Номинации за най-голяма муня (тема 13)

• 59 160
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
То не е просто да излезе млякото и аз тогава да го спра, млякото е изгоряло цялото и е абсолютно на въглен вътре. Ама вероятно може да го пробвам с вряла вода и прах за миялната. Че и един ден миришеше на пушек вкъщи.

# 676
  • Sofia
“Медикс” за фурни и загорели съдове върши чудеса.
Без него досега да съм изхвърлила всички тенджери 😀

# 677
То не е просто да излезе млякото и аз тогава да го спра, млякото е изгоряло цялото и е абсолютно на въглен вътре. Ама вероятно може да го пробвам с вряла вода и прах за миялната. Че и един ден миришеше на пушек вкъщи.
Абе, ако искаш, поизмъчи се така, ама щом е чак на въглен - надали ще е успешно, променя се чак самото покритие на дъното (ако е емайлирано) - личен опит от младите ми години, сега таймерът работи за мен, ама тогава нямаше.
Момичета, не знам как е при вас, но при мен мунският период се проявява циклично - юли и края на ноември-почти целия декември - тогава имам най-много работа, ама толкова, че се застъпват едни срокове, едни сложни за решаване въпроси, кажи-речи денонощна работа...и всеки път така.
Тази година много рано започнах да изпушвам - настанявам днес пиле в тава, за да го сложа във фурната да се затопли, че закъсняхме с вечерята (мразя и не ползвам МВ). Така, ама в главата ми няма пиле, няма гарнитура - само работа, която си върви автономно и премислям. И се виждам как отварям вратата на съдомиялната и настанявам тавата в горната кошница, обаче стърчаха шишовете и не можах да я наместя добре от първо слагане, та се усетих. Успокоявам се с това, че поне не се заинатих да я закрепя и да пусна миялната...

# 678
Абе, ако искаш, поизмъчи се така, ама щом е чак на въглен - надали ще е успешно, променя се чак самото покритие на дъното (ако е емайлирано) - личен опит от младите ми години, сега таймерът работи за мен, ама тогава нямаше.
Момичета, не знам как е при вас, но при мен мунският период се проявява циклично - юли и края на ноември-почти целия декември - тогава имам най-много работа, ама толкова, че се застъпват едни срокове, едни сложни за решаване въпроси, кажи-речи денонощна работа...и всеки път така.
Тази година много рано започнах да изпушвам - настанявам днес пиле в тава, за да го сложа във фурната да се затопли, че закъсняхме с вечерята (мразя и не ползвам МВ). Така, ама в главата ми няма пиле, няма гарнитура - само работа, която си върви автономно и премислям. И се виждам как отварям вратата на съдомиялната и настанявам тавата в горната кошница, обаче стърчаха шишовете и не можах да я наместя добре от първо слагане, та се усетих. Успокоявам се с това, че поне не се заинатих да я закрепя и да пусна миялната...
Хората готвят в миялни машини. И в кафе машини и в какво ли не. За разлика от теб, нарочно. Не ми е ясно как става, но четох някъде, че го правят. Не си откривател, да знаеш.

# 679
  • Sofia
Някои и перат в миялната…шапки,обувки 😳

# 680
Аз пера в кофата за боклук. Joy
Но винаги след работа, явно подсъзнателно искам да изхвърля всичко. Joy

# 681
Абаджиева, забелязвам, че напоследък съм нарочила съдомиялната и за пране на покривки, и за затопляне на пиле, да видим следващото приложение като какво ще ми се яви  Simple Smile
Във всеки случай мунщините ми се увеличават право пропорционално на служебната заетост.
А тез "откриватели" ще да са някаква девиация - надявам се, че не вървя след тях, макар и засега деянията ми да са съставомерни само от обективна страна...

# 682
  • софия
Мила съм зелена салата в миялната 🤭 Без препарат. ИГ трик. Ама ми се стори неособено полезен и бърз, та не съм последователна в ползването на тази ѝ функция.

# 683
  • FRANCE
Някои и перат в миялната…шапки,обувки 😳

Aз ролери , на девойките. Бяха малки и ролерите бяха втора ръка. Реших да ги поизчистя:sunglasses:

# 684
  • Враца
Чета статията за Бюрото за забравени вещи в метрото в Лондон. Има и снимка на цял куп забравени изкуствени ченета! Как може да си забравите ченето?! Satisfied
Точно вчера една приятелка ми разказа история със сходна тематика.
Баща й по грешка бил си сложил ченето на съседа си по легло в болницата.
Усетил, че не е неговото, като му убивало.
И двете били с по 8 зъба...
Това е като виц, от ония за гнусливите Wink

# 685
  • София
...

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 13:52 от Аглея

# 686
  • София
Важното е, че къщата ти е цяла — тенджерата в кофата и готово. Нова тенджера, нов късмет! Satisfied

# 687
Преди години,по подобен начин,сгафих...сложих да сваря едни пилешки гърди,сутринта преди да тръгна за работа ..с идеята,след като се прибера,да ми отнеме по-малко време приготвянето на пилешка каша ..
И съм тръгнала,обаче...
Към 11-12ч...се сещам ,че котлона не е изгасен..
Помолих един колега,да ме закара до вкъщи ..по най-бързия начин.Живея на четвъртия етаж,но още от входната врата на блока усетих миризмата на изгоряло...ужас...какъв ужас обаче преживях,когато слязох от асансьора...
В коридора,пред моята входна врата,стоеше дъщеричката ми(тогава 10-11г)...в ръцете,под мишница държеше домашните любимци,коте и куче..
Обясни ми,как ги пуснали по рано от училище,прибрала се,видяла дима вкъщи и бързо изнесла Джеси и Нели...котката малко се дърпала,та я гонила..
И сега ,като пиша...настръхвам..
Къщата беше пълна с бял дим,нищо не се виждаше...
Но успях да стигна,да изгася котлона..
За късмета си какво да кажа...газов котлон,до дантелено перде на кухненски прозорец...
Пилето на въглен,но тенджерата,и до днес в ползвам ..алпака.
Миризмата,беше ...с месеци,наложи се освежаващ ремонт..
Но като си дадох сметка,че детето ми не пострада ..значи Бог е бил с мен..

# 688
  • Карлово
Не обезкуражавай хората, като не си "загоритенжера". Аз с моя мунски опит една херметическа, на няколко пъти мъча да ликвидирам с дебел пласт въглени, обикновено като съм варила боб и съм тръгнала я на планина, я на кафене, но изстъргвам, почиствам и още е в играта. Най-гадно е полепването на дима по стъкла, и други повърхности, няма измирисване тази издайническа миризма.  Емайлирана тенжера обаче, както си писала, е дотам.

# 689
Наистина, засега не мога да се етикирам като "загоритенджера" при условията на рецидив, но си имам някакъв опит, не съм без хич.  Ама толкова са редки случаите за повече от 40 години практика в кухнята (само 3), че всичките са реабилитирани преди да дойде следващият, направо към днешна дата съм чиста Simple Smile
Стоманените вероятно се почистват, но емайлираните си заминават, за незалепващо покритие въобще няма смисъл да се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт