Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 182
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
Въпрос имам към момичетата, които се заиграват с имунологията при Михайлова - пускан ли ви е MEFV?

ТЦъ, какво е туй чудо?

# 706
  • На изток от Ада
И за за 1ви път го чувам кенди.

# 707
Аз също за първи път го срещам, но потърсих инфо - MEFV е ген и неговите мутации могат да имат отношение към инфертилитет при мъже и жени.

# 708
Малко оффтопик :
Гледам, че тази тема доста трудно се движи и е все още лятна, както и избора на заглавия за следващата. Искате ли да даваме заглавия за нещо есенно/зимно, че натам отиват нещата? Ако Рейв прецени...Давам своя принос:

"Есента ни топли вече, време е да дойде малкото човече"

# 709
  • На изток от Ада
Селсера много момичета не пишат.  Не се хвалят ...

# 710
Стискам още една седмица до разкрасителната ми процедура, след което чакам цикъл и после ще се активизирам и аз в есенната тема с надеждата само да мина и да замина 🤞🏻

# 711
  • На изток от Ада
Хайде соул.
И аз мсй ще пусна изследвания тези дни. Част от тях

# 712
Аз днес пуснах отново НК клетки почти са 1:1 с резултата отпреди 2 месеца, даже малко по-завишени.В Края на месеца имам час.

# 713
Аз не съм писала отдавна, защото нямах нищо хубаво за казване. Вече неуспешните трансфери станаха 5, изследвахме и 2 ембриончета с ембрейс и бяха с грешки. Миналият месец кандидатствахме за 3ти път по фонда и трябваше да започнем стимулация наново, но хормоните ми бяха зле и отменихме.

Точно 1 ден ми беше нужен да организирам импулсивно всичко за Турция и сега пиша от тук Simple Smile Всичко става по трудния начин де, няколко дни преди да замина, се разболях от Ковид, но и това не ни спря Simple Smile

Още от първият преглед имат сериозни съмнения за аденомиоза и смятат, че трансферите ми досега са били обречени. Пуснахме и спермограма, сега в понеделник искат нова цветна снимка при тях. И планът е 2 месеца стимулации, за да съберем ембриончета за пид, после 1 месец изкуствена менопауза за подтискане на аденомиозата и накрая трансфер (дано има здравичко ембрионче).

Не знам как се чувствам от факта, че никой в Бг за толкова години не е забелязал този проблем. Докторът тук на 30-тата секунда ми задаваше въпроси от типа - много ли те боли при цикъл, по-обилен ли е и т.н. все в десятката, за да потвърди съмненията си явно.

Засега гледам да подхождам без излишни емоции и да не се пренавивам. Предстоят няколко сложни месеца, в които ще трябва да се разкъсаме с пътувания между България и Турция и то в най-натоварените откъм работа месеци. Но ще го караме ден за ден и някак ще стане, пък дано вече сме на правилния път Simple Smile

Стискам палци на всички момичета от сърце ❤️🤞

# 714
Ванеса, браво, как си успяла за един д н да организираш преглед в Турция, че и да го минеш вече! Хубавото е, че има нов подход и евентуална причина за неуспешните трансфери. Тази аденомиоза не се ли доказваше с хистология?

И аз нямам нищо за хвалене или споделяне, от 8 ту ми зацапва, ту спира, изнервих се вече от чакане. Възможно ли е от аборта лятото така да ми е объркан цикъла. Да ми е нисък прогестеронаът и да започва зацапване по средата на лутеалната фаза, ок, ама и да ми закъснява същевременно вече ми е странно. Не съм бременна, ако някой се запита.

# 715
За 1 ден го организирах, но мина месец от тогава 🤣
Иначе аденомиозата се доказвала с ЯМР, но си имало и белези, които силно насочват натам. Вчера разпитвах същото координатора - как само с 1 преглед го установиха. Та при такава ситуация лигавицата била обикновено по-тънка на ден 2. Виждали се, макар и по-мъгливо, неравности по ендометриума. Интересното е, че често се бъркала с миома. Аз от Бг си имам информацията, че притежавам от край време 2 миоми, които са "външни" и не пречат. Е, тук се оказва, че притежавам само една миома и аденомиоза. Останалата част от диагнозата е симптоматиката - аз съм със страшно болезнен цикъл цял живот, за което никой никога нямаше обяснение.
Както споменах, не искам да се надъхвам, че сме открили топлата вода, но за първи път от доста време има някаква логика Simple Smile

Тирамису, защо не направиш 1 преглед. Аз имах подобни тревоги след последния трансфер, голяма мъка беше, зацапвания, болки. Накрая се оказа, че нищо ми няма и предположиха объркани хормони.

# 716
Въпрос имам към момичетата, които се заиграват с имунологията при Михайлова - пускан ли ви е MEFV?

ТЦъ, какво е туй чудо?
Ами казах на Михайлова, че имам чести епизоди на “настинки” - някакви неразположения, които траят 1/2-1 ден, после ми няма нищо, та го пусна и това. Да не говорим, че в имунологичната лаборатория на Александровска го търсиха в Гугъл и те.

# 717
Хаха, Кенди, значи ето го отговорът на въпроса ти, ти си явно първата, на която е назначено това изследване, щом и в лабораторията не са го чували 😁. Но пък сигурно има нещо предвид професорката.

# 718
Докато чаках да измислят как да го опишат почнах да се шегувам как съм първо поколение човек, който ходи на почивки по Средиземноморието и не мога да се съглася, че е нещо фамилно. Никой не се засмя и ми казаха да чакам отвън. Rolling Eyes

# 719
  • На изток от Ада
Ванеса, и аз имах предложрние за адемииза. Хистероскопия правих и там не се.потвърди .

Общи условия

Активация на акаунт