Сполучливи имитации на маркови парфюми - 63

• 34 624
  • 658
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Някой би ли ми припомнил, как се разреждаше маслото от Гиза?
 На 10 мл. есенция, се добавяха 20 мл. спирт, нали? 🤔🤔🤔
Този на Гиза няма нужда от отлежаване. Един от трайните и излъчващи е 😁

# 646
На Делина за мен най-добрата имитация  е на San Siro.
Канела секс на Гиза е един от най- любимите ми на марката - прекрасно творение  просто !
Знаете ли на San Siro аромат с номер U20 на кой парфюм отговаря ?

# 647
  • Deutschland
U20 е еквивалент на Chocolate 1. На мен нищо не ми говори обаче.

# 648
По коментар по горе Розовата яра е отврат, мирише евтино. Доста арабчета пробвах на длан ,но не мисля че са добри. Сигурно сега ще ме линчуване ,но това надушва моят нос.

# 649
  • София
Скрит текст:
Бледо розовата Яра тествах наскоро в ДМ, много нежен аромат, с неособена трайност, но наистина, излъчва невинност, чистота, подходящ за всякакви поводи. Има някаква невинна гушливост в него, така го усещам...

А ако трябва да сравните Кисмет с Канела секс - кой е по-добър? Или са различни като цяло, с леко сходство?

По - скоро ги усещам от една група.
Канела - по-драматичен, по-интензивен. В началото се усещат канела, индийско орехче и ванилия. Базата е тежка, топла и смолиста: ванилия + тонка добавят сладост и мекота, амбра, мирха и бензое носят тежест, димност, дълготрайност. Остава сладко-подправков шлейф.
Kismet - Изискано дървесно гурме, без прекалена сладост — тонка + ядки + уд балансира сладкото с тежки дървесни тонове. Има канела, но в средата, по-укротена. Дървесно-ориенталски акценти.

# 650
На мен Ярите и двете розови са ми безлични.
Помирисах и жълтата, леко странна, нищо особено не е и тя.
Като цяло не ми харесват.
Иначе розовата е лек, нежен аромат, ме знам какво имитира. Така и не ми харесаха за да си ги купя.
Много се точех на цикламената, но след като тествах ми мирише единствено и само на захаросани жилирани бонбони и нали синтетика.
И се отказах.

# 651
  • БГ
Здравейте,
знаете ли кога се очаква новите аромати на гиза да бъдат качени в сайта Simple Smile Харесах 3 броя и ги очаквам с нерърпение Simple Smile

# 652
Новите аромати на Гиза ще ги пуснат в началото на месец ноември.
Виждам, че вече няма в сайта им най-малкия размер от 6 мл. масло. Можем да избираме само 10 мл. и 30 мл.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 17:01 от Cristalle

# 653
Бледо розовата "Яра" я тествах в ДМ. И да, наистина, заприлича ми много на един друг парфюм, ето на този:
Скрит текст:
Харесват ми и двата, но не им достига плътност и трайност. За мен са твърде "акварелни".  А и нямаше смисъл да купя толкова подобен на него аромат. И без това го ползвам само като "пижама". Лек е, твърде прозрачен за мен.
Имам също така и Pepe Jeans for Her Pepe Jeans London :
Скрит текст:
Приликата на бледорозовата "Яра" с него е по - слаба, но и той е такъв, слабичък, нежен, "акварелен"...И него го ползвам за "пижама".
Не разбирам словосъчетанието "звучи евтино". "Скъпо" - "евтино" за всеки човек е съвсем различно нещо.
Относно "Кисмет Маджик" и "Канела секс" - за мен също нямат нищо общо. Освен факта, че са от един род, от едно семейство, братовчеди, така да се каже Smile
U20 на San Siro  /Chocolate 1/ го имах. Наистина е интересен. Но се разделих с него, защото за мен беше 1:1 с X Series Recharge Avon :
Скрит текст:
Натурален аромат на какао - гранулирано, леко подсладено /Нескуик!/...И по някое време, в базата му, се прокрадва  лека ..."бръснарска" нотка.../крем "Каро"/. Имах го този на Ейвън, изпръсках едни 30 мл. и  вече не ми се носеше същото. Едно към едно са. Този на Ейвън отдавна е спрян, така, че, ако някой търси негов двойник, този е, на Сан Сиро ! Wink

# 654
Аз пък скоро бях писала за Lattafa Atheeri, аналог на Gucci Flora Gorgeous Orchid и тогава, понеже още не беше отлежала добре, трайността не беше повече от 3-4 часа, но месец по-късно парфмът е с над 6-7 часа трайност, поне час влачи шлейф, а върху дрехи няма отмирисване. И наистина е по-добър от оригинала. Държа се чудесно на топло време, а още по-добре се държи сега. Горещо го препоръчвам.
Също така странно за мен взех да харесвам и класическата Barenia, като си взех версията на Заг и трайност, и представяне е много добро. Даже ме учуди факта, че има oud нотка в нея, но е адски балансирана и без превес.

# 655
Бледо розовата Яра е голям хит сред ученичките, на които преподавам. Онзи ден едната ме попита дали ми харесва парфюмът й- беше наистина нежен, мек. Учудих се, като ми каза, че е тази Яра. В ДМ не ми направи впечатление. Имам и този на Пепе джийнс- за мен не са еднакви или близки, но той си е някак неопределена сладост 😀
Иначе, ярко розовата Яра си я купих някъде в началото на пролетта и бих казала, че си е тъкмо. Прави ме щастлива и е слънчева, макар и наистина миришеща на желирани бонбони 🩷😀

# 656
Моето разследване относно парфюма на колежката приключи. Това е

Как да си намеря същия парфюм по мист?
Струва ми се кауза пердута

# 657
Моето разследване относно парфюма на колежката приключи. Това е

Как да си намеря същия парфюм по мист?
Струва ми се кауза пердута

О, и аз съм хвърлила око на Aqua Kiss Victoria's Secret. Седи ми в количката в Нотино, сега е намален на 35,19лв. с код app. Мен лично леко ме притеснява трайността. Иначе аз харесвам свежи аромати, този дори не съм го помирисвала, само от коментари и описание го харесах.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 13:55 от jpg

# 658
Аз го имам - доста е силен и траен според мен, особено за мист. Ползвах го основно лятото. Количеството също е голямо, така че стига за дълго време дори с подновяване.

Общи условия

Активация на акаунт