Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 916
  • 787
  •   1
Отговори
# 600
Монита, супер резултат! Подкрепям мнението на Кенди.

Тирамису, не мога да ти дам отговор, аз също се питам. Уж за това сменихме Овитрела с Декапептил. Иначе не бих казала, че често имам задържани фоликули, предполагам се пука и нищо не излиза от него и после развитието си е същото като със и без Я.

# 601
  • София
Голдън, честита радост!
Тирамису... дано следващият месец е вашият!

Салсера, диоптър минус хиляда и астигматизъм наполовината отново налягане е наред при мен. Направи втора консултация с друг доктор.

Я кажете на 8ми ден от Ц рано ли ще е за цитонамазка? Трябва да си избера дата за профилактичен преглед и единият вариант е 8ми ден, другият малко след О.

# 602
  • Замък сред облаците
Монита, браво!
Слънце, съжалявам много Sad
Шантал, за предпочитане е преди О, но е хубаво да са минали поне 3 дни след края на менструацията, за да няма остатъчна кръв, която да компрометира пробата на цитото.

# 603
  • София
е, няма как 3 чисти дни... то при мен окончателно спира около 6-7 ден..., а О варира между 10 и 14ти....ще е след това явно.

# 604
Момичета на 4 ден от цикъла мога ли да отида на преглед или трябва по-рано? На третия мисля да пусна хормонални изследвания.

# 605
  • София
Момичета на 4 ден от цикъла мога ли да отида на преглед или трябва по-рано? На третия мисля да пусна хормонални изследвания.
зависи за какво - ако е само за проследяване на антрални е ок, за стимулация според мен е късно.

аз пък съм със супер странен цикъл - не само, че дойде на 25тия ден, ами е мега скромен.... предните няколко месеца беше закрешил на 28-29 дена

# 606
За проследяване да. Никога не съм ходила на преглед в началото на цикъла и мисля да отида

зависи за какво - ако е само за проследяване на антрални е ок, за стимулация според мен е късно.

аз пък съм със супер странен цикъл - не само, че дойде на 25тия ден, ами е мега скромен.... предните няколко месеца беше закрешил на 28-29 дена

# 607
Тирамису, на нас КИР профила, най-вече за мен, беше първото което ни пусна, особено като разбра, че с първата Б забременях успешно, а следващите бяха многобройни БХ или ранни спонтанни. То именно това предизвиква лошия КИР, има забременяване, но в ранните седмица Б отпадат. На мен първо на мен ми пусна и като видя какъв е каза и ММ да пусне. Ако твоя е добре, може и да не пуска на приятелят ти. Но си го направи, дори и НК клетки и др да са ти в норма, може да има проблем с КИР. Особени при повтарящи се аборти. Не знам защо те спира да го направиш, понякога едно малко камъче преобръща каруцата.

Шантал, аз пуснах цито на ден 7-8 , даже имаше леко кафяво още зацапване, но това не попречи на пробата. Цито се пуска преди О.,  защото след О. или около нея има слуз и течения, които може да попречат на реалната оценка.

# 608
В крайна сметка останахме само с 4 много добри бластоцита, всички останали спряха развитие...Честно казано ми стана тъпо, очаквах поне някое от други 6 да се развие, но уви - спрели са на стадии морула.
Изпратихме 2 проби от най-качествените за ПИД и чакаме резултата.

# 609
  • Be realistic - plan for a miracle.
Монита, пожелавам ти едно от тия да го дондуркате догодина. Simple Smile

По принцип имай предвид, че рядко от 20 яйцеклетки се вадят много зрели. От ембриолог знам, че колкото по-малко, толкова по-високо качество са. Тоест, ако имаш 10 яйцеклетки от цялата стимулация, много по-вероятно е от тях 8-9 да са качествени... отколкото ако са двойно толкова, яйчниците са се напънали и са изкарали и читаво, и нечитаво - на богато.
Не знам точно каква е логиката, но това вече втори ембриолог ми го обяснява - "колкото по-силна стимулация, толкова по-голям брой незрели яйца".
Това само го слагам тук за инфо, сигурна съм че лекарят ти е знаел как да те стимулира, пък и не се знае на каква доза как отговаря тялото - ти може да си направила 20, друга жена със същите препарати да направи 5... и така.

# 610
Монита, пожелавам и аз да ги дондуркате тези бластоцисти догодина!

4 ден е ОК за преглед в началото на цикъла.

Вижте нещо интересно, което циркулира напоследък:
https://www.instagram.com/p/DPTybcaEcpG

# 611
Благодаря Ви момичета! Heart

Preggo има резон в това обяснение, защото при стимулация яйцеклетките не узряват синхронно и дори външно да изглеждат добре (да кажем не презрели или незрели) имат вътрешни аномалии. Яйчниците се форсират и бълват количество за сметка на качеството. Моята стимулация не беше силна, просто организма ми реагира по-бурно, но за първи опит смятам, че е нормално.
Съсредоточаваме се в това което имаме и това е Simple Smile

# 612
  • На изток от Ада
Успех Мони! За пид колко се чака?

# 613
Наси, около две седмици ми казаха.

# 614
Момичета, благодаря ви за подкрепата 🤍 Днес си направих кръвен и за съжаление е напълно отрицателен 😕12 ден от овулацията, мисля, че няма място за съмнение... Ще си почина малко, ще си събера мислите и ще видя как ще продължим...
Монита, стискам палци!!!

Общи условия

Активация на акаунт