При отварянето на вратата,  разстоянието е доста голямо ( около 20см) и освен, че ме дразни, пречи и на минаването покрай нея.
Има ли някаква настройка, за да се намали отвора? Иска ми се да я държа открехната,  но в това положение няма как Sad
Не знам кой е твоят модел, но моите и двете (също напълно вградени) могат да си стоят открехнати съвсем малко, едва се вижда отворът, могат и повече. Опитай да притвориш вратата почти докрай, без да я натискаш за затваряне, да видиш как ще е.

# 227
Настроих я да отваря вратата след всяко ползване,така ли трябва?
И се чудя за настройката на сензорите? Дали фабрична да я оставя?Аз направих на SE 01.
И другото,най-кратката програма е 1час и 45 мин.
Не е ли много?
Беше час и 30 ама като направих настройките d 01 за екстра изсушаване се повиши времето.
Така ли трябва или да си го върна?

И само първия път ли се сипва вода в резервоара със сол?

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 14:26 от FBID1400338511

# 228
Отварянето на вратата също удължава програмата. На мен не ми е драма, защото я пъскам вечер и вадя чак сутринта. За настройките вече не си спомням как беше, а и моите мисля, че през приложението съм ги правила.

# 229
А в смисъл,ако е затворена врата,като свърши програмата я отварям и после да седи открехната или не?
И тава автоматично отваряне,каква му е целта?

# 230
Да, добре е когато не работи да стои леко отворена. Смисълът на автоматичното отваряне е да излезе парата мавън и да изстинат по-бързо съдовете.

# 231
  • В небето
Настроих я да отваря вратата след всяко ползване,така ли трябва?
И се чудя за настройката на сензорите? Дали фабрична да я оставя?Аз направих на SE 01.
И другото,най-кратката програма е 1час и 45 мин.
Не е ли много?
Беше час и 30 ама като направих настройките d 01 за екстра изсушаване се повиши времето.
Така ли трябва или да си го върна?

И само първия път ли се сипва вода в резервоара със сол?

Нямам представа с каква варовитост Ви е водата. В София водата е мека и още преди да пусна за първи път миялната деактивирах сензорите за сол и препарат за изплакване (използваме изключително капсули/таблетки "Всичко в едно"). Не съм слагал сол, нямам намерение и да слагам. При старата миялна процедирах по същия начин и никога не е имало проблем.
Сензорът за вода също не съм пипал - на заводската настройка си е ("SE:00"). Изобщо, всичко е на заводски настройки с изключение на деактивиранет она солта и препарата за изплакване.
Нямам проблем с разтварянето на капсулите/таблетките. Апропо, знаете, предполагам, че те се поставят в кошничката от снимката, която сте качила.
П.С. От над два месеца използваме капсули Bingo. Трябва да кажа, че сме впечатлени - чистят отлично, а цената е доста добра.
Поздрави.

# 232
МногоэвиэБлагодаря за помощта.
Аз направих настройки автоматично да се отваря вратата,но тя пак не го прави след кроя на програмата,незнам защо😶
И една бира съм направила,ходих да купувам гланц и съм купила finish gel за миене,а не гланц,но незнаех,тя магазинерката в ДМ ми го предложи и сипах от него в отделението за гланц.
Вчера ми светна като исках да видя кой гланц точно съм купила.
Сега незнам какво да правя.
В другата група ме посъветваха да издърпам с,игла и спринцовка.
Дано се получи.
Голяма каръщина с тази съдомиялна,а с толкова мерак си я купих😓😓😓
 Пуснах вчера една,ползвам капсули на финиш,то тенджерка от чай пак не измита🙄😥
И,като ползвам капсули те си имат гланц вътре,нали?
Мисълта ми е ако немога да издърпам препарата,какво да направя?
Да го усиля да пуска повече на празна миялна за да свърши или да го спра?

# 233
Аз съм малко сънена сега след няколко почти пълни денонощия работа, ама се загледах в настройките и отбелязванията ти и не разбрах това за топлата вода включено ли ти стои или изключено?
Него изобщо не го пипай, ако не ти е свързана миялната с топла  вода или ако си го пипала, настрой го на "0".
Аз мия само с това (и разновидности на марката): https://www.esteto.bg/produse-722565-preparat-za-kapsuli-za-sdom … in-one-38-kapsuli
и за деликатни и слабо замърсени съдове ползвам този гел: https://cleanmarket.bg/product/fairy-platinum-limone-gel-za-sado … 8-izmivaniya-1121
И от него има разновидности, просто показвам, което ми попадна.   
Наскоро пробвах капсули Финиш, но определено ще се върна на Фейри.
На определени периоди слагам и гланц (когато се сетя), защото гланцът способства изплакването на препарата и подпомага изсушаването на съдовете.
Дай да видим модела кой е и какво пише в упътването за автоматичното отваряне на вратата - няма начин да го настроиш и да не се отваря, ако е предвидено за всички програми, а не само за еко (пълен цикъл, без съкращаване) - моите са така, но едната е със зеолит и суши съдовете много добре, не държа да се отваря вратата. 
За лошото измиване не знам какво да кажа, освен като я заредиш, да пуснеш една снимка да видим да не би подреждането да не е оптимално...никога не ми се е случвало нито с едната, нито с другата. 
Беше ли писала с какъв препарат миеш, че уж четох тия дни темата, ама покрай работата може да съм пропуснала?

# 234
Добро утро,Сън не ме хваща с тази съдомиялна.
Ето го модела https://www.technopolis.bg/bg/Sadomiyalni-za-vgrazhdane/Sadomiya … V6YMX08E/p/652098
Направих настройката за отворена врата,но неиска.
И моята е със зеолит пък мокри са си съдовете.
Капсули бях купила на finish ама още днес ще ида в ДМ за Fairy.
А с гела дето налях на мястото на гланца какво да правя?

# 235
Изгледа ли няколко клипчета как се нареждат съдовете в съдомиялната? Има голямо значение за резултата.
Също разгледай добре упътването и програмите – каква степен замърсяване каква програма иска.
Като се съди по тенджерата, имало е нещо засъхнало или загоряло – това се мие на интензивна програма с качествени капсули – напр. Fairy Platinum +. На кратка програма или на ниски градуси може да не може да се измие добре.
Спокойно, след няколко опита и грешки ще се научиш. Simple Smile

# 236
Дай сега да видим настройката на отварянето на вратата - на коя опция си настроила?
Кажи и какви програми ползва (с все допълнителни опции, ако си ползвала -напр. съкращаване на програма и т.н.) и след кои остана неизмит този последният съд.

# 237
Значи  efficient dry е на  0:01

Включила съм екстра изсушаване .
И при двете ми ползвания до сега,ползвам програма express 60 градуса.
Но вчера я заредих ама не съм я пускала,само пуснах плакнене да ги изплакни.
Днес ще я пусна.
А предните пъти съдовете стояха 2 дена в миялната неизмити,че да я напълня.

# 238
Като начало вземи се малко успокой. Дишай, брой до 10 и тогава прави някакви неща. Това не е ракета носител, това е просто съдомиялна и не е нещо, с което да не можеш да работиш. Наляла си препарат за миене вмести плакнещ препарат. На мен това не ми звучи никак добре. Може да се обадиш на сервиза да те посъветват. Да, изтегли каквото можеш, внимавай да не пробиеш нещо ако ползваш игла. Решение би било да усилиш максимално плащнещия и така с всяко пускане ще свършва все повече и все повече. Със сигурност докато се свърши препарата ще има лош ефект от измиването и изсушаването. За мен в момента това ти е основния проблем, а не вратата защо не се отваря. Да не говорим, че тия съдове аз не знам до колко са годни за ядене с тях при условие, че са изплакнати с миещ гел. Не на последно място щом няма плакнещ препарат съдовете се сушат трудно (плактмасата никак). Тази експресна програма, която ползваш  и предния път ти казах, че е някаква бърза и да си пуснеш нормална програма и тогава да видиш има ли разлика.

# 239
Гледам допълнителните настройки, които изключват автоматичното отваряне, но не е това - на експресната не може да съкратиш времето.
Сега, като споменаваш за два дни престояли съдове, може и това да е причината за недоброто измиване, защото програмата е кратка. В такъв случай е нужна по-дълга програма и без съкращаване на времето, дори ако са залепнали и загорели - интензивна.  Ако се налага редовно да престояват, пробвай с по-дълги програми - нямам личен опит с такава ситуация, че малката я пускам всеки ден, много често - и по два пъти, в почивните дни - и до три, но ние сме двама и се готви ежедневно, в това отношение всяко домакинство си е със собствени нужди, няма правила. На малките машини като сложиш в долната кошница тенджера, купа от миксер или салата напр., които не се събират в горната и я тиган, я тава и за друго място не остава, та я пускам често. Чиниите не заемат място, но съдовете от приготвяне на храната си заемат доста.
Впрочем, имала съм такива случаи, но когато съм сама - тогава пък долната кошница е празна, мотаят се 2-3 чинии за 3 дни (без съдове за готвене), но пък в горната само чинийки и чаши от кафе и пепелници, тогава пък там нямам място Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт