Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 13 540
  • 425
  •   1
Отговори
# 255
На коя програма казвате интензивна?

# 256
  • на Мелмак
При мен е 70 С и над 2ч.
Бързата ми е 60 С за 1.30.

# 257
Здравейте!
Минавам да кажа какво става.
Изключих екстра изсушаването.
Пуснах на програма auto и вратата се отвори.
Може би се отваря само на нея или е свързано със екстра изсушаването.
Със спринцовката нищо не се изтегли,но виждам,че вътре синее.
Усилих го малко,за да свърши по-бързо.
Сега сложих един тиган от пържените яйца и включих интензивна зона,да видим дали ще измие.
Пак на програма auto

# 258
  • на Мелмак
Ще се напаснете и добре ще си другарувате Wink

# 259
Дано,че нещо се бях пищисала.

# 260
Трябва обаче да изплакваш после ръчно посудата, ако не пускаш празни цикли за изчерпване на препарата. 

# 261
Ще я изплаквам.
Дано свърши по-бързо.
Незнам ако го напълня с вода дали ще е удачно така да изкарам препарата?

# 262
Ще я изплаквам.
Дано свърши по-бързо.
Незнам ако го напълня с вода дали ще е удачно така да изкарам препарата?
Ако го пълниш с вода и изтегляш може да стане. Това резервоарче отива по-надолу и там се събира. Поне ще е разредено.
Да кажа за твое успокоение, че не си единствената. Историята познава случаи на налято обикновено веро за миене и дори на препарат за тоалетна!!! (Това даже може да е опасно). За това е хубаво препаратите да се съхраняват отделно и да се внимава. Всичко що е съдомиална го държа под мивката. Останалите препарати в отделен шкаф.

# 263
Незнам само да не се разпени много и да стане по-зле.
Аз сипах не повече от 10-12 мл,че ме беше страх  да не прекаля,не съм го пълнила до максимума и все си мисля,че 1-2 пускания още и ще светне,че е празно.

# 264
Незнам само да не се разпени много и да стане по-зле.
Аз сипах не повече от 10-12 мл,че ме беше страх  да не прекаля,не съм го пълнила до максимума и все си мисля,че 1-2 пускания още и ще светне,че е празно.
Ако съм на ваше място, то ще пускам празна миялната, докато не светне индикатор за празно отделение.
Освен това, ще се опитам да правя “промивки”, за да избутам с вода препарата максимално.
Скрит текст:
История направихте с вашата миялна.

# 265
Плакнещия препарат се дозира много малко, зависи от настройката, между 0 и 6 мл. Контейнера събира около 150-175 ml. Мислиш ли, че наистина си сложила 10-12 мл?? 1-2 супени лъжици? Тогава ще свърши сравнително бързо и ще светне.
Ти не можеш да прекалиш. Пълниш го до горе и тя дърпа колкото е настроена. При 150 мл вместимост и средна настройка 3 мл след 50-тото измиване ще светне да се допълни.

# 266
  • Лутаща се
Здравейте!
Купих си първата съдомиялна. Избрах Bosch SPS2IKW10E , 9 комплекта. Мястото ми позволяваше само 45 сантиметрова. И цената беше определящ фактор. Купихме я по време на Черния петък за 799 лв. 
Още я опознавам. Като цяло съм доволна, мие тя, не аз Simple Smile. До момента установих и недостатъци. Няма програма за предварително изплакване и няма трето чекмедже за прибори. Първото не е болка за умиране, а от Тему чакам компактна кошница, в която да слагам приборите, защото тази, която е към миялната ми заема много място.
Вие ще кажете дали много съм сгрешила с избора си.

Допълвам: Всъщност имам един проблем с чашите. Вадя ги кристално чисти, с изключение на ръбчето. Това е мястото, където са се допирали устните. Остава като мътен пръстен. Или ако в чашата е имало течност до половината - вижда се до къде е била. Ползвам програмата Еко. Таблетките, солта и препарата за изплакване са купени от Lidl. Къде греша?

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 01:05 от skarlet71

# 267
Аз не съм ползвала продуктите на Лидл, само на Фейри комбинираните капсули и за деликатни съдове пак на същата марка гел, но точно стъклото винаги ми се е измивало идеално.
В твоя случай бих процедирала така в следната последователност: първо сменям програмата от еко на автоматична или поне едночасовата на 65 градуса, макар че тя е кратка, поне температурата е по-висока и ако пак има незадоволителен резултат, бих сменила и препарата.
За чекмеджето за прибори е въпрос на избор още при закупуването - не случайно в тази тема то е едно от най-споменаваните удобства, не бих нарекла липсата му точно недостатък на машината, щом има и модели с чекмедже, но потребителят е избрал без - някои пък предпочитат кошница за приборите, затова всеки си преценява според нуждите.
В голяма машина не е чак проблемно, но в малката кошницата за прибори заема място на друг обемен съд, а мястото и без друго не е много. Аз дори и с чекмедже за прибори малката пак я пускам често по два пъти на ден - вчера включително и въпреки това ми остана снощи един голям тиган, който ще влезе в следващото зареждане. Да не си помисли сега някой, че ще го измия на ръка Simple Smile  
Програма "изплакване" никога не ми е липсвала - и при мен малката машина няма, но голямата има и изобщо не съм я ползвала. Ако толкова ще престояват силно замърсени съдове в машината (напр. ден или повече) и те притеснява, просто пусни една кратка програма за чаши без препарат, ама не виждам смисъл.
Интересно обаче точно чаши да не се измият - по-скоро бих го очаквала за някоя тава или тенджера, в която дълго е печено/варено нещо и е останал пръстен, но за чаши съм изненадана.

# 268
Аз махнах кошницата и ползвам само чекмеджето за прибори.

# 269
В книжката ръководство на потребителя пише, че на програма favourite фабрично е заложено предварително изплакване. При мен е 15 минути. Също сме с Bosch, но SMV6YCX02E.
Аз смених старото АЕГ. Още и ние я разучаваме. Първите впечетления са,че добре се справя. Но изработката на старото АЕГ е някак си по-стабилна. Съдовете излизат сухи, което за мен е много важно. Купихме най-евтиния модел със зеолит, който намерихме 1420лв. Третото чекмедже още не мога да го оценя. Черпака напр. опира горе и не може да се затвори чекмеджето, а малките чинийки, които сложих, имаха накрая вода във вдлъбнатините, въпреки зеолита.Пластмасовите купи наистина излизат сухи с тук таме капчици.Нещото, което много ме учуди е, че на старата миялна отварях вратата по време на работа да добавя напр. нещо и нямаше проблем . На тази като отворих вратата, такава мощна струя вода имаше, че се изплиска настрани по шкафчетата. И сега не смея да я отварям.
Както писах все още не сме разучили всичко, а и като знам май пак ще си ползвам 2-3 програми, въпреки възможностите, които дава home connect.

Общи условия

Активация на акаунт