Трудности на веганството и вегетарианството

• 2 330
  • 102
  •   1
Отговори
# 45
Цитат
. За разлика от хората примерно с алергии, непоносимост, заболявания и др. Досега не съм чувала за меню за диабетици или за хора с глутенова  непоносимост.

Да, трябва да бъде  задължително в менюто да има ястия без глутен или за диабетици, защото все повече стават хората страдащи от алергия към глутен или са диабетици.

А за хората с други непоносимости е достатъчно да са отбелязани алергените.

В училищните столове и лавки задължително трябва да се предлагат и опции без глутен и без месо, за деца вегетарианци или с алергия към глутен.

# 46
Ама сравнявате ябълки с круши. Училищни столове и ресторанти нямат общо.

# 47
Цитат
Ама сравнявате ябълки с круши. Училищни столове и ресторанти нямат общо.

Имат общо, защото и в едните и в другите, изборът е ограничен.
Когато детето ми беше в първи клас, се наложи да говоря с директора на училището, да включат опция поне едно ястие без месо на ден. Иначе всичко беше с месо и детето оставаше гладно. Ако мислите, че аз съм го направила вегетарианец - ами съвсем не. То ме направи мен, защото от 3 годишно отказа да яде месо, а аз от дълги години преди това исках да се откажа и то ми помогна.

# 48
Да, трябва да бъде  задължително в менюто да има ястия без глутен или за диабетици, защото все повече стават хората страдащи от алергия към глутен или са диабетици.
Има диабетици, които ядат всичко; има такива, които се ограничват много строго; а има и такива, които не ядат само десерти и/или хляб. За които от всички да има приготвено меню?

Ходенето на кръчма не е задължително. На който не му понася, има избор да си готви и яде вкъщи.

# 49
Има диабетици, които ядат всичко; има такива, които се ограничват много строго; а има и такива, които не ядат само десерти и/или хляб. За които от всички да има приготвено меню?

Ходенето на кръчма не е задължително. На който не му понася, има избор да си готви и яде вкъщи.
Аз затова ходя рядко на заведение. Също така си нося храна от вкъщи като ходя на работа, защото много рядко заведенията, които предлагат обедно меню да имат съответните опции, които търся.

# 50
Значи си намерила златната среда.
Това важи и за децата в училище. Децата ми са учили с деца с алергии и веганчета, носеха храна от вкъщи. На много деца им приготвят храна и без да имат проблеми. Аз също често нося храна на работа, защото в близките заведения изборът на онова, което желая, е ограничен.

# 51
  • София
Може ли информация кой е? Аз не виждам в менюто за доставки. Виждам единствено пъпеш и диня. 😂
Веган кейк брауни

# 52
В училищните столове и лавки задължително трябва да се предлагат и опции без глутен и без месо, за деца вегетарианци или с алергия към глутен.
И кой ще трябва да ги задължи?
Всеки ресторант предлага меню и ако ти харесва - ходиш, ако не- подминаваш.

Без глутен може да се предлага само ако се гарантира, че няма замърсяване с други продукти. А в един ресторант или училищен стол, това е невъзможно.

Информирай се, преди да критикуваш.

# 53
Да, трябва да бъде задължително в менюто да има ястия без глутен или за диабетици, защото все повече стават хората страдащи от алергия към глутен или са диабетици.
И кой ще трябва да ги задължи?
Всеки ресторант предлага меню и ако ти харесва - ходиш, ако не- подминаваш.

Без глутен може да се предлага само ако се гарантира, че няма замърсяване с други продукти. А в един ресторант или училищен стол, това е невъзможно.

Информирай се, преди да критикуваш.
Винаги е възможно! Например ако продуктите са пакетирани или предварително замразени. Може пакетирани кексчета, бисквити, сладкиши или соленки. Също замразени мини пици, които са опаковани и само за минута могат да се стоплят в микровълнова.

# 54
Също замразени мини пици, които са опаковани и само за минута могат да се стоплят в микровълнова.

А какво да кажат хората които от малцинството на НЕползващи микровълнова. Също по някакви свои идеи, като тези на веганите/вегетатианците ? Излиза,  че като е за другите лесно се решава , без да се вземат под внимание вижданията им. Малко обратна гледна точка.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 18:19 от _re_ge

# 55
Също замразени мини пици, които са опаковани и само за минута могат да се стоплят в микровълнова.

А какво да кажат хората които от малцинството на НЕползващи микровълнова. Също по някакви свои идеи, като тези на веганите/вегетатианците ? Излиза,  че като е за другите лесно се решава , без да се вземат под внимание вижданията на другите. Малко обратна гледна точка.
Аз също не ползвам микровълнова, но когато нямаме избор, ще изберем по-малкото зло. А то е - или детето да остане гладно, ако не консумира глутен и няма какво да яде, или да му стоплят пицата в микровълнова фурна и да се нахрани.

# 56
Коя майка ще си остави детето гладно, защото в лафката няма безглутенови кексчета? Хайде малко по-реалистично. Simple Smile
Ако все пак го направи, проблемът е в майката, не в лафката.

# 57
Имам роднина, който работи в сферата на кетъринга за училищата. Казва, че неведнъж деца, които са писани към веганското меню, го питат защо за тях никога няма кюфтенца. Оставям го без коментар. Всеки да си направи разбора.

А какво да кажат хората които от малцинството на НЕползващи микровълнова. Също по някакви свои идеи, като тези на веганите/вегетатианците ? Излиза,  че като е за другите лесно се решава , без да се вземат под внимание вижданията на другите. Малко обратна гледна точка.
Аз също не ползвам микровълнова, но когато нямаме избор, ще изберем по-малкото зло. А то е - или детето да остане гладно, ако не консумира глутен и няма какво да яде, или да му стоплят пицата в микровълнова фурна и да се нахрани.

Микровълнова в стола или в лавката ? В кой розов балон живеете?

И по-малкото зло не е ли да не ходите по заведения като не ви харесва менюто, отколкото да разпитвате дали патладжанът е грилован на същия грил на който се прави месото.

Коя майка ще си остави детето гладно, защото в лафката няма безглутенови кексчета? Хайде малко по-реалистично. Simple Smile

Съгласна съм напълно.
Майката с "претенции" ще направи на детето си кутия и с това проблемът ще се реши.

# 58
Цитат
Микровълнова в стола или в лавката ? В кой розов балон живеете?

Не сте ли виждали в лавките да затоплят закуски в микровълнова?Kissing
Някои деца от с проблеми се съблазняват от храните, които си купуват другите деца . А може и невинаги храната да им е достатъчна, особено ако учат цял ден в училището.

# 59
Някои деца от с проблеми се съблазняват от храните, които си купуват другите деца . А може и невинаги храната да им е достатъчна, особено ако учат цял ден в училището.

Щом се съблазняват от другите храни, което гарантира, че ще купят онова, което е предвидено за тях, ако се предлага?

ПП И аз се съблазнявам от околосветско пътешествие с Брат Пит на млади години, но кой се съобразява с тези мои нужди? Cry

Общи условия

Активация на акаунт