НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 225
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
О, аз не споря, че вероятно немалка част от наемодателите  пускат реални обяви в групите. Споделих моя опит с тях🙂

# 226
  • Пловдив
От опит-миналото лято наехме стая от вече нает триспален апартамент с общ хол и кухня, от обява в една от групите във фейсбук. Наемането стана малко като в Холандия-момчето от най-голямата спалня, което живее от няколко години там, си търсеше нови съквартиранти за другите две спални. Моят се обади, отиде на оглед, след което започна да чака обаждане дали е одобрен сред другите, които също са отишли да гледат. След седмица, две, през които ние продължавахме да търсим и с уж познат брокер, и от групите, и от познати, и вече леко се отчайвахме от цените и предлагането, се обади момчето, че е одобрен. Веднага я наехме-стаята е малка 9-10 кв.м, като имаше едно легло и едни шкафчета. Но наема е доста нисък, а логацията е топ, според мен-срещу Александровска на самия булевард и до метростанция и до НДК и до УАСГ може и пеша. В началото малко му се виждаше, не това, което явно си беше представял, но една година по-късно и една стачка на ГТ по-късно, я оцени подобаващо! Та моя съвет е да търсите по групите.
И пак от опит-в УАСГ имат студентите кодове за достъп до програмите, моят в момента кара стаж при един инженер и чертае на AutoCad с кода от унито.

# 227
за кандидатстване за общежитие в СУ - искали акта за раждане. С .лична карта няма ли да стане, как мислите? Моят е 18+

# 228
за кандидатстване за общежитие в СУ - искали акта за раждане. С .лична карта няма ли да стане, как мислите? Моят е 18+
Така пише в изискванията за кандидатстване - сканиран Акт за раждане.

# 229
  • Пловдив
А кои са тези групи за жилищата, може ли да споделите?

# 230
  • Пловдив

Вероятно искат акт за раждане, за да се виждат кои са родителите - може да искат доход. В УАСГ на приятелка на щерката са искали бележки за дохода на родителите

# 231
Това за дохода го бяхме чули и за Пловдив.
Проверявали са също дали нямат имоти в града.

# 232
СУ не искат доход

# 233
Вчера подадох в системата за общежитие, няма да ти приеме молбата ако не прикачиш Акт за раждане или няма да ти я приемат ако не са спазени изискванията.

# 234
Отворена ли е вече системата?

# 235
Да, отворена е .Въпреки, че е обявено от 11.08 си е активна.От време на време я ъпдейтват и не може да се влиза.

# 236
В страницата на Комисията по настаняване в СУ е отбелязано, че на 11.08 ще бъде отворена системата и ще е активна до 3.09. Има достатъчно време. Мен единствено не ми допада факта, че настаняването за студентите от СФ е на 30.09, непосредствено преди началото на учебната година. Дано да няма нищо сериозно, което да е необходимо да се свърши или да се купува за стаята.

# 237
ston миналата година познати резервираха хотел. Получи момчето им заповед за настаняване и ключ от стаята, запозна се и със съквартиранта/не се познаваха момчетата/ и като видяха състоянието на стаята, родителите решиха кога какво ще поправят и купуват. Нова тоалетната чиния слагаха, хладилник купуваха. Това си спомням.  Просто като вариант го споделям.

# 238
ston миналата година познати резервираха хотел. Получи момчето им заповед за настаняване и ключ от стаята, запозна се и със съквартиранта/не се познаваха момчетата/ и като видяха състоянието на стаята, родителите решиха кога какво ще поправят и купуват. Нова тоалетната чиния слагаха, хладилник купуваха. Това си спомням.  Просто като вариант го споделям.

Сещате ли се в кой блок беше?

# 239
Преди години беше същата простотия, скапахме се за два дни, в ужасно състяние беше, бл. 52 Б по спомени, семейните. А дано сега ни се падне същата Yum, все пак факултета е същия, успехът също. Като разбрах, че класират уж по успех и като знам какво заварихме......не знам тия на с тройките какво е било.

Общи условия

Активация на акаунт