Може и да съм разправяла тук как преди години поръчах едни неща с наложен платеж и доставка до вкъщи, обаче късно вечерта се усетих че аз толкова пари в брой нямам. Отдавна беше, решавам да не разчитам че ще мога да платя на куриера с карта, съответно набързо правя план да изтичам рано сутринта до банкомата и да съм спокойна. Имаха навика да пристигат доста рано и не ми се рискуваше, оставих кафето за след като свърша работата.
На 5 минутки пеша от вкъщи имаше мол, вътре има банкомат, както и отвън на входа. Аз нали съм си муня, влязох по навик като всеки път от долната страна откъм паркинга, че обикновено такъв ми беше маршрутът - ясно ви е, за без кафе толкова умисъл. Грам не ми хрумна че още нищо не работи в мола толкова рано. Дори и ескалаторите
Препсува Натка под нос и тръгва по него като по стълба, един етаж само ми трябваше да кача. На етажа заварвам естествено празно и една жена тепърва лежерно мие пода. Докато фиксирам траектория до банкомата да не е по мокрото, от един ъгъл припка младеж охранител и чак такъв подвиква - Госпожо, кафе ли искате да пиете?? Муня Натка още не може по повече от една мисъл наведнъж и се е устремила да тегли пари. Набързо се троснах че аз мноо даже искам кафе, но сега за друго съм дошла!
Чак го оставих замислен, горкия.Действително на този етаж има и кафене, което също още не работи, явно питаше дали за там съм тръгнала. И явно не очакваше така да му отвърна и да го подмина, като очевидно искаше да ми сече пътя да не се разхождам из още неработещия мол... Но мен такива неща не ме спират, а рано сутрин съм съвсем кон с капаци
Настигна ме вече до банкомата, който се оказа че свършил парите вечерта и все пак ми трябва този отвън. Точно отвън на все още заключената входна врата, през която не можело още да се минава. Ами, изгледах ги възмутено и младежа, и банкомата, и спрения ескалатор, за всеки случай и чистачката също. Пък си излязох обратно по същия маршрут и заобиколих сградата да отида до външния банкомат

Е как да не го помня после с години как не съм се сетила когато е трябвало?
се сещам, че е изкуствено