Отговори
# 420
Идвам да попитам вас, опитните и знаещите. Обичайно ли е ОГТТ да се измерва трикратно (начално, на 60 минута и на 120 минута), а IRI двукратно (начално и на 120 минута)? Или е грешка на лабораторията?

# 421
За съжаление се случва често да пускат инсулина само на 0 и 120 минута.🙄 По принцип е желателно да си настоявал за три измервания и на КЗ, и на инсулина. Понякога именно от стойността на първи час може да се види проблем, иначе изглежда всичко нормално.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 18:31 от dolce miele

# 422
Здравейте, мили момичета и момчета! 🤗🫶Завръщам се след година отсъствие и с голямо желание да вляза отново в правия път на здравословните навици и хранене.
Моля ви за помощ с насоки по време на този процес. Пускам изследванията ми от началото на август и ще се радвам да се включите с напътствия.
Ще бъда леко емоционална, но наистина- липсвахте ми! 🫶
Скрит текст:

# 423
Добре дошла отново и успех! Simple Smile

# 424
Наниии Hug
Къде се изгуби.
Скрит текст:
Питах се често "Нани защо така ни з*еба" Grinning
Ти затова ли напусна темата?
За да се отдадеш на разврат.
И ето на. Виж какво постигна.
Аз съм си тук и пак се отдавам на разврат. Не напускам обаче.

Холестерол висок. Не много, ама извън нормите.
Желязото обаче е високо.
Метни малко желязце на мен.
Пиеш ли железни препарати?
Инсулин не виждам. Защо идваш без инсулин? Grinning
Някакво голо обременяване без инсулин Confused
Е, видно е че има проблеми с кз.
Влизай в коловоза.
Щитовидните бива, ама от фт3 и 4 не съм супер разбирач.

# 425
Снимките са без разделяне. На най-долната има инсулин.

# 426
Гущер, благодаря!
Елориии, мила моя! 😘 Развратих се съвсем… 🫣 Ще влизам във форма, обещавам! Не приемах до онзи ден никакви препарати. Не знам защо нивата на желязо са такива. Някакви предположения? От вчера приемам ето това:
Скрит текст:
Омега 3 трябва да добавя. Чакам препоръки и от вас какво да включа.

# 427
Качествена храна включи.
Това до живот.
Аз на морето за пет дни всеки ден разврат и още не мога да се оправя.
А ти година какво си правила.
Не ми харесва инсулина.
Не е диабет това положение, но сякаш отива натам, много малко инсулин при това натоварване.
За добавки не се сещам, но да омега е хубаво.
Д как ти е?
Отиди на хематолог за желязото. Знам за заболяване с високо желязо, но то си е вродено това. При теб не знам, отивай на лекар.
С тоя цинк и мед трява да следиш, че дърпа.
Глутамина е хубаво, за чревца,мускули.
Вземи си храносмилателни ензими, да ти помага за храната.
Имаш ли стомашни проблеми.

# 428
Често имам подувания и дискомфорт. Даже пусках изследвания за глутен и лактоза, но не излезе нищо там. Не е розово положението, но поне да се взема в ръце о̀време. 😬

# 429
Оцета от комбуча стана... 3 месеца стоя, направи една голяма, месеста, чиста бежава гъба отгоре...
Разхерметизирах, че беше добре запечатала и отдолу излезе кехлибарен ароматен оцет, много вкусен Simple Smile
Утре ще го тествам като салатен дресинг Simple Smile

# 430
Често имам подувания и дискомфорт. Даже пусках изследвания за глутен и лактоза, но не излезе нищо там. Не е розово положението, но поне да се взема в ръце о̀време. 😬

Купи си храносмилателни ензими.
Когато обаче сменяме и режимите и палувам е нормално тялото да реагира.
Стреса също влияе на стомах и черва.

https://www.facebook.com/reel/2777973809059370

Когато приготвяш всеки ден храната си трябва да мислиш по-този начин.

# 431
Този комбиниран Д и цинк не бих пила. Те си пречат едно на друго и трябва с отстояние. Изобщо не съм фен на комбинирани добавки по тая причина.
На мен изследванията не ми изглеждат зле, освен гликирания, който може да се подобри, и кортизолът.. Инсулинът си е ок.

# 432
За съжаление се случва често да пускат инсулина само на 0 и 120 минута.🙄 По принцип е желателно да си настоявал за три измервания и на КЗ, и на инсулина. Понякога именно от стойността на първи час може да се види проблем, иначе изглежда всичко нормално.
Благодаря за отговора!
А въз основа на излезлите резултати, може ли да се потвърди ИР?
Скрит текст:

Чела съм за някакво съотношение между измерените стойности (начална, 60', 120' на КЗ или пък инсулина), което се следи, но не помня.

# 433
Този комбиниран Д и цинк не бих пила. Те си пречат едно на друго и трябва с отстояние. Изобщо не съм фен на комбинирани добавки по тая причина.
На мен изследванията не ми изглеждат зле, освен гликирания, който може да се подобри, и кортизолът.. Инсулинът си е ок.
Цинкът и с Д ли си пречи? Аз знам за магнезия, но за Д май за пръв път чувам.

# 434
Да, права си. Обърках се с желязото. Д с желязо и Д с магнезий не можеше. Цинк с желязо май също не е ок.
То вече не знам кое с кое, та ги карам все поотделно.

Общи условия

Активация на акаунт