Трудности на веганството и вегетарианството

• 2 283
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
Е, добър повод докато все още има пържоли да ги хапваме усърдно Simple Smile  Иначе аз не съм особено скептична към синтетичното месо, ако го докарат на вкус. Хем екологично, хем няма нужда нито от антибиотици, нито от ваксини, нито от хормони... Всъщност ще е много чисто месо. Може и да го подобрят - не да е суха пържола в средата с много сланина по края, а да е равномерно набраздено с мазнина за сочност.
А ако ти се злорадства, то и растенията няма да избягат от "прогреса".  Още отсега ядем домати и други зеленчуци без вкус, в бъдеще и те ще са само от хидропоника.
Не знам защо така ви се струва, но няма капка злорадство.
Ако това се постигне само можем да се радваме чистосърдечно, защото хем няма да се убиват животни за храна, хем ще бъде в полза на планетата. А и хората ще се хранят по-здравословно.

# 76

Ако това се постигне само можем да се радваме чистосърдечно, защото хем няма да се убиват животни за храна, хем ще бъде в полза на планетата. А и хората ще се хранят по-здравословно.
В България обществото е много, много далеч от това ниво на съзнание.

А и от стремеж за здравословно хранене сме далеч. Традиции, култура, навици...
Пържените картофи не мога да приема за вегетарианско или веганско блюдо, най-малко защото ако се храня така, значи се старая към здравословно хранене, а те са във върха на пирамидата на вредни храни.

Но и с принуда и задължение няма да се разширят предложенията за вегетариански ястия в ресторантите.
В Булгаристан се търси мазничко, запърженко, скара, соленко, ... Вижда се и в изследванията за процент на хората със затлъстяване, диабет, инсулинова резистентност, със сърдечно-съдови заболявания, онкологични заболявания, смъртност преди пенсионна възраст...

# 77
За затлъстяването и диабета въглехидратните менюта, които са присъщи за веганите, са просто чуден избор, направо най-добрият. Simple Smile
Имам близки приятели вегани и знам точно как се хранят. Вегетарианството е много по-здравословен избор независимо, че никога няма да бъде моят.

# 78
Двама дългогодишни вегани познавам - постоянно четат лекции как ние, безпросветните, трябва да се храним; външен вид - зле, изпосталели и хлътнали като певеца Дони. На единия жена му не издържа да тормози децата и да влага семейните пари в скъпи неща за ядене само за себе си; другият е 50-годишна жена, несемейна.
Ако това е лицето на веганството - мерси съм.

# 79
  • София
Аз съм “за” всичко, което не ми се натъртва в лицето. Иначе и аз 1 година жестоко дъм се лишавала заради проблеми и може да се наложи и цял живот. Но да чета лекции на други или пък да ограничавам друг, тц!

# 80
Лекции вече не ми четат, но са едри хора (политкоректна съм) и с ИР. Ограничават животинските продукти, но не и количеството на храната, която консумират.

# 81
  • София
Не, когато има заболяване някак не ми се занимава да се обеснявам защо и как съм избрала да ям еди каква си храна. Аз не казвам на хората с каква храна да се хранят - не желая и на мен да ми се месят съответно. То общо взето такива хора не се месят само за храната ама както и да е.
Мисълта ми е, че всеки избира как да се храни, но от там нататък нито да си натъртва начина на живот нито да се прави на обиден, че за него няма. Живеем в свят дето много вече взе да се съобразява с какви ли не изращения та няма да се съобрази с веганите и вегетарианците…

# 82
Живеем в свят дето много вече взе да се съобразява с какви ли не изращения та няма да се съобрази с веганите и вегетарианците…
Растителното хранене не е извращение, особено когато изборът е по етични съображения.
Няма нищо по-естествено от това да предпочиташ ненасилието пред насилието. Няма нищо етично в това хората в 21 век да се хранят все още с месо при наличието на толкова друга разнообразна храна.

# 83
  • София
Къде прочете, че е? Чети с разбиране и стига драматизъм Simple Smile Казала съм, че има какви ли не други извращения та няма да се съобразят и С ВЕГАНИ и ВЕГЕТАРИАНЦИТЕ
Лошо, че е от всичко обяснено прочете последното изречение!

# 84
Къде прочете, че е? Чети с разбиране и стига драматизъм Simple Smile Казала съм, че има какви ли не други извращения та няма да се съобразят и С ВЕГАНИ и ВЕГЕТАРИАНЦИТЕ
Лошо, че е от всичко обяснено прочете последното изречение!
Защото го поставихте в един кюп с някакви други извращения!

# 85
Е, в природата един вид да яде друг е нормално и необходимо. Без хищници хранителната верига ще се скъса и ще загинат всички. И ние се подчиняваме на природните закони. А домашните животни изобщо няма да се родят и да поживеят даже и малко, ако не се яде месо.

# 86
Е, в природата един вид да яде друг е нормално и необходимо. Без хищници хранителната верига ще се скъса и ще загинат всички. И ние се подчиняваме на природните закони. А домашните животни изобщо няма да се родят и да поживеят даже и малко, ако не се яде месо.
Зависи кой на какво ниво на съзнание е - дали е на нивото на животното, хищника, или на еволюирал индивид.

Който смята себе си за хищник, няма нужда от еволюция!

# 87
Глупости, организмът ни е създаден от природата и има нужда и от месо.
Ако предците ни не са били почнали да ядат месо е нямало да си развият мозъка, защото месото им дало и енергия, и време за други неща. Иначе тревопасните по цял ден само пасат и едва насмогват.

# 88
Без месо нямаше да имаше човечество. Помислете малко, преди да замервате с камъни.

# 89
  • София
Човекът е открил огъня и след 5 минути барбекюто.

Диетата на човек и вкусовите му особености не могат да задължават всички да се съобразяват с тях.
Във всеки един ресторант има вегетариански предложения, веганските са по обрани, безглутеновите много трудно.

Но, това си е специализирана ниша с конкретен таргет и разбирания.

Да вменяваш задължения е нелепо. Оправяш се, както можеш.
Но да искам нагири от сръбски ресторант...

Общи условия

Активация на акаунт