Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 28 445
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Ми не знам, всичко направиха добре. Вкл. отношението Simple Smile

# 586
Leda , много съжелявам за това,през което преминаваш!Ужасен кошмар е , аз лично също съм го изпитвала!Намери начин да се събереш , да не мислиш постоянно за това (макар че това е най-трудното ) да се разсееш,предстоят светли празници, опитай да отпуснеш душата.И като го направиш коментирай бъдещите ти възможности с докторката ти, както и се консултирай с още репродуктивни специалисти.Ако винаги до сега се случва едно и също аз бих се замислила за донорска яйцеклетка.
За съжаление Турция не е панацея при всички случаи и аз имам лични примери около себе си за това.

# 587
Леда, сигурна ли си, че ембриологията, там където си, е добра? Според мен направи второ мнение. Да, наистина ендометериозата скапва качеството, но трябва да има някакво решение. Все пак си била по дълги протоколи. Аз също имах доста празни фоликули, но бях по къс протокол. Според мен дългият би трябвало да подобри това. Пиеш ли коензим, омега 3, спортуваш ли? Според мен наистина трябва да потърсиш второ мнение. Аз да ти кажа за 1 година смених 3-ма лекари за ин нитро. Най-много си харесвах първата. Направо като се сетя за нея ми става носталгично, но тя реално не ми помогна. Даже май направихме беля с нея, защото правих процедури успоредно с инфекции стрептококи, ешерихия коли и тежка дисбиоза. Знам, че е трудно, но според мен трябва да излезнеш  от зоната на комфорт и да потърсиш друг доктор. Не че твоят е лош ами може би трябва друг подход.

# 588
Аз смятам, че повеч от два пъти на едно и също място няма смисъл да се стои.
Колкото и да са ни симпатични, мили и отзивчиви лекарите, в крайна сметка, ако ембринологията е зле, то този лекар нищо не може да направи, нищо.

# 589
Абсолютно. И Леда, в твоя случай според мен трябва да се търси ембриология на много високо ниво.

# 590
Има ли дами, които правят инвитро в Репробиомед при д-р Ковачев в момента?

# 591
Благодаря, момичета, прави сте!
Знам го, много добре го осъзнавам и разбирам.
Имаме спестени средства, единственото, което ме спира да не тръгна към чужбина веднага е, че миналата година имах тежка операция в чужбина. Имах сериозни проблеми с връзката с координаторките, в един момент започнах сама да общувам и да търся лекарите без помощта на координаторките и нещата ставаха в пъти по-бързо и по-лесно. Разбира се, още помня бюрокрацията, всичките преводи, всичкото чакане... И не съм готова отново. Още помня и 4-те дълги месеца, в които имах положителни резултати за злокачественост от хистологията, как им се молех да я изследват повторно, тъканта ми беше там и не можех да направя нищо...
Предполагам, че в репродуктивните клиники в Турция не е така, но ще се побъркам, ако чакам резултати за розвитието на ембриончетата, а те не ми дават информация. Това е всичко, което ме спира.
Може би ми трябва още малко време да се отърся от това преживяване. И ще направя необходимата крачка ❤
Благодаря от все сърце за подкрепата и съветите!

# 592
В България чета добри отзиви за д-р Станулов, но колко им е добра ембринологията, не мога да коментирам - не знам.
Като чета обаче, май наистина е най-добре да отивате директно в Турция. Проучи нещата и за там. Момичетата тук ще ти дадат много от нужната ти информация. Турция не е панацея, но защо да губите повече време? Щом имате средства, просто няма какво да го мислиш.

# 593
Афродита според мен няма как да се сравнява с Доверие. За лекаря нищо не мога да кажа. Относно ембриологията това са ми наблюденията.

# 594
Благодаря, Симона!
Бяхме при Станулов това лято и ме нарече "безперспективен пациент, с който никой лекар не би се захванал" 😁
Та мисля да не стъпвам там повече.  
Да, ще обмислим Турция. Бях се свързвала с една от фирмите за медицинско координиране, но така и не се реших.
В България чета добри отзиви за д-р Станулов, но колко им е добра ембринологията, не мога да коментирам - не знам.
Като чета обаче, май наистина е най-добре да отивате директно в Турция. Проучи нещата и за там. Момичетата тук ще ти дадат много от нужната ти информация. Турция не е панацея, но защо да губите повече време? Щом имате средства, просто няма какво да го мислиш.

# 595
Leda*, ужас! Да, спомням си за случката. Много съжалявам, но по-добре така, отколкото и там да си губите времето.
Ще се случат нещата, да знаеш! ❤️🙏

# 596
  • Sofia
Leda, и аз съм сигурна, че ще се случат нещата, дали ще е тук или в Турция, щом имате желание, заделени средства и вяра, ще се случи!

# 597
  • София
Благодаря, Симона!
Бяхме при Станулов това лято и ме нарече "безперспективен пациент, с който никой лекар не би се захванал" 😁
Та мисля да не стъпвам там повече.  
Да, ще обмислим Турция. Бях се свързвала с една от фирмите за медицинско координиране, но така и не се реших.
Това е доста непрофесионално от негова страна. Сигурна съм, че гвардията му от защитнички смятат, че е невъзможно той да каже такова нещо. Това ми е достатъчно, за да знам, че не искам да отида на преглед при такъв лекар.
Вярвам, че ще намерите вашия лекар и нещата ще се случат!

# 598
На мен доктора Станилов още на първият преглед директно ми каза че с тази матка след секциота на дали ще успея да износя още едно бебе, че с това АМХ шансовете за естествено не са ми големи (което знам че е така), но и с Ин витро може да не стане ( то това важи за всеки), но да идвам още тука след няколко дена да започваме ин витро… Та не разбрах как така хем смята че не мога да износя бебе още едно, демек ще имам руптура ( което е еквивалентно на риск от смърт) , хем така надъхано без да имам каквито и да е изследвания, нито някога в животът си съм правила стимулация ме извика така смело за ин витро. Да не говорим че ме натовари с някакъв генетичен тест за тромбофилия, на който всички лекари след това се изсмяха защото аз съм родила 2 живи и здрави, доносени деца без никакви проблеми, демек няма как да имам някакъв подобен сериозен проблем. Така и се оказа де….

# 599
Няма да чакаш за ПИД повече отколкото в Бг. Няма бюрокращина. Ще ти пиша утре повече на лично Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт