Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 7 531
  • 189
  •   2
Отговори
# 15
Благодаря за отговорите. Звучи добре с подробното разписване на всичко.

Tinkiela, бях на преглед юли месец, доктора каза, че всичко изглежда наред и след като дойде заповедта директно на 2-4 ден да отида.

Roulina91, във Вита при Цветков. Мен доста ме е страх от игли и не знам дали ще се справя сама да си ги поставям.  И мъжа ако е там поне той би се справил с това, ако не аз. Ще помисля и ако се налага ще го мъкна и него първите 1-2 пъти 😅

# 16
  • Sofia

Tinkiela, бях на преглед юли месец, доктора каза, че всичко изглежда наред и след като дойде заповедта директно на 2-4 ден да отида.

Roulina91, във Вита при Цветков. Мен доста ме е страх от игли и не знам дали ще се справя сама да си ги поставям.  И мъжа ако е там поне той би се справил с това, ако не аз. Ще помисля и ако се налага ще го мъкна и него първите 1-2 пъти 😅
Искам не искам, страх не страх така или иначе ми се наложи сама да ги бия понеже ми казаха в 2 на обяд. Мъж ми на работа, та нямаше кой. От няма на къде сама свикнах. Той даже мъж ми му беше по-неприятно да гледа иглите и от на мен та си въртеше главата като си ги бих (събота и неделя като и двамата си бяхме вкъщи). Поне ми помагаше да си ги забърквам тогава, че мериоферта и хориомона ми бяха тегави.

# 17
  • София

Моите инжекции ги поставяше мъжа ми. Както Roulina91 вече написа в болница Надежда подробно обясняват. Предполагам, че е така и в другите болници, но нямам личен опит.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 20:05 от NaniG

# 18
В ю туб също има подробни видеа за много голяма част от инжекциите за стимулация - как се разтварят , аспирират и инжектират,така че не е проблем ако нещо ви притеснява да изгледате някое видео , като това например :

https://youtu.be/KzxozJIgmr4?si=Z-Q-WXBvALfR3586

# 19
Здравейте! Колко болничен дават след трансфер? Четох от 7 до 20 дни на различни места и не разбрах в крайна сметка на колко имам право.

# 20
Здравейте! Колко болничен дават след трансфер? Четох от 7 до 20 дни на различни места и не разбрах в крайна сметка на колко имам право.

До колкото разбрах не се дават след трансфер а след стимулация. На мен след стимулацията ми дадоха 14 дни защото я изкарах много много зле (и стимулацията и пункцията) жената до моето легло взе само ден. Директно си ни питаха колко искаме. Този месец про предстои пункция к се надявам все пак да ми дадат някакъв. Имам само 6 дни отпуск а работата ми е физически натоварваща, не вдигам вече но правя по 12хил крачки и съм по 8 часа на крак. Предполагам че това е нещото което за всяка клиника и най вероятно човек е различно.

# 21
В моята болница не дават никакви болнични, но от групите разбирам, че повчето жени си вземат ден - два, но е доста индивидуално. Предстои ми трансфер, но лекаря ми каза никакво залежаване и да си живея както до сега, естествено да се пазя, но като цяло да си живея живота. Аз пуанах 2 дни за трансфера за лично спокойствие.

# 22
За след трансфер аз единия път използвах болничен от личния лекар . А за другия е от допълнителната отпуска , която се дава на жените , които са в напреднал стадий на ин витро процедура. Болницата ми издадоха служебна бележка и тя ми служеше пред работодателя.

# 23
Здравейте, имам спешна нужда от помощ. След трансфер съм на петдневен бластоцит и съм притеснена. На 11 ден резултата от кръвен тест беше 103, на 14 ден - 69.
Звънях в клиниката, но доктора каза да продължа да пия всички лекарства и след два дни пак да пусна ЧХГ. Притеснявам се какво може да се случва, защото ми каза да продължа терапията. Има ли някой с подобни ситуации и какво последва за вас? Благодаря!

# 24
За след трансфер аз единия път използвах болничен от личния лекар . А за другия е от допълнителната отпуска , която се дава на жените , които са в напреднал стадий на ин витро процедура. Болницата ми издадоха служебна бележка и тя ми служеше пред работодателя.

Пред личния лекар какво казахте? Мен ме притеснява че моя ще се направи на интересен пък и не ми се влиза в подробности с него ако мога да ги избегна.

# 25
Стефи, при мен една такава бременност приключи като биохимична. Надявам се при теб ЧХГ да тръгне и върви нагоре.

# 26
И аз се надявам, утре ще пусна ЧХГ, аз се притеснявам да не е извънматочна бременност.

# 27
Относно болничния, почти сигурна съм, че дават от трансфера до положителният тест. Т.е. 14 дни минимум. Но диагнозата е безплодие или нещо такова.

# 28
На мен ЛЛ ми знае за процедурата и тя ми пише каквото прецени . Дано не се направи на интересен вашия , все пак е лекар би влезнал в положение .
[/b]

Пред личния лекар какво казахте? Мен ме притеснява че моя ще се направи на интересен пък и не ми се влиза в подробности с него ако мога да ги избегна.

# 29
Каква допълнителна отпуска ?Когато си в инвитро процедура ти се полагат допълнително дни ли ?Извън тези от работодателя?Аз знам само за чл.157 ал.2 от КТ според ,който работодателя няма право да ти откаже да си ползваш платен отпуск при инвитро процедура.Може ли още информация,моля.

Общи условия

Активация на акаунт