НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 097
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Айде сега, в малките морски градчета през зимата нямало къде хляб да си купиш.

Не е ок, че варненци и всички останали от всички краища на страната трябва да идват до софия, за да летят до дестинации.

# 616
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не се наемам да споря, била съм в Созопол, Ахтопол през зимата, вярно, преди няколко години, обиколихме на юг от Бургас, абсолютно пусто и затворено беше, но сега може и да е различно.

# 617
  • Някъде в Европа...
Е, мен мъничко ми е "терсене", че той не си избра родния му Пловдив (любим мой град)  да замине за студентството, но и за Варна съм доволна много - нещо ново, различно и за него, и за мен, извън летните почивки....Доволна съм, че не е София..и аз не я харесвам - имала съм възможност да се преместя там, с предварително работа и място за живеене, след периодично дълги престои в продължение на няколко години,  не поисках...Столицата ни ще ми е последен избор ако трябва да избирам друг град на живеене от настоящия си, при равни други условия...

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 22:08 от AIR

# 618
Не се наемам да споря, била съм в Созопол, Ахтопол през зимата, вярно, преди няколко години, обиколихме на юг от Бургас, абсолютно пусто и затворено беше, но сега може и да е различно.
Е, Гадамер, посмали малко! Grinning
Има такива места, ама хайде да не е Созопол пример.  И той е несравним лято-зима, ама баш без хляб не са. Нито сега, нито преди няколко години.

# 619
Ама кой яде хляб на морето 😃Хората наблягат на калкана🐟

# 620

Димис, радвам се да чуя, че медицински специалисти пожелават Бургас. Нашата детска болница е почти готова, между другото.
За трима лекари от нашия град се сещам, които са в Бургас.  Едната лекарка дойде там със защитена специалност.  Другите две след завършване на МУ Варна специализираха и взеха специалност в Бургас.  Между другото едната е педиатър.  На едното момиче родителите й са лекари с добри практики и оборудвани кабинети, но тя не взе нито една от техните специалности и предпочете да се развива и доказва в друг град. Четвъртият лекар е пак жена, но незнам дали е взела специалност. 
Съученик на сина ми предпочете Бургаския университет пред МУ Варна.
В университета има преподавателка по химия от града ни.
Така, че "и ний сме дали нещо на Бургас ".
За хранителните магазини - масово в градове в Родопите не работят в неделя.  Като работеща преди време в такъв, мога да кажа, че е трудоемко.  В почивните дни оборотите не са ау, а сметките си вървят. А и всеки иска да почива събота и неделя.

# 621
Да, в чужбина отиде вече детето, но при нас е доста по-различно, защото има близки там.
Що се смеетв за хляба. Извън сезона ходихме в Гърция, избрахме си едно малко градче, да не кажа село,  за 3-4 дни, риболов разходки, чудно.. ама хляб само сутрин от 6 до 9 и то с предварителна заявка във фурната Simple Smile

# 622
  • София
ще се изненадате в колко много населени места в Европа не може да се купи хляб в неделя - при това целогодишно.

# 623
България е прекрасна в това отношение.
Всичко работи непрекъснато.
А що се отнася до студентски град в София - в 3 през нощта кеф ти дюнерче, палачинки.
Има също денонощна сръбска скара.
 Няма да забравя една моя командировка във Виена. Имаме трансфер от летището до хотела. Настаняваме се и ще се разхождаме с колегите.
Няма една вода къде да си купиш навън и то не вечерно време ами в 4 следобяд.

# 624
Тези екстри с вечно работещите магазини са благодарение на ниското заплащане на труда.
Точно във Виена тичахме да ядем и пазаруваме между 17 и 22 ч. , защото после просто няма. Кварталната Била затваряше в 18:30, а Хофер в 20ч

# 625
  • у дома
В Германия в неделя Кауфланд и подобните вериги изобщо не работят-една вода няма от къде да си купи човек.

# 626
  • у дома...
Специално в Созопол Лидл има от 2018 г. Царево примерно е и общински център. Приморско също.

# 627
В Германия в неделя Кауфланд и подобните вериги изобщо не работят-една вода няма от къде да си купи човек.
Ох, за там шефът ми винаги съжалява, че е ходил по коледните празници. Дъщеря му беше по програма"Еразъм" и те отидоха.  Каза освен места за дънери други места за хранене не работили. А тук банкети, куверти. И колективът ни такъв банкет си бяхме спретнали - с томбола, късмет, игри.

# 628
Благодарение на Лидл проследявах детето, докато беше на къмпинг до Созопол. Пазаруваха там често, а му бях дала една карта, която да ми съобщава за  покупките Simple Smile
Тук е голям тормоз на хората в сферата на услугите, няма Коледа, няма Великден. Да почиват максимум ден.
Мястото, в което ходи на фитнес големият ми син, работи до 22 часа на 31 декември и от 6 часа на 1 януари.
И не само в сферата на услугите...
На много места цели производства, фирми не работя изобщо август.

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 08:30 от Аmanda

# 629
  • Варна
Аз пък не мога да си представя да живея някъде , където няма море. И между другото зимата крайбрежната ивица ми е любимо място за разходка. Обожавам тази гледка сутрин

Общи условия

Активация на акаунт