Отговори
# 240
  • Мнения: 24 870
Аз че не бих ги изяла тия неща - не бих. Но нали са за теб а не за мен, така на снимка не ми пречат хич Grinning Ако бях успяла да ги проям, щях и аз, ама няма да е в този живот явно.
Аз това съм се чудила като се завайка някой какво било останало дето мога да ям като махна хляба, ориза, картофите и прочие. Аз, дето толкова неща от по-тривиалните не ги пипвам и пак гладна не съм останала, избор пак си има и не е малък. И като каже някой дето дори не е претенциозен а яде всичко че нямало да има какво и падаш от коня... Малко са им кюфтетата на тия хора, затова си мислят за глупости Joy

# 241
  • Мнения: 32 316
А, да, аз за (мое) щастие харесвам почти всички храни и подправки. Малко са тези, които не бих яла. При мен по-скоро има значение как са приготвени. Но имам капризни около себе си и при това всеки по своя си начин и само за някои неща си съвпадат вкусовете им...😂
В неделя си направих заготовки в кутии с броколи, с китайско зеле и чушки - нарязани. Също и бургери от свинска кайма с новата преса за бургери (идеална е просто, много съм доволна!🤩), имам доста яйца, едни пържолки метнах във фризера, другите ще ги ям утре. Даже се чудя това китайско зеле и броколи кога ще успея да ги изям, а нямат и 2 кг общо. Но нали обикновено не правя огромни салати и затова. И от лютеницата си имам бурканчета. Струва ми се, че имам толкова много храна...😃

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 02:26 от dolce miele

# 242
  • Мнения: 24 870
При мен още повече се усеща като се заредя, че нали си го ям сама каквото съм напазарувала и наготвила. И както ние не ядем по 38 пъти на ден Grinning Аз знам колко пъти ще ям днес и знам също и че няма да прегладнея между тях и да търся, както много хора се зареждат "да има" за такива случаи.
Една приятелка така ми се чуди, но тя храни и двама мъже де, единият още подрастващ. Е как така готвиш и знаеш че имаш храна за 3 дни??? Ами лесно, аз нямам 15 годишен дългуч който за десерт сред вечеря да ми изяде две от кутиите с обяд за следващите дни Joy И тя си приготвя и носи, но някой път това сполетява кутиите.
За китайското зеле ти завидях, нещо последната зима почти не срещах да зареждат където аз пазарувам, а го обичам и си го търся когато няма сезонни други зеленчуци. А напоследък пък съвсем не виждам никъде. Ако не вали много, ще си взема зелка за салати за няколко дни, скоро не съм.

# 243
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 880
О, с подрастващи е много трудно да се прецени количеството и обикновено никога не стига. Аз гледам винаги да има яйца, за да се спретне един омлет при нужда на бърза ръка.

Скрит текст:
В събота направих свински врат около 1,5 кг. на фурна с вино и печурки + огромна тава с печени картофи. На другия ден пекох 1 сьомгова пастърва пак около 1,5 беше, но с главата и напълних 20 чушки с ориз и кайма - това е 1 кг. кайма и две чаени чаши ориз. Всичко с идеята да се яде от 4 човека - моя милост, ММ и двамата сина. Големият си замина, че е футболист и понесе 4 кутии да си имал храна. У дома почти нищо не остана (само 2 парчета риба за мен и 2 чушки за мъжа) и снощи правих на малкия пърленка със сирене и кашкавал.

# 244
  • Мнения: 32 316
Днес пържолките, един домат, маринован лук, копър:

Скрит текст:
 
Сухички бяха, почти нищо мазно по тях, пекох с 10 грама мазнина от свинско (отделена от други мръвки- събирам си отделената мазнина в бурканчета в хладилника; бонусът е, че доовкусява месото). Това в тавичката е отделена течност, като вода.🤔
Приемам съвети как да октехкотя пържолките за някой следващ път - с някаква марината, ако може, без да се налага да го използвам чукче (че не знам къде е😅).
Другото ядене беше варени яйца, бри, салам с поръска черен пипер и салата от китайско зеле. За първи път купувам такъв салам, беше доста намален и реших да го пробвам. Хареса ми, но е доста пиперлив.😀
С моята подрастваща, освен че е трудно да се прецени количеството, понякога е трудно и да преценя дали изобщо ще яде от нещо. Нищо че предишния път го е харесала много...🤪
Натка, китайското зеле го купих от Кауфланд.

# 245
  • Мнения: 1 199
Аз също много харесвам котлети и още не съм намерил начин да не стават на подметка директно във фурната. Пека ги в ония прозрачните пликове. Вече какво ще сложиш с тях си е по избор. Аз ги харесвам най-много с пушено сирене, но домашните не се възхищават. Плюскат здраво, но сигурно с отвращение. Joy Едно време щерка ми имаше един лаф, който ме вадеше от обувките, а сега го използвам аз, когато на някой нещо не му харесва - "Сякаш ми пука!" Sunglasses

# 246
  • Мнения: 32 316
Aз си мислех, че не са толкова "постни" тези котлети, следващия път ще ги покрият с нещо.
Няма такива нещо като плюскат здраво, но с отвращение.😂

# 247
  • Мнения: 24 870
Долче, да не би много дълго да си ги пекла? На котлетите не им трябва много по принцип, лесно е да ги пресготвиш. На тиган по-добре и така набързичко, може и с някакво сосче - сметана/малко бяло вино/гъбки или пък някакво сиренце да се разтопи и то. Ако ти се занимава да ги мариноваш също не е лошо. Във фурната поизсъхват освен ако не са под фолио и евентуално пак сосче може да има.
В ейрфраера на макс градуси също би трябвало да станат по-добре че е по-бързо,то си е като филе и така нарязано е от аламинутите.
В Канада ме бяха втрещили с едни хубави дебели котлети, не тънки като нашите... И буквално ги убиха във фурната тия хора. На 180 градуса, моля ви се, все едно кекс ми пекат 🙄 И се и чудят що ставали странни. Ама странните сте вие бе, кой се гаври така с хубавата мръвка?? Joy

# 248
  • Мнения: 32 316
Колко време би ги пекла и на какви градуси във фрайъра? Не ми се занимаваше с тиган и котлон, но бих ги покрива следващ път.

# 249
  • Мнения: 40 797
Я да се фръцна аз с комплекта гирички.



Имам си вече две стойки за гири.
Първо едната. Ама другите са въргаляха. Много несиметрично, разхвърляно.
Установих, че гирите на стойката прах не хващат Grinning
Едната е с повечето кила, дано издържи, трябва.

# 250
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 880
Котлетите е добре да се мариноват с вино, соев сос, доматен сос, или заквасена сметана за час-два и после на фурната на 220 градуса.
За мен те стават най-добре на тиган, като ги пека по 4-5 минути на страна и ги обръщам по два пъти. Поливам ги с разтопено масло и ги оставям малко под капак. Преди готвенето месото оставям на стайна температура за половин час.
И все пак предпочитам вратни пържоли или плешка.

# 251
  • Мнения: 24 870
Ама как си ги строила и до магарето Grinning Аз един чифт имам само, нарочно не ги взех кръгли тъй че търкаляне няма. Където ги сложа, там си стоят. Лошото е че действително се позастояват пак, голяма съм шматка...
За днес се пораздвижих де, бях излязла уж за малко по работа а пък дъждът спря и беше супер свежо навън. И захапах телефона с един също толкова приказлив и тръгнах на оверлог из парка (малък парк е), с бодра стъпка. По едно време чувам - абе, ние колко време приказваме вече? Ами, има-няма 10 хиляди крачки, амнайсет пъти се пресрещаме с един дето тича тук, айде стига вече Joy

Котлетите наистина много набързо, на тигана за няколко минутки стават. Представи си че готвиш карета, то не е по-различно месо, постно и крехко е.

# 252
  • Мнения: 40 797
Ама как, те много ме дразнеха. Трябва малко ред. Да не си помислите, че съм голяма чистница и подредена жена.
Има неща ме влудяват, други ще са разхвърляни няма да ме вълнува докато някой не ми каже - айде оправи малко вече.
 Представи си какъв хаос е без тия поставки. Как се въргаляха. Опитвах се да ги подреждам, ама не винаги ми се получаваше.
Така е екстра. И ще е по-лесно за чистене. Като чистех, та гирата да вдигна, па нея, па пода, ох мале.
А старите какви бяха тумбести. Тия от 3 кг заемаха място като за 3 комплекта гири.
Трябва да ги разкарам.

# 253
  • Мнения: 32 316
Aз за фрайъра питах, в тиган съм правила.🙂
Лейди, мерси за идеята, звучи вкусно.🙂
Елора, честито. Много добре изглеждат.😀 Откъде са тези стойки за гири?

# 254
  • Мнения: 24 870
Не съм купувала скоро и да не те подведа, но бих пробвала в хубаво загрят на макс уред за 10 минутки и вече да решавам искам ли още да ги готвя. Не знам и колко са тънки, ще зависи и от това. И пак бих ги омаслила че те тяхно си мазничко нямат.

Общи условия

Активация на акаунт