Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №28

• 13 521
  • 425
  •   1
Отговори
# 270
Аз махнах кошницата и ползвам само чекмеджето за прибори.

Е, тя дамата в случая се оплаква, че въобще няма чекмедже за прибори, а само кошница. Но това вече е въпрос на избор. Кошница винаги може да се добави, но чекмедже - не.
За опиращия черпак - чекмеджето има възможност в една част да се сваля надолу, но ако пак е по-голям, може да се слага в горната кошница. Аз така правя при по-големи прибори. Чинийките (малките) ги слагам пак в горната кошница, не в чекмеджето за прибори, има си определено място точно за такива - шипове като в долната кошница, но по-малки - там се измиват и изсушават идеално, тъй като стоят изправени.

# 271
  • Лутаща се
Аз не се оплаквам. Само споделям впечатления. Като я купувахме още не бях намерила тази тема. Бях останала с впечатлението, че всички 45 сантиметрови са само с две чекмеджета. Не е чак такъв проблем. В момента подреждам приборите на допълнителните приставки. Като дойде кошницата от Тему ще е по-добре.
Изненадващо тенджерите и тавите ми "светнаха". Измиха се дори под ръбовете от външната страна. За чашите и аз се изненадах като ги видях. Следващото пускане ще е с друга програма.
Благодаря за насоките, Кубратова!

# 272
Така ми прозвуча, че си недоволна. То сигурно и аз щях да съм, ако нямах чекмеджето за прибори, особено на малката - много бързо я пълня. 

# 273
  • Лутаща се
Така ми прозвуча, че си недоволна. То сигурно и аз щях да съм, ако нямах чекмеджето за прибори, особено на малката - много бързо я пълня. 
Каквото - такова. Да съм гледала по-внимателно. Но определено съм доволна, защото както вече казах - тя мие вместо мен. Днес не можах да я пусна. Съпругът ми правил опити да сменя сифона на мивката, не се получило и сега там не може да се ползва. Тъкмо докато я оправи миялната ще се напълни. Само двама сме, днес ме нямаше 12 часа, бях на работа. Той изцапал само една чиния. Та такива ми ти работи.

# 274
Много приличен мъж! Че и сифони оправя Simple Smile
Да, не е фатална, разбира се, липсата на чекмедже за прибори. Просто като го има, е по-лесно, но и така човек се нагажда и ако трябва, просто пуска по-често СМ, не пречи. Аз и с чекмедже я пускам често по 2 пъти на ден (сега напр. пуснах втората за днес), през седмицата веднъж дневно със сигурност, така че - колкото трябва, толкова. Важното е да те замества и да мие добре.

# 275
Зависи от навиците.
Ползвала съм с чекмедже, после купувам и ползвам без чекмедже.
Не мога да кажа, че ми е по- трудно слагането на приборите в кошницата, а и така има повече височина за чаши на столче,примерно.

# 276
Зависи от навиците.
Ползвала съм с чекмедже, после купувам и ползвам без чекмедже.
Не мога да кажа, че ми е по- трудно слагането на приборите в кошницата, а и така има повече височина за чаши на столче,примерно.
То не е толкова до трудност, а че кошницата в малките съдомиялни (45 см) заема място на по-едрите съдове, а то и без това не е много - виждам какво и как събирам в голямата и рядко се случва да ми остане съд извън зареждането, виждам какво събирам и в малката (визирам най-вече тенджери, тави, тигани и някои по-големи купи, за които няма място в горната кошница), затова при нея чекмеджето е по-съществено да го има като опция.  При мен чекмеджето не пречи на чашите със столче, защото височината на кошницата се регулира поне с две степени - предполагам, че и при теб е така де, не се ли събират и по този начин?

# 277
Именно 45 см машина имах, с кошница. В последствие установих, че събирам същия брой чинии, защото в стандартната,  от едната страна на кошницата,  разстоянието между шиповете е по- голямо,  може би за по- големи чинии,  както казваш.  Но аз, същия порцелан събирам и от двете страни, така че го намирам за излишно. Ще питам ММ дали я е предал за скрап вече, ако не- ще ида да  я снимам после.

# 278
Чиниите са лесни - и при мен се подреждат от двете страни, също има и по-широки разстояния между шиповете от едната страна - в тях слагам дълбоки чинии - напр. за супа. Имам затруднения не с чиниите, а със съдовете за готвене - една тенджера заема място сигурно за 5-6 чинии, а никога не е само тенджера или не е само една и то става...
Ама както и да е, просто споделям разликите, които лично мен ме водят към извода, че за малка машина е по-подходящо да има и чекмедже за прибори, пък който иска, винаги може да си добави кошничка и да не ползва чекмеджето.   

# 279
Здравейте, дами!

Изчетох тази и предишната тема, но все още ми е трудно да взема окончателно решение, затова се обръщам към вас за съвет. Предстои ни цялостно обзавеждане на ново жилище от нулата и бюджетът ни в момента е сравнително ограничен.

Търсим оптимален вариант съдомиялна за вграждане (60 см) под 1000 лв. Ще ми се да е нещо надеждно, макар и в ниския ценови клас.
Ще се радвам на всякакви мнения за конкретни модели, които според вас биха си заслужавали в нашия случай.

Благодаря предварително!

# 280
Имаш определен бюджет,  това е първа стъпка направена.
Виж какво  от предлаганото на пазара, се вписва в бюджета ти - вече имаш селекция.
Сравнително лесно ще избереш след това- с кошница ли, без ли, с колко и какви  програми...
Намали селекцията до 2-3-4, тогава вече ще ти помогнат повече хора тук, с конкретни впечатления за моделите.

# 281
Колежка си купи за вграждане Шарп преди няколко месеца и казва, че е доволна. Била и препоръчана от нейн близък, който имал сервиз, като по-бюджетен вариант.Ние си купихме Бош най-евтината за вграждане, която намерих със зеолит. https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv6ycx02e. Беше 1420лв. Разлика в миенето с предната ( стар модел АЕГ) не виждам. Сушенето наистина е добро, но пак си има капки тук-там. Може би съм била с големи очаквания.Старата е много по- солидно изработена и събирах повече в нея, въпреки и двете да са 60 см за вграждане. Моделите на Бош под 1200 лв. са с пластмасово дъно. Незнам защо са решили така, но на мен на живо хич не ми харесаха. Ако това не ви притеснява, вижте тях. До края на годината имат 2+3 години гаранция.

# 282
Според мен, зеолитът е преекспониран, и оттам-  излишен.
Никога не съм имала мокри съдове( изключвам пластмаси, понякога) при добро подреждане.
Старата ми миялна, дори не отваряше вратата, и пак не съм имала мокри съдове.

# 283
  • Пловдив
Изобщо не е преекспониран зеолитът-имала съм съдомиялни без него и настоящата ми съдомиялна е със зеолит-разликата в сушеното е огромна,казвам го от личен опит!

# 284
Моделите на Бош под 1200 лв. са с пластмасово дъно. Незнам защо са решили така, но на мен на живо хич не ми харесаха. Ако това не ви притеснява, вижте тях. До края на годината имат 2+3 години гаранция.
Този модел Бош на намаление е под 1200 лв. /но с малко надвишава търсената цена/ и е с метално дъно. Ползвах я няколко пъти вече и добре мие. Имаме и Бош с пластмасово дъно повече от 3 години. Не е имало проблем с него. Изобщо не ми прави впечатление, че е с такова при зареждане на СМ. А си мислех, че ще ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт