НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 42 430
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Вчера ми попадна клипче в тик ток.....ужасно беше, бл. 21, не знам кой университет е това, плачевно, трагично....
ЛТУ. И аз го гледах. Потресаващо.

# 721
Вчера ми попадна клипче в тик ток.....ужасно беше, бл. 21, не знам кой университет е това, плачевно, трагично....
И аз го гледах🥺. На Лесотехническия е общежитието.

# 722
И на мен ми го изпрати синковеца, направо нямам думи.
Разбира се, че на фона на високите наеми в София, човек ще прежали 1000 лв за ремонт, но не е нормално при положение, че им се отпускат средства за ремонти.
На мен ми бяха доста интересни коментарите и се постарах да ги прочета, ами едно момиче показа как си е направила стаята, живяла една година и казали, че я местят защото щели да почват ремонт.
Иначе в групата във ФБ Студентски град София, където качват обяви, че продават нещо си и пишат, че се намира в еди кой си блок гледам обстановката в стаята на снимките, ами има стаи направени страхотно. Та явно си е и до човека, който я обитава.
Друго което мисля е, че като са я попитали ~харесва ли ти~, за мен това е въпрос на който отговора се знае какъв ще бъде, и е предпоставка за рушвет и възможност за избор.

# 723
На мен ми попадна клип и на общежитията на ПУ. Много чисто и приятно изглеждаше блокчето и стаята, които показаха.

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 14:55 от Biserka_a

# 724
И на мен ми го изпрати синковеца, направо нямам думи.
Разбира се, че на фона на високите наеми в София, човек ще прежали 1000 лв за ремонт, но не е нормално при положение, че им се отпускат средства за ремонти.

Ние направихме същото преди 7 години, трите семейства, с поглед само се разбрахме. Тапети лепихме, мокет застлахме, купихме 3 еднакви легла, 3 гардероба, пердета, моноблок, малко над 1000 лв на семейство ни излезе, но стаята стана съвсем друга. Дано някой друг я е оценил след нас. И сега бих го направила, но защо е нужно да се дават стаите в последния момент и да си вадим душите за ден- два? На 13- ти излиза класирането в СУ, нашият факултет мернах някъде на 24-ти настаняване. Още нещо се чудя, всички мои познати правиха такива ремонти, къде останаха тези ремонтирани стаи?

# 725
R@N,
ако сте от ФКНФ значи ще се настаняваме заедно Laughing
Взела съм си отпуск на 24-ти и 25-ти точно с тази опознавателна цел.
Но можеше и малко по-рано да се случат нещата, поне да не тичаме като луди, пък и ако трябва боя, туй-онуй.
Ама вече каквото такова, да дойде 13 ти поне да знаем, че има покрив и легло.

# 726
За Стопански факултет настаняването е чак на 30.09 Надявам се, че стаята ще е в прилично състояние. Нямам излишни 1000лв да пръскам за ремонт, а и може догодина да не може да остане в същия блок, ако например той подлежи на цялостен ремонт. Отделно нямаме възможност да останем дълго време в София, за да се занимаваме с ремонти.

# 727
R@N,
ако сте от ФКНФ значи ще се настаняваме заедно Laughing

Не, ФЖМК е моята

# 728
Здравейте!
Дъщеря ми първоначално искаше да учи психология в СУ, но балът не й стигна и се класира философия. В крайна сметка не се записа в университета и не се записа никъде другаде, а си стояхме с надеждата, че ще има някакви места за допълнителния прием (въпреки че никога не е сигурно). В момента се оказва, че има, но уж в правилника за участие в допълнителен прием пише, че не може да участваш ако си бил класиран нещо, дори и да не си го записал.
Интересно ми е дали някой има опит или знае за друг с такъв, който НЕ е успял да участва в допълнителния прием по тази причина??

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 17:26 от user193728118

# 729
УАСГ са на 09.09. класиране за общежитие, на 10.09 от 08.00 ч първокурсниците са на курс вече. Не за ремонти и освежаване, ами и багажа не можеш да си вкараш и наредиш.
И аз се чудих какво се случва с ремонтираните стаи. Колкото и да се амортизира за 5 години, аз за освежаване не чувам, а все за тотални ремонти от ниво тоалетна даже да осигуриш.
И черешката на тортата е да нямаш сигурност дали ще използва ремонтираната стая и следващата година.
Този клип няма да го гледам, дано не го гледам на живо.

# 730
Здравейте!
Дъщеря ми първоначално искаше да учи психология в СУ, но балът не й стигна и се класира философия. В крайна сметка не се записа в университета и не се записа никъде другаде, а си стояхме с надеждата, че ще има някакви места за допълнителния прием (въпреки че никога не е сигурно). В момента се оказва, че има, но уж в правилника за участие в допълнителен прием пише, че не може да участваш ако си бил класиран нещо, дори и да не си го записал.
Интересно ми е дали някой има опит или знае за друг с такъв, който НЕ е успял да участва в допълнителния прием по тази причина??
Точно защото знаех за тази особеност, съм дала съвет на сина ми да кандидатства в СУ само за това, което иска и е сигурен, че ще запише, ако влезе. Или да остави за септември направо. Трябваше да се поинтересувате предварително, да питате дори тук, щяхме да ви кажем ,за да знае детето какво да прави. Съжалявам,че се е получило така. Би могла в друг университет да кандидатства,навсякъде има допълнителен прием. Успех!

# 731
  • Благоевград
Здравейте!
Пробвайте се, кандидатствайте.

# 732
Сигурно е коментирано вече тук, но не знам как се търси само в една тема, зартова моля за инфо, след като се подпише договора за общежитие, за ТУ,  какво следва, кога се плаща и може ли някой близък да вземе ключовете на избраната дата?

След като се подпише договора, се посочва дата в периода 9-12 септември (включително) и на тази дата отивате в блока, в който сте разпределени. Преди това трябва да сте заплатили наемите за септември и октомври (точната сума за плащане ви излиза в раздел Плащания в Е-Студент). Можете да платите през виртуалния ПОС терминал, но картата трябва да е на името на студента. Можете да платите и по банков път.
В деня на настаняването носите всички необходими документи, дават ви ключовете за стаята и можете оттам нататък да правите ремонти, освежавания и обзавеждания.
Не забравяйте да разпечатате и адресната карта, която ви излиза при подписване на договора. Издават ви настанителна заповед и с нея студентът се регистрира по настоящ адрес.
Не мисля, че някой друг може да вземе ключовете, има и опис на стаята, трябват подписи и т.н. Може би възможно с пълномощно, но ще трябва да питате по телефона.

# 733
  • Пловдив
Не забравяйте да разпечатате и адресната карта, която ви излиза при подписване на договора. Издават ви настанителна заповед и с нея студентът се регистрира по настоящ адрес.

А в какъв срок трябва да се регистрират по настоящ адрес и кога получават настанителната заповед?

# 734
Обадете се в Ректората и питайте.
Миналата година имаше кандидати, които бяха класирани на първите две класирания и след това им позволиха да подадат документи за допълнителен прием.
 Във фейсбук групата на СУ също са писали, че има такива участвали.

Общи условия

Активация на акаунт