Предстои ми Инвитро / ИКСИ - Да поговорим - Тема 92

• 18 890
  • 530
  •   1
Отговори
# 75
#Rouina91 искрено се надявам да не ти дойде и да ни се похвалиш 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

# 76
Включвам се по въпроса с акуратността на домашните тестове. Според моя опит не трябва да се разчита изобщо на тях. На 8 ден след трансфер на 5 дневно нямаше никаква черта на Престо във времето за отчитане, а кръвния излезе 97.

Пожелавам успех и хубави изненади на всички!

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 09:38 от ВаНиЛа

# 77
Не е хубаво да се правят категорични изводи от уринарен, да разбирам това с подготовката, аз правя същото. Но не мисля, че отрицателен уринарен на 5-6-7 ден обезателно означава неуспешен опит. Моят положителен на 6ти беше с адски бледа черта, на 7ми ден също беше доста бледа, пък ЧХГ 106.
Аз също съм за ранните тестове, за да се види имало ли е имплантация, но от клиниките като цяло по-скоро не приемат тест преди 8ми ден след трансфера за достоверен ако е отрицателен и ще ви карат да тествате пак към поне 8-9-10 ден, за да спрете лекарствата.

# 78
Не е хубаво да се правят категорични изводи от уринарен, да разбирам това с подготовката, аз правя същото. Но не мисля, че отрицателен уринарен на 5-6-7 ден обезателно означава неуспешен опит. Моят положителен на 6ти беше с адски бледа черта, на 7ми ден също беше доста бледа, пък ЧХГ 106.
Аз също съм за ранните тестове, за да се види имало ли е имплантация, но от клиниките като цяло по-скоро не приемат тест преди 8ми ден след трансфера за достоверен ако е отрицателен и ще ви карат да тествате пак към поне 8-9-10 ден, за да спрете лекарствата.
Да, на мен ми се "накараха" от клиниката защо правя кръвен на ден 9, но лекаря ми каза да спирам всичко, че опита е неуспешен. Не съжалявам, защото си спестих 3 дни тупкане с лекарства.

# 79
E да, на 9ти кръвен приемат по принцип. Simple Smile Съгласна съм за лекарствата и за нервите. Ако кръвен е отрицателен на 9ти ден, ясно че няма как да стане положителен.

# 80
Честито за положителният резултат, ВАНИЛа. Запозната съм с твоя случай от групите и ти желая успех със сегашната ти бременност! 🍀

# 81
Момичета, Утрогестан и Прогестан взаимнозаменяеми лекарства ли са ? Подариха ми доста кутии Прогестан в срок, но моя доктор изписва Утрогестан. Навсякъде чета, че са едно и също нещо, но и вас да попитам.

# 82
Какъв прогестан? Има вагинални, има инжекции, различни дози.

Най-добре е да питате доктора си.

# 83
Какъв прогестан? Има вагинални, има инжекции, различни дози.

Най-добре е да питате доктора си.

Прогестан 200, вагинален

# 84
Утрогестана е 300. Макар че има и 100, но едва ли се използва за ин витро според мен. Трябва да се консултираш с лекаря ти.

# 85
Утрогестан и Прогестан са практически едно и също лекарство, и двете съдържат микронизиран прогестерон (естественият женски хормон). Разлика може да има в дозата и начина на прилагане ( орално, вагинално).
За тестовете и аз тествах от 5-6 ден някъде на петдневни, но аз си усетих имплантацията. Кръвен пуснах на 8-ми. И уринарните и кръвния отчетоха бременност, за съжелаление чхг не се удвои и приключихме с биохимична.

# 86
  • Sofia
Здравейте, момичета. Вчера пусках хормони и днес бях на преглед при репродуктивната. Оказа се, че SHBG хормонът ми е доста над нормата, като лекарката спомена, че октомври трябва да се видим след като повторя изследването да назначи хормонална терапия да го смъкнем. На някоя от вас случвало ли се е и знаете ли какво обикновено се изписва? Идеята ни е евентуално ноември ако всичко е наред да започнем следващият инвитро цикъл. Преди предният цикъл нямах назначени хормони, та не се знае дали пак не е бил толкова висок. Спомена, че завишеният хормон може да е оказал негативно влияние за нашата изключително лоша стимулация.

# 87
Здравейте!

Включвам се за първи път в групата с надежда за положителен резултат някой ден. Simple Smile

Правим опити за второ дете вече 4та години, като всъщност последната се насочихме към репродуктивен специалист.
От февруари насам вече имам две неуспешни инсеминации/ в Токуда и в Надежда/, а преди два дни си видяхме и отрицателния резултат след първия ни СЕТ. Имахме само едно здраво и добре развиващо се 5-дневно ембрионче/ няма мъжки фактор/, защо не се имплантира не ми го побира главата.

Още се опитваме да свикнем с разочарованието и да се надъхаме за следващ опит.

Късмет на всички,  дано по-често тук виждаме успели и положителни истории.

# 88
Има много неща, които могат да се проверят.

ПИД, само видното качество не винаги е достатъчно.

Хистероскопия за евентуални проблеми в матката.

Биопсии - имуно, МБ, вируси.

Тримбофилия, кариотип.

Днк фрагментация при мъжа.

Всеки сам преценява на кой етап на колко изследвания е склонен. Аз бях на принципа повече изследвания от по-рано, за да се спестят процедури и да не се губят здрави ембриони.

Успех!

# 89
И в двете болници никой към никакви допълнителни изследвания не ме е насочвал. Имам чувството, че се хващат за това, че имаме едно общо дете, заченато съвсем без проблем и естествено след 3 месеца опити..

П.с. единствено цветна снимка, която показа напълно запушена тръба съвсем в началото. И двете лекарки бяха на мнение, че не се налага да се взимат каквито и да е мерки там, щом е още в началото на тръбата и нямало хидросалпингс?
Хормоните също са в норма, единствено завишено ТСХ и нисък вит.Д, които бързо се подобриха след прием на лекарства.

Спрях всички медикаменти, чакам цикъл и при следващия ми час се надявам да ме насочат към изследвания в търсене на проблема, който явно е в мен.

Общи условия

Активация на акаунт