Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 910
  • 787
  •   1
Отговори
# 615
  • На изток от Ада
Съжалявам Есен!

# 616
Здравейте момичета ! Някои от вас може би ме помнят , а на останалите влизам да вдъхна кураж !
Годината беше 2019г месецът - януари , аз на 19г мъжа ми на 26г . Решихме ,че искаме да си имаме най-хубавото ,което двама души могат да създадат. Аз бях със СПКЯ ,мъжа ми нямаше сериозни отклонения в спермограмата . От 2019г до 2022г ходихме по АГ-та и с добавки и стимулиращи овулацията лекарства се опитвахме ,но така и не стана . 07.07.22г беше първия ми неуспешен трансфер ,след които последваха още 2 такива . 2023г септември месец решихме да сменим болницата  ,спряхме се на др.Персенска . Последваха 4 инсеминации ,като от последната през юни 2024г забременях ,но за съжаление беше БХ . Август 2024г започнахме инвитрото ,като този път решихме ,че трансферът ще бъде свеж на 3ти ден . 16 яйцеклетки и само 2 оплодени и развили се до 3ти ден . Отписах опита ,казах си ,че няма как да стане с тези 2 ембриона . На 28.08.24г беше денят за кръвния тест ,аз естествено започнах с тестовете още на 8ми ден след трансфер и те бяха положителни, но от предишният път се страхувах да не е пак БХ . Когато излезе резултата и видях 448.01 ме връхлетяха бурия от емоции  не знаех какво да правя и как да реагирам ,само се молех всичко да бъде наред . Имах лека бременност,но на 28.02.25г на 3тата фетална морфология, разбрахме ,че кръвотока към бебето е намалял ,детето ми не се храни и започва да изостава с развитието си . Отидох на 2ро мнение на 02.03 казаха ми още по-страшни неща и ме пратиха по спешност в Майчин дом-София. И така на 06.03.25г  чрез цезарово сечение се роди моя син Красимир,  1130гр 35см . Престоят му в болницата беше 75 трудни тежки ,пълни с надежда дни . Успя да се пребори с какво ли не . Анемия - 3 пъти кръвопреливан, бронхополмунална дисплазия, пневмония , животозастрашаваща инфекция ешерехия коли, като тогава ми казаха ,че първите 3 дни са критични и да отида някъде да се помоля за чудо . Чудеса се случваха много пъти в нашия живот и сина ми е едно от тях. Пътят ни към него беше много много труден ,но сега се радваме на едно щуро ,усмихнато и здраво дете ! Благодаря на Бог хиляди пъти за него !
Апелът ми към всички вас е да не се отказвате ! Всяка сълза ,болка ,надежда си заслужават,когато видите малкия човек ! Малък , а всъщност смисъл ! Независимо как ще стане бебе с инвитро или не ,бързо или бавно, всяка жена ще стане майка !
Вярвайте ! ❤️

# 617
Dreamer Heart, толкова се радвам, че минаваш да пишеш тук с историята ви и най-вече, че има такъв щастлив край! Страшно много си минала, както и до положителния тест, така и по време на самата бременност, а и месеците след това.. Ти си истинско вдъхновение за упоритост, сила, вяра и надежда! Пожелавам ти всички изпитания да са вече зад гърба ви и оттук нататък да се радвате на безброй приключения с пъргавия ви малчуган! People Baby

# 618
Честито, Дриймър, радвам се, че всичко е завършило щастливо!

# 619
Дриймър, много се радвам, че писа и разказа историята си. Да ви е много здрав и щур... и все да си е с късмета.
Аз те помня, и аз бях в темата през далечната 2019та. Blush

# 620
Dreamer Heart , честита радост, наистина си вдъхновение и даваш надежда на останалите, които се борим за същата тази мечта. Да сте здрави цялото семейство ви пожелавам от сърце! Heart

Момичета, аз имам нужда от съвет, разказвам си накратко историята, въпреки че съм споделяла и преди това, но тогава бях под друг псевдоним.
През декември 2024 направих спонтанен аборт в 7 г.с (първа бременност, тогава бях на 34г, партньорът ми също). Не се разбра каква е причината, пуснахме изследване за тромбофилии, единствено не усвоявам метилирана форма на фолиева киселина. През май месец тази година направих отново спонтанен аборт, но този път в още по-ранен етап. След направена консултация се оказа, че НК клетките ми са завишени, всичко останало ми е в норма (изключвам витамин Д - той все ми е нисък и сега пия такъв), спермограмата на партньора ми (разширена) - също. Предстои да направи оксидативен стрес и ДНК фрагментация и то защото тук съм го прочела, а не защото лекар ни е казал. Изследвахме кариотипи - и при двамата са ни нормални, без изменения. Аз имам и намален яйчников резърв. Имам записан час за д-р Калчев през ноември и тъй като тук всичко се случва много бавно (на този етап нямаме и лекар, на когото да се доверим и към когото да се насочим, просто чакаме часа ни при него), решихме да ни прегледат в Турция, тъй като хем имаме ходене до там, хем всичко ставало за ден - на мен ще ми правят преглед и цветна снимка. За инвитро на този етап не говорим (за Турция), тъй като 1, че нямаме представа дали случаят ни е за инвитро и 2, нямаме сключен брак.
Много ви моля, дайте ми съвет какво още бихме могли да изследваме, защото уж всичко ни е в норма и на двамата, бързо забременявам и двата пъти, но поради някаква причина не успявам да задържа плода. Също така, дали бихте ме насочили към лекар, който би ни помогнал, предполагам, че трябва да търсим репродуктивен специалист. Пропуснах да кажа, че за НК клетките единствено от Русев имам изписана "терапия" - вливане на интралипид преди овулация и след + тест - слагане на фраксипарин, както и пиене на аспирин протект. Също и че имам склонност към образуване на тромбози, но нямам тромбофилия. Изследванията на пълната кръвна картина няма да ги качвам - всичко ми е в норма, имам изследване за хламидия и  микоплазма - отрицателни, също и антифосфолипиден синдром. Ще прикача изследванията си и много бих била благодарна на всякакви съвети.Много съм наплашена и не знам на къде да поемем и какво да правим Pensive

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 11:23 от FleurÉtoile

# 621
  • На изток от Ада
FleurÉtoile по -добре виж проф Михайлова за имунолог..Русев дава еднакви терапии и после не следи нещата. Бях при него...
Пак ще трябва да пуснеш нк клетки.
Виж в темата за аборт има много изследвания в първия пост . "Аборт и износване след това  " е темата

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 11:53 от nasito8988

# 622
FleurÉtoile по -добре виж проф Михайлова за имунолог..Русев дава еднакви терапии и после не следи нещата. Бях при него...
Пак ще трябва да пуснеш нк клетки.
Виж в темата за аборт има много изследвания в първия пост . "Аборт и износване след това  " е темата

Благодаря за съвета, Наси, писах току-що там Flowers Hibiscus
Ако някой тук все пак иска да даде съвет/идея, добре дошла е Flowers Hibiscus

# 623
Хематолог и имунолог (Михайлова) са добра идея. Иначе Калчев е репродуктивен и също е много добър вариант да огледа анатомично как са нещата - на него това му е силата. Както и среда в матката откъм микробиом. При вас се получава забременяване, така че няма да помогне по тази линия със стимулация, а по-скоро по линия установяване защо не продължават нормално нещата. Освен имунология, хематология и нещо анатомично/микробиологично с матката, лошото е че другият вариант е генетичен. Правили ли сте изследване при абортите? Единствената причина евентуално да ви насочат към инвитро би била с цел генетично изследване на ембрионите преди трансфер.

# 624
  • На изток от Ада
Dreamer браво за юнака!

# 625
Благодаря за отговора, Semirra, изследвахме само първият ембрион, но до някъде, ако мога така да се изразя. Първоначалният пакет, който пуснахме в Геника не показа нищо и АГ-то тогава ми каза да не дълбаем повече, което сега отчитам като голяма глупост и грешка, но към онзи момент бях много съсипана и просто се съгласих.

# 626
Това са по-скоро добри новини според мен, защото оставят по-тривиалните проблеми като вариант (които споменах в предишния пост). Успех!

# 627
  • На изток от Ада
Това че даден ембрион е бил здрав след изследвания на абортивен матепиал, не значи че другият е бил.

Аз имам един здрав ембрион от Геника.  Обаче в надежда не го признаха за здрав , защото там изследват повече неща.
Пък и има мн малко извесни синдроми които не се изследват...

Сега с новият аборт през май месец не го изследвах . Четох четох и се отказах...

# 628
Разбира се и все пак е някаква надежда, че е възможно да се правят здрави ембриони ако първият е бил такъв.

# 629
  • На изток от Ада
Е да . Просто констатирам . При мен не беше първи. А предпоследният Аборт. 
То тук вече няма и геника , уж има къде да пуснеш нещо и да препратят към тях . Но нз как е реално.

Общи условия

Активация на акаунт