Сполучливи имитации на маркови парфюми - 63

• 28 009
  • 554
  •   1
Отговори
# 405
Фрау С, на Ванила секс за Заг и аз нещо не му се зарадвах много. Не усещам котешко пиш, но не ми е гот да го нося. Аз си взех само мостра.

Ето и малко описания на последните придобивки от Гиза:

B LANCHE BETE  Les Liquides Imaginaires  Нежна прегръдка UNS 125

Млечен, кремест, леко сладък, чист, вкусен, мускусен по хубавият начин. С голям превес към дамска страна. Въобще не си го представям на мъж. Ще го разнося, но не мисля, че ще купя още количество.

PINEAPPLE D&G  Ананас UNS 126

Сочен, сладко-кисел, супер реалистичен сок от ананас. В средата на аромата се усеща и лимон /цитрус. В драй дауна ми заприлича на Лайт Блу. Не мога да спра да си мириша ръката, много ми е пристрастяващ. От този ще се позапася с още количество. Имам намерение да го нося често. Yellow HeartGreen HeartBlue HeartPurple HeartHeart

BLACK OPIUM OVER RED   Oпиум в червено D341

В началото много женствен аромат. По някое време става с аромат на бонбони „Детска радост“. Който ги е хапвал в детството си, ще се сети за тях  Animal Heart Eyes Cat

LOUIS XV 1722 Xerjoff    Кралско шампанско UNS 127

На това кралско шампанско залагах големи надежди. Надявах се да пламне голяма парфюмна любов. Но нищо подобно не се получи. Усещам го по следния начин: остър, бръснарски, цитрусово-дървесен, сложен, развиващ се. Много добре блендиран, не долявам отделните нотки. За съжаление не усещам никакво шампанско, а много ми се искаше. Не си падам по алкохола в чаша / бутилка, но в парфюми го обожавам. В моето бутилче обаче са го пропуснали. Драй даунът повече ми допадна, отколкото началото. Унисекс аромат. Ако не го използвам аз, ще замине при тийнът или при баща му, ако го одобрят за себе си.

LOVEFEST BURNING CHERY   Kayali Черешови сънища UNS 129

Сочна, сладка, вкусна череша, топъл аромат, леко дървесен, есенен за мен, с повече уклон към дамската част. Този аромат е брат или по-точно братовчед на Изгубената черешка на Том Форд. Тук черешата е блендирана с цветя, докато в Том Фордовата усещам череша с ликьор. Ще си го ползвам, но Изгубената ми харесва много повече.

NARCOTIC DELIGHT Initio  Хипнотичен блясък   UNS 132

Горчив, цветен аромат с голям превес към дамската аудитория. Носи почеркът на парфюмите на Initio, който аз не харесвам особено. Не е лош, но нищо впечатляващо за мен. Не съм сигурна, че ще го използвам.

ENCLAVE Amouage Сбъднато желание UNS 133

Елегантен, свеж, сладко – ментов, не остър аромат. Унисекс или с лек уклон към мъжката аудитория, но може да се носи и от жени, които обичат унисекс аромати (като мен). Пролетен според моето усещане. Ще си го нося аз. Носи ми комфорт.

VOL DE NUIT Guerlain Среднощен танц  D 344

Бял, твърд ретро сапун, много прашен, излязъл от старият гардероб на баба ми. Този аромат ме връща много години назад, когато бях тийнейджър и обичах да ровичкам из скриновете на село. Там намирах точно такива сапунени съкровища, които баба си беше сложила между дрехите, за да миришат на хубаво. Носталгичен за мен аромат, който никога няма да забравя. Аромат за специални състояния, когато искам да си спомня безгрижните летни дни при добрата ми любима баба. Gift HeartGift HeartGift Heart

BRACKEN Amouage  С дъх на самодива UNS 124

На този аромат цвета му трябва да е тъмно зелен. Не зная защо, но ми носи такова усещане и така го виждам. Билков, подправков, с превес на лайка при мен. Като си го мириша от сгъвката на ръката си, в съзнанието ми изниква зелена поляна с нацъфтяли билки посред късно лято. Това е зелен аромат, суров при отварянето. Драй даунът ми е чист и по-флорален. Ще го нося, но няма да повторя покупката.

HugHugHug

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 00:17 от Bonbonche

# 406
Аз тествах Барения в оригинал..., явно на мен ни един от Hermes парфюмите не ми харесват, нито един от дамските и на 99% от мъжките.
Барения има ухание все едно е парфюм, сътвовен преди 100 години, стартира много остро и няма нищо специфично в аромата. Например и Shalimar е аромат с над 100 годишна история, но е masterpiece, богат, дълбок, единствен по рода си.
Ох, дано Заг скоро пуснат нещо ново, че ми се души нещо различно. Дори по Дъглас и подобните магазини няма нищо ново напоследък.

# 407
И аз не се спогаждам с парфюмите на Hermes, а така да ги харесвам върху други хора!
Малко ме отчая Byredo Bkance Martin Lion. Никаква, ама никаква трайност при мен. Изчезна за секунди. Дори не успях да му уловя аромата. Дайте друга имитация, моля! За сметка на това Ганимед още се усеща силно при мен. Няма измирисване, но ми идва сякаш по-мъжки, по-остър и сякаш някаква бръснарска нотка се усеща при мен.

# 408
  • Deutschland
Заг ще пускат нови скоро, затова са спрели доста от текущите, в това число и Африканския бал.

# 409
  • BG-DE
Хора, Vanilla sex ухае на котешка тоалетна. Голяма набутвация. Отвратителен е. След котешкото а@о, излиза някакъв аромат на врящ, ванилов крем, смесен с котешкото. Как може ТФ да направи този ужас? На всичко отгоре е ужасно траен.
Не знам как мирише Vanilla sex на Заг но преди няколко седмици мирисах оригинала и го възприех по абсолютно същия начин,направо съм изумена какво му харесват хората, но явно вкусове разни 🙂

# 410
  • Deutschland
1 към 1 е с оригинала този на Заг. Дадох на приятелка да го тества снощи. Тя има оригиналния.
Сега искам и на Рефан нещо да заредя, ама там не дават списъци да гледам.
За Африканския бал ме е яд, искам едни 50 мл от него.

# 411
Африканският бал все още го има на Айфел парфюми. В момента дори е 11 лв. за 50 мл.

# 412
1 към 1 е с оригинала този на Заг. Дадох на приятелка да го тества снощи. Тя има оригиналния.
https://refancyprus.com/
Ей тука можеш да си гледаш аналози

# 413
Аз имам Bal d'Afrique на Мартинез и е прекрасен. Не знам дали се доближава обаче до оригинала. Но на мен много, много ми харесва. И при мен поне е траен, нооо май всички тук разбрахме, че не съм критерий за трайност 🤣

# 414
И аз не се спогаждам с парфюмите на Hermes, а така да ги харесвам върху други хора!
Малко ме отчая Byredo Bkance Martin Lion. Никаква, ама никаква трайност при мен. Изчезна за секунди. Дори не успях да му уловя аромата. Дайте друга имитация, моля! За сметка на това Ганимед още се усеща силно при мен. Няма измирисване, но ми идва сякаш по-мъжки, по-остър и сякаш някаква бръснарска нотка се усеща при мен.
Blanche Byredo има и във версия на Д и П. Тук момичетата пишат, че е много трайна. Аз не съм я пробвала. При мен на Мартин Лайън дюпът се задържа тайно - около 5 часа може би. Аз слагам доста апликации по коса, дрехи, кожа. Скоро не съм го носила и трябва да се поправя. Първото ми бутилче е на привършване и имам второ, което си бях взела за резерва. Бих пробвала и на Д и П, когато попривърша с тези.

# 415
  • София
Моля за помощ.Дали Рефан са пускали аналог на този парфюм и ако е да,кой номер е???

# 416
  • В света на мечтите... ❤
Ползвали ли сте парфюмите на Chogan?
Тези от лукс серията заслужават ли си парите?

# 417
  • Deutschland
Моля за помощ.Дали Рефан са пускали аналог на този парфюм и ако е да,кой номер е???

№ 348  Refan  LA VIE EST BELLE EDT FLORALE / LANCOME

# 418
И тук да кажа, днес се натъкнах на дезодоранти Латафа, в Пловдив, в турския магазин Ай грос, пред централни гробища, цената им е 8,80 и имат доста модели, които дублират техни парфюми. Или не съм им обърнала внимание преди или са им ново в асортимента, но аз бая им се зарадвах и си тръгнах с два, които бях мирисала и харесала в МОЛ-а, като парфюми.

# 419
  • Deutschland
Аууу, парфюми има ли? Утре дали ще работят?

Общи условия

Активация на акаунт