Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 28 431
  • 761
  •   2
Отговори
# 600
Момичета, при вас след неуспешен трансфер какво се случва? Цикълът ми дойде, днес ми е 10 ден, правих тест за овулация, няма признаци за сега. Да очаквам ли някакви отклонения? Склонна съм към задържани фоликули, но лекарят не е казал да ходя на преглед. Възможно ли е въпреки пункцията и Овитрела, да има останало нещо? Вече параноясвам.

# 601
Момичета, при вас след неуспешен трансфер какво се случва? Цикълът ми дойде, днес ми е 10 ден, правих тест за овулация, няма признаци за сега. Да очаквам ли някакви отклонения? Склонна съм към задържани фоликули, но лекарят не е казал да ходя на преглед. Възможно ли е въпреки пункцията и Овитрела, да има останало нещо? Вече параноясвам.
При мен си имаше овулация на ден 13. Не съм имала никакво разместване.

# 602
  • Sofia
Arwen, при мен не беше много ок цикъла 3 месеца след пункция и трансфер. Нещо тотално се бяха смотали нещата. Той попринцип си беше оскъден последните 2-3 години, но първите 2 месеца продължаваше около 1.5 - 2 ден. Като първият ден оскъден, след това тука има - тука няма. Също така месец след трансфера цикъла ми закъсня с около 10 дена. (1вия месец директно след него си дойде на време, но на следващия доста закъсня). 3тия месец пак беше нещо шарено и неконсистентно. Оказа се, че имах 2 полипа, които премахнахме след 3 тия месец и нещата си тръгнаха що годе нормално (отново по 3-4 дена), като сега съм и на прогестерон, та ме предупредиха да очаквам този месец да е отново доста оскъдна работата. Общо взето след трансфера много се омотаха нещата, а сега с хормоните съвсем не мога да хвана какво се случва Grinning. Хормонално и на ултразвук уж всичко е наред като изключим естрогенова доминантност.

# 603
Моят цикъл дойде на следващият ден след като спрях всички лекарства, доста бързо направо се учудих ..

# 604
При мен от стимулацията за инсеминацията всичко се разбърка, а какво остава за ин витрото. Аз имах 1 пъти овулация заради тази стимулация, едната както обичайно на ден 10 от цикъла с един доминантен фоликул и нищо друго пораснало и една на 3-ти ден от цикъла защото явно след това е почнал да расте друг фоликул. И сега според мен повече овулация нормална този месец няма да имам. Самият цикъл беше предимно кафяв сигурно заради дуфастона, иначе не забелязах разлика в обема и продължителността. Цикъла не толкова ме притеснява, колкото че тотално ли се обърка овулацията и организма. На ден 3-ти има 17 ЛХ и 360 естрадиол и типичните болки при овулация . После се потвърди и новопоявило се жълто тяло…

# 605
E.M.A , звучи ужасно! Дано скоро се наредят нещата!

# 606
Дам, за първи път от 8 месеца нямам овулация, е аз имах де , две овулации в рамките на 17 дена разлика. Изобщо не ми повлия добре тази стимулация и се надявам да се регулират нещата до следващият цикъл.  На някой случвало ли му се е нещо подобно?

# 607
Здравейте момичета,
Първи опит ми е и доста неща са ми неизвестни. Пункцията ми беше на 1.12, на 5.12 ми беше свеж трансфер на два ембриона на степен морула, до 14 ден(кръвен тест) си слагам инжекции прогестерон и клексан . Нямам никакъв дискомфорт, нито кървене, нито зацапване, това нормално ли е? Ще се побъркам до кръвния тест. Какво бихте ми препоръчали за успех.

# 608
Не вдигайте тежко, иначе си живейте нормално. Повече протеин, за да няма надуване. Няма с какво да повлияете. Но тест може и 9-10 дни след трансфера, безумно е 14 дни да продължавате терапията. Успех!

# 609
И според мен пускайте още на ден 8-9 тест. Ако има нещо се следи удвояване. Ако няма нищо - ще си спестите инжекциите няколко дни.

# 610
За морула е рано 8 ден . Но наистина не е необходимо да се чака 14 ,освен ако не поставя овитрел примерно . Защото аз поставях на седми ден и искам не искам чаках 14 😁

И според мен пускайте още на ден 8-9 тест. Ако има нещо се следи удвояване. Ако няма нищо - ще си спестите инжекциите няколко дни.

# 611
Здравейте.  Искам са попитам в процес на стимулация съм за ин витро като 4 дни бях на Гонал Ф 275 естрадиола беше 39,7pg/ml . Днес бях на преглед и изследвания като се видяха 3 д фоликула в десния яйчник и 1 в левия ,но естрадиола е 383,7 pg/ml. Как Ви се струва този естрадиол? Днес трябва да сложа 300 е гонал и утре 200 гонал 150 мериоферт и 150 цитродит има ли шанс да се покачи след приема им ?В четвъртък съм отново на преглед ?

# 612
Olimp454 относно нивата на естрадиола дали са добре или не зависи на кой ден от стимулацията си, колко са големи доминантните фоликули и т.н. Разбира се очаква се, че ще се повиши още с тази стимулация, но вероятно предвид малкият брой фоликули няма да стигне много високи нива. Аз с 6 фоликула на 8 ден бях със стойности на естрадиола 340 пг/мл, но след 2 дни нивата бяха двойни. Друг е въпросът, че имах само 2 яйцеклетки така, че естрадиола си отговаряше около 250/300 pg/ml на доминантен фоликул преди пункцията. Зависи какви са размерите на фоликулите, дали има големи разлики в тези размери само по естрадиола не може да се каже дали нещата вървят добре или не. Затова и лекарите следят и с ехограф фоликулите и съответно нивата на хормоните.

# 613
  • Sofia
Аз въобще не вярвам и не разчитам на нивата на естрадиол. Не знам аз ли съм такъв странен случай ама...На 4 ден от началото на стимулацията бях с естрадиол 688 pg/ml не помня колко фоликула бяха останали тогава, че при нас си зачезваха фоликулите прогресивно. На 7ми ден естрадиола беше 1523 pg/ml а имаше само 3 достатъчно големи доминантни фоликула - вероятно е растял още един понеже на пункцията ми казаха, че имало и 4ти, но бил празен. Резултата беше висок естрадиол, малко фоликули за пункция и само 3 изкарани яйцеклетки, като 2 от тях не са били годни...

# 614
Rouina91 при теб наистина нивата са били много високо за броят яйцеклетки. Аз вървях с по-ниски нива от теб, а имах много повече фоликули. Явно от човек до човек си има разлика, а и от стимулация до стимулация. Чела съм постовете ти и в другите теми и наистина при теб явно, както и при моята първа стимулация, нещата са потръгнали доста зле. Качеството не мога да го коментирам там лекарите ти следят нещата. Исках само да ти кажа, че и при мен ситуацията беше сходна. Първият път тръгнаха малко фоликули бяха с различни размери и успяха да извадят само 2 годни яйцеклетки и то със забележки. И аз се отчаях от думите на докторката преди вторият опит, като ми каза "...да видим какво ще извадим, да видим дали ще се оплоди и ще изкара до 5 ден, че освен мъжки фактор и твоите яйцеклетки не са много хубави." На въпросът ми какво можем да направим за следващият опит отговора беше, че ще ми вдигна дозите още от самото начало. Ами това се оказа правилна стратегия + дългият протокол. Въпреки ниските нива на АМХ и факта, че година и няколко месеца по-рано имах операция на яйчника то резултатите бяха доста по-различни. Освен протокола и дозите сменихме и лекарствата за стимулацията така, че мисълта ми е да не се отчайваш понеже явно рядко от първият път се получават нещата със стимулацията.

Общи условия

Активация на акаунт