Хамас нападна Израел - 2

• 30 492
  • 980
  •   2
Отговори
# 885
  • София
Може би, защото си нямат държава.

# 886
Децата не са заплаха за държавата им – защо убиха 20 000 палестинчета? Явно целта е друга, не самозащита.

Защо стреляха по църкви, по международни хуманитарни работници, че дори и по дипломати на Западния бряг, които очевидно не са заплаха за Израел?!...

Явно целта беше просто да покажат: вижте ни кои сме, ние командваме тук.

Забележете, стреляха дори по католическия храм в Газа. А главата на Римокатолическата църква сега е американец. Дори това не ги спря. А САЩ са най-големият съюзник на Израел...

Ако държавата Израел се грижеше ИСТИНСКИ за благополучието на народа си, щеше да се грижи да има и мир със съседите си, защото и мирът е част от това благополучие. Но те очевидно не искат. Е, на каквото си постилат, на това лежат...

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 00:18 от Radilena

# 887
  • Glasgow
Утре ще излъчват интервю с освободения заложник Ром. Този, който не искаше да се среща с никого, дори приятели, само казваше, че иска да гледа небето. Първият мъж, който споделя за сексуално насилие в плен
https://www.dailymail.co.uk/news/article-15261143/male-Israeli-h … _ct=1762378682699&_tf=From%20%251%24s&aoh=17623786799481&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&share=https%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Fnews%2Farticle-15261143%2Fmale-Israeli-hostage-victim-abuse-tied-naked-torturers-Nazis-God.html

# 888
Израел пак пречи за доставяне на хуманитарна помощ в Газа: https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/21656219.

# 889
Като чета някои коментари, направо ми се гади.
Нали знаете, че има карма и с всяко действие или бездействие, дума или не, всеки си трупа на сметката.

В крайна сметка, аз лично се радвам, че видяхме истинското лице на управлението на израел. Така се стекоха обстоятелствата, че милиарди хора си дадоха сметка за същността на Мосад и правителството в тази държава и хунтата към нея.
Има видеа, в които протестиращи срещу насилието евреи биват бити от полицията им.Всеки дръзнал да каже истината бива порицаван публично.
https://www.facebook.com/reel/706806295259393
Дръзналата да покаже извращенията е изложена на обшествен тормоз.
А това са бивши заложници на Хамас
https://www.facebook.com/reel/1550340675961621

А сега и това:
https://www.dw.com/bg/na-zapadnia-brag-tuk-vseki-se-strahuva-ot- … IbHrx5bORwkf2Z78g

Отдавна истината няма никакво значение, страха от божие наказание за измама и лъжа също. Смешно е за доста хора, че някой се оповава на такива ценности. Който разбрал, разбрал.

И неудобните коментари се трият и няма значение, че това е истината и  другата гледна точка.
Аз не знам, защо някой все още влиза в този форум и се опитва да напише мнението си, което не съвпада с платената пропаганда.
Ми хора недейте да си губите времето, когато видите, че ви порицават, че ви трият коментари, че се дава предимство на едни хора, които постоянно висят тук и отхвърлят или подиграват инакомислещите...няма смисъл да се занимавате. Това е чиста загуба на време. Има много места, където ще разбете това, което ви интересува и ще бъдете разбрани.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 06:20 от Milika_D

# 890
BBC влиза в Газа със сериозна охрана.

# 891
Бая хора изперкаха на тема платена пропаганда и инакомислещи ,не само тук...успокойте се малко ...нещата са изначално прости и не... няма бог знае колко възвишени инакомислещи хехе ...
Ще е добре да се коментира и как вървят нещата сега ,има ли управление Палестина ,какво се случва ...тези спорове кой кого убил и защо не внасят добавена стойност.
Еле пък внушенията ,че тези които са на страната на Израел ще ги.преследва лоша карма три живота напред ...както казах успокойте се ...

# 892
  • София
BBC влиза в Газа със сериозна охрана.
Ако  въобще  влязат,  то е  с  ескорт,  да, но не  от  личен страх да  отразяват на място без охрана,  а  заради наложени  такива условия  от  Израел като  ЕДИНСТВЕН начин за  достъп. И  това не е пропаганда,  казват  си го израелски медии,  естествено  с поредното обяснение,  че  единствено целят  сигурността на  журналистите, тоест от  загриженост за живота  им...
https://www.timesofisrael.com/foreign-journalists-step-up-push-f … ungry-colleagues/
The only way journalists have entered has been through tightly controlled military embed programs, in which select Israeli and foreign journalists have been brought into Gaza under IDF supervision, with no freedom of movement. These visits are typically brief, highly curated, and prohibit any free interaction with Palestinian civilians — drawing criticism from press advocates who argue they fall short of true journalistic independence.
Преди 5-6месеца точно  главният международен редактор на BBC, Jeremy Bowen, обвини Израел, че не пуска журналисти в Газа, за да не  се види  какво  става.
https://www.theguardian.com/world/2025/mar/26/bbc-jeremy-bowen-a … -journalists-gaza
Bowen said that in the last 18 months, he had been granted only half a day with the Israeli army within Gaza. He said that the lack of access was part of an attempt to obfuscate what’s going on.

Та, влизат с  охрана, да,  ако  въобще  имат  късмета  да са сред избраните  да  "намажат"  с няколко часа престой  в  ивицата БЕЗ  контакт  с палестинци. По-важният  въпрос  е  защо  Израел не  ги  допуска  БЕЗ ескорт от  IDF да си  трошат  главата на  собствен  риск..

Международните организации като Reporters Without Borders и Committee to Protect Journalists определят регулярно това изискване като цензура под прикритието, че  им се осигурява сигурност. Ако  човек  направи  паралел,  ще  установи , че такива  драконовски мерки/ограничения  срещу журналисти по  време на  военни  действия има  само в  държави като  Ирак и  Афганистан,  които са минали и не  са  закачили  нищо от  демокрация, каквато с е  твърди, че  Израел е. В  Украйна  примерно  достъпът  е доста  по-свободен.  Изисква се регистрация в украинското министерство на отбраната и специален пропуск,  ескорт  има  в  единични  случаи. Много западни журналисти от BBC, CNN, Reuters и др. работят самостоятелно със сътрудничество от местните власти. Явно тях не  ги  грози  никаква опасност на място,  та не  биват  охранявани и ограничавани  времево....

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 08:49 от Просто русалка

# 893
Също казват, че Хамас се опитва да сe превъоръжи, опитва се да запази контрол в Газа. Не са върнати телата на всички заложници. Всеки ден има сблъсъци и с ИДФ.

# 894
  • София
Как точно си представяте връщането на всички тела?  Там има хиляди  тела под развалините, други са силно разложени. Това условие беше поставено с ясното знание, че е неизпълнимо.

# 895
  • София
Също казват, че Хамас се опитва да сe превъоръжи, опитва се да запази контрол в Газа. Не са върнати телата на всички заложници. Всеки ден има сблъсъци и с ИДФ.

Разликата  е, че  аз  НЕ  отричам   написаното,  докато  вие -  да. Имало  охрана,  това  пишеш,  ама  какво  казват журналистите  на надеждни медии за тази  охрана и наложените изисквания/ограничения -  това удобно  пропускаш.

Не се  съмнявам и за миг, че  Хамас  прави  точно  описаното, но  защо се стига  дотам..  Защото  Израел  го допуска.  Всички  знаем, че  искаше ли, за две  години  можеше  да разкаже  играта на  Хамас,  смазвайки  го  от-до с  огромната подкрепа на  САЩ и  други  съюзници.  Но  предпочете  да  избива  наред цивилни,  сред  които  все имаше  уж хора на  Хамас. Защо не  се  вслуша  в гласа на  роднините  на  заложниците  доста  по-рано?  Щеше  да има  повече оцелели..Защо  пусна  изверги на  свобода сега? Нима няма начин  да  откаже пускането  на  определени  хора -  видяхме, че има.  Но  му  върши  работа  да са навън точно въпросните , за да  се  заемат  скорострелно  с  описаното от теб  по-горе и  да   дадат на  Израел  бързо  зелена  светлина  да започне  отново с    елиминирането на  цивилни.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 09:07 от Просто русалка

# 896
Може ли цитат, където отричам?
Да не звучи като опит за внушение твоето твърдение просто.

# 897
  • София
Може ли цитат, където отричам?
Да не звучи като опит за внушение твоето твърдение просто.
Върни се и  прочети какво  съм написала - вие..  Има се предвид, че като се напише нещо  за  Израел нелицеприятно, веднага  се  отрича тук,  все е пропаганда.  За теб  конкретно написах, че  пропусна  удобно в поста  си за ВСС да кажеш някои неща  за   тази  охрана и за  реакциите на  журналисти срещу наложените  мерки  за достъп. Та написано в   този  вид  твоето по-скоро беше  внушение. Те и БЕЗ охрана  биха  влезли, ама  не им дават...

# 898
Мисля, че си прекалено лично в нещата или си склонна да се увличаш в спорове?
Каквото чух по ББС, това написах. 1:1

# 899
  • София
Мисля, че си прекалено лично в нещата или си склонна да се увличаш в спорове?
Каквото чух по ББС, това написах. 1:1
Нито едното,  опитвам се да съм обективна,  затова и написах, че  ескорт има, да, но с линкове към  статии   в  израелски и  доказани чужди медии,  не  такива на  Хамас,  допълних  каква  е причината за влизане  в ивицата по този начин.. Та и аз  съм  прочела и написала после 1:1. Не може ли?

Общи условия

Активация на акаунт