Хамас нападна Израел - 2

• 17 261
  • 591
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Част от заложниците бяха отвлечени от обикновени хора.
Ми то и палестинци има,  които  биват  нападани и тормозени от най -обикновени израелски граждани, не от войници... Какво  доказва това?

# 556
Че може би и двете страни са готови да се избият взаимно и няма една страна която да е по-добра от другата?

# 557
  • София
Ама какво общо има личния живот на Иван Гарелов с дискусията? Че всички палестинци умират млади ли, заради преживяното? Понеже русалка ни обвини, че сме незапознати, потърсих инфрмация за въпросният близък на Гарелов - намерих статия в 168 часа, самият Гарелов казва, че не знае от какво е починал, най-вероятно заболяване на кръвта. Жалко за човека, но всички познаваме хора, неживели във война, починали от онкологични заболявания млади (за съжаление).

# 558
  • Наблизо
Че може би и двете страни са готови да се избият взаимно и няма една страна която да е по-добра от другата?
И тук кой е казал,че паледстинците са по-добри?
Говорим си,че имат право на държава,като всички други,пък после ще броим кой добър и лош.

# 559
  • София
Раче Осмокраче, попита се нагоре дали някой  би прибрал в  дома си палестинец..  Отговорих с пример. И  просто споделих  думите на Гарелов, толкоз. Къде съм казала, че  всички умират млади? Апропо, в  София поне, за другаде не знам, има  много  палестински лекари/зъболекари на  възраст вече, които по някакви  споразумения  идваха  тук по времето на Арафат. И  са търсени, което значи, че знаят/могат. Съвсем наскоро  се запознах с  дама, лекуваща зъбите си при такъв. При това точно  родом от Газа - зъболекарят, не дамата, тя  е  българка.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 13:37 от Просто русалка

# 560
Имат право на държава, но дали това искат?

# 561
Аз познавам палестинци в България,някои н-то поколение,  не съм визхитена, но няма да пиша подробно, защото е безмислено и защото ще скочат защитничките веднага д адувчат всяка дума. Познавам и израелци. Да, всеки човек е различен, не зависи само от националност, но средата е много важна, както и религия,  анталитет, възпитание, ценности.
За мен е груба грешка да мерите палестинците с нашенски аршин, и те се възползват. Това са хора с други стремежи, живот и ценности. Не са романтични възрожденци.

# 562
Не романтични възрожденци има от всички националности . Кой  какви познава изобщо няма значение, защото не можем да обобщаваме за цяла нация според характерите на двама, трима , петима .

# 563
Ами да обобщим как едните направиха държава от пустинята а другите правят пустиня от държавите, дето ги хрантутят

# 564
Защо трябва да ги сравняваме с нас? Има много мюсюлмански държави в света. Те живеят според собствените си традиции и принципи. И палестинците могат да правятj това в бъдещата си държава, така както и много други държави го правят. И израелците са различни от нас, европейците. Техният манталитет, култура, ценности също са различни от нашите. И какво от това?

Приемният син на Иван Гарелов му е споделял, че са яли мишки в бежанския лагер в Ливан, за да оцелеят...

Дано една историческа несправедливост да бъде поправена и да има палестинска държава в близкото бъдеще. Много държави осъзнаха това.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 19:28 от Radilena

# 565
Почти 40 страници и все още чета мнения генерализиращи според двама, трима познати цели нации и общности. Протести и подкрепа има и в християнски държави. За мен всеки, който напада и убива невинни е агресор.
Италия :

# 566
Ми битката е и на емоционално ниво. Заливат се социалните мрежи, манипулират се цели групи,използват се всякакви средства.

# 567
  • София
Почти 40 страници и все още чета мнения генерализиращи според двама, трима познати цели нации и общности. Протести и подкрепа има и в християнски държави.
Добре, въпрос, през Февруари 1945 година Великобритания и САЩ бомбардират Дрезден, без да има нищо военно в този град. Известен е бил като Флоренция на севера . Съюзниците го бомбардират. Ако бяхте съвременници на този период, бихте ли протестирали на улицата с нацисткото знаме, което е знамето на Германия тогава, защото за бога във войната Германия е дала цивилни жертви. Трябваше ли съюзниците да оставят Германия, защото в Германия има и много деца, които умират от войната?

# 568
Кой и защо би имал интерес да манипулира цели групи в социалните мрежи? Според мен хората реагират емоционално, защото това е естествена човешка реакция. На нападението от Хамас реагирах по същия начин, защото беше насочено към невинни хора. Децата нямат вина нито за Хитлер, нито за Хамас, нито за която и да е власт.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:21 от •MERA•

# 569
Почти 40 страници и все още чета мнения генерализиращи според двама, трима познати цели нации и общности. Протести и подкрепа има и в християнски държави.
Добре, въпрос, през Февруари 1945 година Великобритания и САЩ бомбардират Дрезден, без да има нищо военно в този град. Известен е бил като Флоренция на севера . Съюзниците го бомбардират. Ако бяхте съвременници на този период, бихте ли протестирали на улицата с нацисткото знаме, което е знамето на Германия тогава, защото за бога във войната Германия е дала цивилни жертви. Трябваше ли съюзниците да оставят Германия, защото в Германия има и много деца, които умират от войната?
Въпросът е абсурден,като всеки морален въпрос. Човек винаги се отнася към другите хора и събития само с оглед на себе си и своето положение. Тоест,една част от хората са били възмутени от тези бомбардировки,а друга – са ги приветствали. Горе-долу са били поравно числено...

Общи условия

Активация на акаунт