Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 169
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
Ванеса, от личен опит ти казвам изчакай да мине поне 1 пълен месец след Ковида, освен ако вече не сте започнали. И аз така го лепнах в Турция, не знаех, беше лятото на 35 С, нямах дори симптоми, но имах типични болки, които и преди съм имала, просто ги отдадох на инжекциите. От 13 Я, 10 от които годни и оплодени имахме само 1 ембрион здрав. Мъжа ми беше и той с критични стойности на СГ. Ковида удри много сериозно по качеството и на Я, и на СГ. А ти щом съвсем скоро си била болна, в момента имаш антитела и организма ти тепърва ще се справя с " ефектите". Просто го имай предвид, може и да имате късмет от първия път, но доказано е , не само при нас двамата, но и при мои познати, че тая гняс скапва всичко. Е, при нас имаше и скапана ембриология, но нали, като разбрах че съм била болна и съвсем....За трансфер не е проблем, ако вече има готови ембриони, но за стимулация не се препоръчва да се прави след боледуване.
А тия след 5 обречени трансфера пък не я ли видяха тази аденомиоза???
С обилен и болезнен цикъл първото съмнение на всеки читав АГ е ендометриоза.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 21:44 от Salsera

# 721
Благодаря, Salsera ❤️
Сега сме в Турция само за изследвания и ако всичко е наред, от другия месец започваме стимулациите. Надявам се дотогава ефектите от Ковид да са отшумели, защото и без тях е достатъчно сложно. Спомням си, в началото на Ковида, че казваха 6 месеца след боледуване да не се предприема забременяване, сега нямам идея как точно стоят нещата, но абсолютно вярвам, че скапва нещата.

Наси, и аз съм правила хистероскопия и никога не е имало и съмнение за аденомиоза, даже не я бях чувала тази дума досега. Или разликата идва от техниката, или от специалиста или... наистина нямам идея.

# 722
При нас след някакво вирусче на мъжа ми, му излезе скандална СГ. Подвижност под 10%, фрагментация 46, само 7мил. бройка. Та и на СГ не вярвайте сега в Турция. Може би месец-два след това беше ок вече. Иначе пък с нея успяхме да кандидатстваме по фонд де 😀

# 723
  • София
аз не пиша в темата, защото официално само кексим Grinning

по повод Ковид - моята ИМБ беше 4-5 месеца след болудуването и лекарите понеже нямаха обяснения казаха, че е в резултат на боледуването. Не знам колко е вярно.

# 724
Ние сме с мъжки фактор, ама да спомена, че най-лошята спермограма беше 1 месец след Ковид. Следващите месеци подвижността се вдигна. Оказва си влияние явно.

# 725

Някоя да я е посещавала? Ще идва в нашият областен град и се чудя дали да не я посетя....

# 726
Момичета мина ми пункцията и  Замразиха два ембриона и сега докторката каза да се възстановя и  живот и здраве януари трансфер....а на мен ми се искаше по скоро,ама не съм специалист все пак. Та надявам се да се успокоя вече,ама от дуфастона ме прихваща нервата 😂 каза като дойде цикъл и почвам контрацептивите и от тях ми беше много зле но стискам зъби и се подготвям за най-хубавото.
Ако има някоя мама ,която минава по този път с отложен трансфер,да си пишем и да обменяме опит 🩷💙

# 727
Хайде вие пък правете опити и да си бременна докато дойде време за трансфера Simple Smile

# 728
  • София
tinna_st, а защо чак януари и защо контрацептиви до тогава?

# 729
Изчакването си има плюсове. Тялото си почива. Има време да се провери ТСХ. Да се види МБ и да се лекува ако има нужда. При вманиачаване или нужда да се изследва и контролира имунология, да се види матката анатомично и като микробиом. При мен сработи с изчакването.

# 730
Здравейте, дами,

Някоя от вас да е изледвала маркираните с розов маркер изследвания в гр. София? Ако да, то само в Геника ли ги правят или е възможно и другаде? Помните ли ориентировъчна сума - по мои груби сметки излиза общо над 500 лева. Бих ги дала, разбира де, но все пак не е малък разход.

Прилагам ви снимка от амбулаторния лист - вчера бях при д-р Иван Вецев и съм приятно впечатлена. Откри ми и полип, както и удебеляване на лигавицата на предна и задна маточна стена - това Станулов и Мазнейкова го бяха пропуснали (последно съм била на преглед юни 2025).

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 14:06 от Лазурна мечта

# 731
  • На изток от Ада
Тат мат и тхс в лабораторията
Тромбоцитно левкоцититни алергати аз правих в малинов.
За нк клетки в Александровска
Тези за тромбофилия мобе на доста места.

# 732
  • Sofia
Здравей, Лазурна мечта - щитовидните хормони както и всякакви други полови хормони, аз обикновенно пускам в Цибалаб.
VEGFA/TAFI - Не съм пускала и не знам къде би било най-добре.
НК клетки аз пусках в 'Надежда' след консултация с тяхните имунолози.
Тромбофилия силно препоръчвам в Геника.

А за полипа нещо каза ли? Че трябва да се премахне или?
Само ще вметна, че не винаги полипите се виждат на ехограф. Премахнаха ми 1см полип преди месец, който никой не успя да види. Направихме диагностична хистероскопия и там се откри.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 14:30 от Rouina91

# 733
  • Be realistic - plan for a miracle.
Лазурна мечта, полипът може да го е нямало тогава или да е пораснал сега достатъчно, че да се види. Сигурно знаеш, но е необходимо да се махне, защото служи като спирала против забременяване.

# 734
  • На изток от Ада
То и при бременност пречи полипа. Аз 2 бреностти имах полип на цервикалния канал. Получавах кървене от него.

Общи условия

Активация на акаунт