Отговори
# 105
  • Mediterraneo
Ако притесненията ви са само заради това, че отивате на море и има възможност да й дойде точно тогава, не бих търсила лекар. Аз изобщо не бих търсила лекар заради закъснение, не и преди да са минали поне 2 години от първата менструация. Ей сега на голямата й закъснява 2 дни, хем води полов живот, но хич не ме притеснява. Горещо е, тя имаше някакви вълнения тези дни, все ще й дойде.

# 106
На мен си ми идва редовно още от 11 г и половина (от първия цикъл). Изключения: бременността и може би още 1-2 пъти през последните няколко години, но с по няколко д и, не повече. Предполагам, че въпросът е зададен от жена, при която цикълът е по подобен начин.
За цикъла на дъщеря ми доста време нищо не можех да разбера, редовен ли е или не, големи тайни, голямо чудо.😂 Нищо не споделяше...
Venislava, и аз мисля, че няма за какво да се притеснявате. Имайте предвид с девойката, че може да и' дойде от смяната на климата. Имам приятелка, на която винаги се сдобива с цикъл на море, независимо дали съвпада с обичайната дата или не.

# 107
  • Mediterraneo
Жена с редовен като часовник цикъл все трябва да знае, че на цикъла му влияят толкова много неща, че някакво отклонение в един момент не е нищо сериозно.
Аз никога не съм имала редовен цикъл, три деца съм родила, здрава съм. Всяка година, поне 2 пъти ми е 45 дни, не 28-30, както обикновено.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 11:39 от Тарталета

# 108
Един, единствен път ми е пропуснал цикъл, просто прескочи. Щях да гръмна просто. За 36 години с цикъл, до преди няколко години  можех да кажа приблизително , по кое време на деня ще ми дойде, толкова точен беше- само веднъж ми  прескочи. Това не означава  нищо обаче, нито пък е показател за хормонален баланс, нито за фертилност, нито за нищо...
Важното е да се следи цикъла. Той си има закономерности,  дори да не е като часовник. И трябва да се води подробен отчет на факторите,  които го променят.

# 109
Без да искам да съм груба, не вярвам изобщо гинеколог да обърне внимание за няколко дни закъснение, още повече при толкова "пресен" първи цикъл.
Иначе, съчувствам на всички момичета, които се оказват с цикъл и на море. Моето е от тях.

# 110
Моята девойка миналата година беше с цикъл на море. Не и' пукаше особено.
Абсолютно никога (досега) не ми е влияела на цикъла смяна на климата, промяна в храненето, както и някои други. Та за мен това е нормално. За друга жена нормалното е друго.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 16:35 от dolce miele

# 111
  • София
Догодина, живот и здраве, ще сме на море в Египет за първи път. Дъщеря ми е плувкиня и иска всеки ден да ходи на гмуркане. И като се тръшна, че ако точно тогава й дойде, щяла да се гръмне. Сега седя и се чудя, ако вярно така й се падне, какво да предприемем. Не иска тампон. Дано дотогава й уври акъла, вече ще е на 18 г и се надявам да подходи по-зряло към вариантите, които й позволят да може да плува и наслаждава на почивката. Рано е да го мисля още, но като знам какъв карък е напоследък в това отношение...

На мен никога не ми е пукало, аз цял живот съм с тампони и не особено обилен цикъл.

# 112
Здравейте, чета ви от скоро - с две момичета съм, на 16 и на 13 Simple Smile Аз винаги мразих тампоните и се родих с менструална чашка, има различни размери. Иначе голямата това лято успя с тампон с апликатор - за първи път от 3 години "не страда" на морето.

# 113
Аз съм много против тампоните, но кой ли ме пита!
Като се има предвид, че лятото са всекидневно на плаж, цяло лято, няма как да им забраня да ползват .

# 114
Тонка, помислете за бански, които стават за цикъл

# 115
  • София
Рамацоти, дъщеря ми категорично отказва такъв бански, защото според нея е ужасно грозен. А аз смятам, че е голяма гнусотия и изобщо не е подходящ за вода, да не говорим при по-обилен цикъл.
Ако съвпадне морето и цикъла, ще я натисна на тампони с апликатор. Просто не виждам друга алтернатива.

# 116
Тонка, помислете за бански, които стават за цикъл

Предлагала съм бански за цикъл на дъщеря ми. Категорично отказва, смята ги за гнусни също. Затова се нави на тампони само за морето, ако дойде. Тъй като сме в темата за вече по-порасналите тийнейджърки, напомням, че имаше потребителка, която пиеше някакъв препарат за преместване на цикъла, предписван от гинеколог. Аз не използвам такъв метод.

# 117
  • София
Отлагала съм цикъла си с противозачатъчни по предписание на лекар. Мисля, че няколко дни предварително е необходимо да се започнат. Пият се колкото е необходимо и като се спрат, идва до още няколко дни.

# 118
  • София
Дуфастон например се пие и за идване на цикъл, както и за забавяне. На мен ми се наложи веднъж, тъй като бях получила кръвоизлив. След това го пиех за рагулиране половин година. Но какво ти регулиране на 45-46 г. Grin Възрастта си казва думата.
Не знам обаче дали е редно да подлагаме децата на нещо подобно, хормони са все пак.

# 119
Абсурдно е- за едно море!
Ами, ако е при важен изпит? , или официално събитие?, или дори при спорт ? в училище всеки път ли, пак?
Момичета са, трябва, задължително е да се спогодят с цикъла си, има достатъчно начини в днешно време- щом не се мъчат с памуци и лигнини, едно време какво сме видели...

Общи условия

Активация на акаунт