Номинации за най-голяма муня (тема 13)

• 59 341
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Значи, това със скришното изяждане на бонбоните за гости е било повсеместно.

@Spensa, не разбрах защо дънките са предизвикали скандал?

# 496
С брат ми бяхме такива майстори, че изяждахме бонбоните от запечатани кутии. Затова майка започна да ги проверява на тежина – ако са олекнали, значи сме ги изяли.
Брат ми обаче се изхитри и не само измъкваше бонбони, но и на тяхно място оставяше парчета пластилин. Майка проверява, кутията тежи, тя доволна, че този път не сме я открили... Да бе, да. Като дойдоха гости и я отвори...

# 497
  • някъде другаде
Това с бонбоните още е валидно вкъщи. Дъщерята го прави редовно. И като попитам защо поне не изхвърля кутията , отговора винаги е , че е забравила.

# 498

@Spensa, не разбрах защо дънките са предизвикали скандал?
Бяха върхът. 100% хеви метъл. Обаче на нашите им приличах на клошар. А и излагация пред шефа..

# 499
  • София
Боже, аз съм едно ангелче. Никога не съм изяла бонбон. Седяха си ей така и даже не ги поглеждах.
Иначе помня, че с тайфата ходехме до магазина и те ушушкваха Тримонциум май, които имаха целуфан само от едната страна и можеше да бръкнеш с малко пръстче 🤣

# 500
  • European Union
Купих потници на сина ми. Той по принцип не носи, но сега, ваканцията ще е при баба си. Мисля си, да купя един, тя със сигурност ще му го навлече, той ще се изпоти през нощта и ще му трябва втори. После си мисля,  ще купя три, да носи всеки ден по един, да не се притеснява жената, че не могат да изсъхнат. У дома ги вадя, да ги изпера и те били по два в пакет. Сега си имам 6 броя от нещо, което след ваканцията ще ползвам за парцали.

# 501
Или детето ще проноси потници покрай практиката от баба си Simple Smile

# 502
  • В полите на Пирин планина
А може и детето да промени възгледите на бабата... 😁

# 503
С брат ми бяхме такива майстори, че изяждахме бонбоните от запечатани кутии. Затова майка започна да ги проверява на тежина – ако са олекнали, значи сме ги изяли.
Брат ми обаче се изхитри и не само измъкваше бонбони, но и на тяхно място оставяше парчета пластилин. Майка проверява, кутията тежи, тя доволна, че този път не сме я открили... Да бе, да. Като дойдоха гости и я отвори...
Същият номер ни погаждаше и сестра ми - изяждаше всички бонбони от запечатаната кутия, само дето тя пълнеше кутиите с камъчета. Така и майка ми се изложи пред гостите, отвори кутията на масата пред тях и лошо ѝ стана. Grinning След време обаче, дребната разви алергия от шоколад и щом я видехме да се чеше, тичахме да проверяваме запасите с бонбони, и обикновено винаги имаше липси. Grinning

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 10:27 от Sysly

# 504
Мунщина на цялото семейство заплеси. Хладилникът е спрял да работи преди дни. Усетихме се днес..

Като стана въпрос за забравени неща, аз преди време имах подобен случай с една пържена риба.
Значи, усещам аз от ден на ден някаква миризма на мърша в кухнята и се чудя откъде идва тази смрад. И така може би седмица. В един момент разбутвам горните шкафове в търсене на някаква купа, и що да видя?! Кутия с пържена рибка вътре, разбира се - вдрехната. И тогава се сещам какво е станало. Бяхме ходили на гости на роднина за Никулден и тя ни пратила пържен шаран, който аз предвидливо в кутийка щях да си нося за обяд, обаче вместо да го взема, съм го бутнала в този шкаф и съм го скрила от себе си. И той като не може милият, нищо да си каже, седи и си вонти,

# 505
  • Варна
 Как'Сийка, Sysly, не сме сестрички, ама и моят батко така, не с часовникарско, ами със сапьорско търпение и прецизност отваряше ,,Тримонциум" и ,,Черноморец", измъкваше поне 4 бонбона, да имаме за два - три дена напред, и залепяше. Все едно фабрично пропуснати. После с топчета пластелин.Simple Smile Ама веднъж намерихме или ,,Пияни вишни" ,или ,,Кафе ликьор"- е, нямаше такава гадост! Но разчупвахме , изливахме алкохолния сироп и ШОКОЛАД!

# 506
Боже, аз си мислех че само нашата майка е брала срам с празна кутия с бонбони, а то било посевместно.
Още помня шкафчето в което ги държеше и как чакахме с брат ми да останем сами, че да го проверим, заредено ли е;)
Във връзка с посещенията на учителите, другарката ми от 1-3 клас, после станаха госпожи, дойде вкъщи в началото на учебната година и баща ми я посрещна по гащи. Явно е било топло, или излизаше от банята, не помня. Майка му изсъска и го изпрати в спалнята, извинява се после.
А при вас в хола сядаше ли се, че у нас там не се хранехме и не се играеше, за да е винаги готов и подреден за изненадващи гости?

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 11:03 от tuty

# 507
  • Варна
Светая светих стая бе Холът! Само за важни гости! Е, често бяхме сами , та се промъквахме, ама не размествахме, да не личи. Само бонбоните и някоя книга за малко, аз енциклопедиите харесах.

# 508
  • София
Моите родители никога не са имали подобна драма. Не обичах бонбони 🤣.
В ученическите години обаче съм крала вафли, които също не ядях, но да съм куул.

# 509
Не, нямахме забранени стаи за децата.
Баба ми родом беше от съседна страна и когато ходеше там, носеше вкусотии в шарени опаковки, много примамливи за нас децата. Даваше ни нашата дажба, а останалото - за гости. Е, как да живееш спокойно, като знаеш какво има през две стаи в един шкаф Simple Smile Още помня как се ядоса един път, че пак сме изяли запасите й за представителни цели, като ни подгони с точилката, а ние бягаме и избягахме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт