Ето и малко описания на последните придобивки от Гиза:
B LANCHE BETE Les Liquides Imaginaires Нежна прегръдка UNS 125
Млечен, кремест, леко сладък, чист, вкусен, мускусен по хубавият начин. С голям превес към дамска страна. Въобще не си го представям на мъж. Ще го разнося, но не мисля, че ще купя още количество.
PINEAPPLE D&G Ананас UNS 126
Сочен, сладко-кисел, супер реалистичен сок от ананас. В средата на аромата се усеща и лимон /цитрус. В драй дауна ми заприлича на Лайт Блу. Не мога да спра да си мириша ръката, много ми е пристрастяващ. От този ще се позапася с още количество. Имам намерение да го нося често.

BLACK OPIUM OVER RED Oпиум в червено D341
В началото много женствен аромат. По някое време става с аромат на бонбони „Детска радост“. Който ги е хапвал в детството си, ще се сети за тях

LOUIS XV 1722 Xerjoff Кралско шампанско UNS 127
На това кралско шампанско залагах големи надежди. Надявах се да пламне голяма парфюмна любов. Но нищо подобно не се получи. Усещам го по следния начин: остър, бръснарски, цитрусово-дървесен, сложен, развиващ се. Много добре блендиран, не долявам отделните нотки. За съжаление не усещам никакво шампанско, а много ми се искаше. Не си падам по алкохола в чаша / бутилка, но в парфюми го обожавам. В моето бутилче обаче са го пропуснали. Драй даунът повече ми допадна, отколкото началото. Унисекс аромат. Ако не го използвам аз, ще замине при тийнът или при баща му, ако го одобрят за себе си.
LOVEFEST BURNING CHERY Kayali Черешови сънища UNS 129
Сочна, сладка, вкусна череша, топъл аромат, леко дървесен, есенен за мен, с повече уклон към дамската част. Този аромат е брат или по-точно братовчед на Изгубената черешка на Том Форд. Тук черешата е блендирана с цветя, докато в Том Фордовата усещам череша с ликьор. Ще си го ползвам, но Изгубената ми харесва много повече.
NARCOTIC DELIGHT Initio Хипнотичен блясък UNS 132
Горчив, цветен аромат с голям превес към дамската аудитория. Носи почеркът на парфюмите на Initio, който аз не харесвам особено. Не е лош, но нищо впечатляващо за мен. Не съм сигурна, че ще го използвам.
ENCLAVE Amouage Сбъднато желание UNS 133
Елегантен, свеж, сладко – ментов, не остър аромат. Унисекс или с лек уклон към мъжката аудитория, но може да се носи и от жени, които обичат унисекс аромати (като мен). Пролетен според моето усещане. Ще си го нося аз. Носи ми комфорт.
VOL DE NUIT Guerlain Среднощен танц D 344
Бял, твърд ретро сапун, много прашен, излязъл от старият гардероб на баба ми. Този аромат ме връща много години назад, когато бях тийнейджър и обичах да ровичкам из скриновете на село. Там намирах точно такива сапунени съкровища, които баба си беше сложила между дрехите, за да миришат на хубаво. Носталгичен за мен аромат, който никога няма да забравя. Аромат за специални състояния, когато искам да си спомня безгрижните летни дни при добрата ми любима баба.

BRACKEN Amouage С дъх на самодива UNS 124
На този аромат цвета му трябва да е тъмно зелен. Не зная защо, но ми носи такова усещане и така го виждам. Билков, подправков, с превес на лайка при мен. Като си го мириша от сгъвката на ръката си, в съзнанието ми изниква зелена поляна с нацъфтяли билки посред късно лято. Това е зелен аромат, суров при отварянето. Драй даунът ми е чист и по-флорален. Ще го нося, но няма да повторя покупката.