Хамас нападна Израел - 2

• 17 121
  • 588
  •   2
Отговори
# 570
  • София
Почти 40 страници и все още чета мнения генерализиращи според двама, трима познати цели нации и общности. Протести и подкрепа има и в християнски държави.
Добре, въпрос, през Февруари 1945 година Великобритания и САЩ бомбардират Дрезден, без да има нищо военно в този град. Известен е бил като Флоренция на севера . Съюзниците го бомбардират. Ако бяхте съвременници на този период, бихте ли протестирали на улицата с нацисткото знаме, което е знамето на Германия тогава, защото за бога във войната Германия е дала цивилни жертви. Трябваше ли съюзниците да оставят Германия, защото в Германия има и много деца, които умират от войната?
Въпросът е абсурден,като всеки морален въпрос. Човек винаги се отнася към другите хора и събития само с оглед на себе си и своето положение. Тоест,една част от хората са били възмутени от тези бомбардировки,а друга – са ги приветствали. Горе-долу са били поравно числено...
Абсолютно се съгласявам. Аз си признавам, че подкрепям Израел, защото в свят , в който всичко е безнаказано, в който всеки може да убие мен или мой близък на пътя и да лежи няколко месеца, както и в западна Европа, всеки мигранти може да изнасили красива млада европейка и нищо да не му се случи. Ето в това отношение не съм либерал.
 Ако аз съм израелец и някой убие сестра ми или жена ми и съм военен и знам, че всичко е безнаказано за мен, сигурно бих постъпил като Израел. Ще искам врага да знае, че за всеки един от моите, неговите загуби ще са по 1000.
Така че ето може би в това се крие тайната на моята позиция. А твоите аргументи какви са?

# 571
От всички западни държави само САЩ подкрепят Израел... И то предимно дипломатически...

# 572
  • София
Зъболекарят,  същото може  да се каже и с обратен знак. В свят, в  който си  ограничен да се движиш свободно, живееш в   затвор на  открито и преди 07.10, че  и те тормозят, трупаш, трупаш и   в даден момент изригваш. Като убият  детето ти (нищо че  вие  твърдите, че не им пукало за децата, понеже имали по  няколко), лесно ще се  поддадеш на манипулация, ще залитнеш по идеята да отмъстиш, убивайки 10 за  1.. Омагьосан  кръг е, ама не  само  в  посоката, която ти описваш.

Споделих преди време   на лични доста   детайли с  Кралицата за едно детенце. С всеки ден гасне, при все че оттатък Газа го чака  реален шанс за лечение. Стана ясно, че няма да може да се възползва.  И не, не казвайте, че  Хамас   възпрепятства процеса. На последната стъпка са вече два месеца и всичко зависи от Израел.. Утре като умре, понеже  това неминуемо ще стане, дали на бащата няма  да му  се иска  да  убие  виновниците   - точно както на    бащата на  това младо момиче горе на  снимката със сигурност и с пълно  право му  се иска да потърси разплата..

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:32 от Просто русалка

# 573
Ти знаеш ли колко деца умират в България без лечение? Че в България няма палиативни грижи за деца? Че нямаме детска болница? Че събираме капачки за кувиози? И това са стотици български деца всяка година, не стари кадри от земетресения и други войни. Толкова са блокирани и бедни, че имат Нутела кафене.

# 574
  • София
Хепи...Може ли да не  сменяш темата, пращайки я   в съвсем друга посока. Никое, ама никое,   бг дете, на което е  осигурено лечение от-до навън, не е  спряно да отиде.. Описаното от теб е  вярно, но е проблем на  нашите управници и на нас самите, че ги избираме и търпим, че  чакаме  Новогодишни  програми и    акции с  капачки, че да  съберем  средства за кувьози. Но имаш ли оферта от болница, уговорено  ли е  кой да  поеме  всичките ти разходи по транспортиране/престой/лечение  и  наличие на придружител през цялото време, никой  тук няма да те спре да тръгнеш.. Двете неща са толкова различни...

ПП Една от най-големите радетелки  за детска болница ( и не само на думи, а  и на дела)у нас беше иракска лекарка,  завършила медицина  в БГ,  която почина по време на  Ковид.. Бореше се  за нашите деца. Но и тогава под постове  със снимката й в  социалните мрежи се изливаха ненавист и грозни квалификации  заради произхода й.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 07:28 от Просто русалка

# 575
  • Наблизо
Такива са тези, които викат за Палестина. Нетолерантни и женещи се само по между си, това е расизма.

Много и най-разнообразни сме тези, дето викаме за Палестина, и много от нас изобщо не се припокриват с твоите определения. Например аз.
Аз също.И викаме за палестинска държава.
Почти 40 страници и все още чета мнения генерализиращи според двама, трима познати цели нации и общности. Протести и подкрепа има и в християнски държави.
Добре, въпрос, през Февруари 1945 година Великобритания и САЩ бомбардират Дрезден, без да има нищо военно в този град. Известен е бил като Флоренция на севера . Съюзниците го бомбардират. Ако бяхте съвременници на този период, бихте ли протестирали на улицата с нацисткото знаме, което е знамето на Германия тогава, защото за бога във войната Германия е дала цивилни жертви. Трябваше ли съюзниците да оставят Германия, защото в Германия има и много деца, които умират от войната?
Въпросът е абсурден,като всеки морален въпрос. Човек винаги се отнася към другите хора и събития само с оглед на себе си и своето положение. Тоест,една част от хората са били възмутени от тези бомбардировки,а друга – са ги приветствали. Горе-долу са били поравно числено...
Не само това.Голямата разлика е,че в била пълномащабна война между държави.Тук имаме една държава,вече подкрепяна само от САЩ която води “война” срещу окупирани и тормозени хора и стрелят на месо по деца и жени и изселва,тормози и окупира други хора  на тяхната земя на западния бряг.

# 576
И защо да е различна? Избират си управление от Хамас? Съответно си носят последствията.

# 577
  • Наблизо
Какво точно избират като управление хора върху окупиран територия?
А хората на Западния бряг?нетаняху да крещи това е нашата земя и да ги прогонват от домовете им?

# 578
  • София
Какво точно избират като управление хора върху окупиран територия?
А хората на Западния бряг?нетаняху да крещи това е нашата земя и да ги прогонват от домовете им?
А с какво показват,че не харесват Хамас, те пееха и танцуваха от кеф, когато Хамас убиваха 15-25 годишни деца на фестивала?

# 579
То и вие се кефите повечето, че Израел убива палестинци.
Нали, хак им е, така им се пада.
Я пуснете снимката на изнасиленото и убито момиче още веднъж и може да оправдаете смъртта на следващите 1000-2000 деца и бебета.

# 580
  • София
Ми то и израелци ликуват (не всички, разбира се) и в клипчета, и в  социални мрежи, когато има нова голяма "порция" жертви  от палестинска страна.

Преди   дни попаднах, не ми се  търси сега името на човека, на  материал за оцелял от Холокоста. Призоваваше  не  Израел, не  Хамас, а  светът да  спре ставащото. Минал си през това, изпитал си на свой гръб мъка/изтезания/ болка/загуба на близки, евреин  си, но  въпреки това искаш, чисто човешки, да се сложи край на ставащото. И всъщност съм убедена, че  вътре в самия Израел има много такива хора, но Биби, Бен  Гвир и сие съумяват да заглушат такива  гласове.

# 581
"Италия няма да признае държава,която не съществува" – Мелони

Ако Мелони наистина е изрекла този нонсенс,повече няма да я погледна... Yum

# 582
  • София
"Италия няма да признае държава,която не съществува" – Мелони

Ако Мелони наистина е изрекла този нонсенс,повече няма да я погледна... Yum
Ще ти се наложи да отвърнеш май поглед, да.  Само не знам какво те  учудва...

Тя видимо симпатизира на Тръмп. Ако не се лъжа, беше единственият  европейски лидер  на  церемонията по встъпването му в  длъжност. А май се изпращат за целта покани,  медиите твърдяха, че такива е  нямало за  тогавашния канцлер на Германия Олаф  Шолц, за Виктор  Орбан, за  Стармър, за  Санчез.. 
Но пък ми се мотае, че  по-назад във времето беше казвала тя, че  Италия  би признала принципно  Палестина  при условия. Та може  сегашното положение  да е  пак преиначаване на  думи по медиите.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:28 от Просто русалка

# 583
Дентист, същото го искат и палестинците по отношение на Израел, защото и те страдат от репресивната израелска политика спрямо тях вече от десетилетия. Израелци също тормозят и нападат невинни палестинци без причина. Ето затова няма решение на този конфликт, поне засега. На Западния бряг не управлява Хамас – защо тогава радикални еврейски заселници формират групи и нападат невинни палестинци, палят им къщите и колите, грабят им или им унищожават реколтата и стадата?... Има документални филми по темата в Ютюб, могат да се гледат.

Всичко е ясно – по-голямата част от евреите в Израел, а и не само там, смятат, че тези земи им принадлежат. Това е!  И Нетаняху го каза неотдавна: https://news.bg/int-politics/nyama-da-ima-palestinska-darzhava-n … ovi-usloviya.html. Израелците са готови да изгонят всеки, който не е като тях, който разрушава самодоволния им комфорт. Виждаме го вече съвсем ясно.

Никой не би чакал на помощи, ако има от какво да се изхранва! Всеки нормален човек иска да може да печели от труда си, да живее достойно, децата му да ходят на училище... А сега беше унищожено и малкото, което палестинците имаха...

Ако в Израел искат мир, нека отстъпят малко земя на палестинците, за да си създадат държава, а не да се инатят, че всичко им принадлежи...

Хепи, изобщо, ама ИЗОБЩО, не може да се сравнява положението в Газа и в България. Ние сме свободна и демократична държава, избираме си управниците, болници и специалисти има колкото искаш, запазваш си час при специалист и след дни отиваш, като получаваш помощ на европейско ниво. Казвам ти го като жена с тежка инвалидност, която още от раждането си и досега (на 48 години съм), нерядко ползва медицинска помощ. Това, че няма палиативни грижи за деца в България, или че някое дете не е получило навременна медицинска помощ и е починало, е ужасно, но то е наш организационен, а не изкуствено създаден проблем, каквито са гладът и липсата на медицинска помощ в Газа.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 00:09 от Radilena

# 584
  • София
Радилена, знаеш ли, това което казваш е логично. Аз като атеист съм си го мислил. Защо? Защото като атеист за мен е абсурдно да има богоизбран народ. Бих избрал да имам малко по-малко територия, за да може децата ми да не ходят 3 години в казарма или 2 , ако е жена. Така че много логично звучи това, което казваш.
 Проблема е, че като бях ученик чух по новините, че Израел се отказва от Газа, оставя го на палестниците.
Изтеглиха заселниците си, селата си, всичко.! И какво стана след това-Хамас спечели и мира изчезна.
Най-добрият вариант е хората от Газа да се преселят в Египет или Йордания.
Виж прочети за Армения и Азербейжан, до преди 5 години същестуваше Нагорни Карабах(република Арцах)
Азербейджан спечели 2 кратки войни, арменците се изселиха и няма драма, даже сега са в мир.

Общи условия

Активация на акаунт