Априлски бебета 2026 ❤

• 13 078
  • 503
  •   1
Отговори
# 135
Браво! Аз засега мога да кажа, че резултатите от ПКК и урина са ми супер. Чакам другите. Утре съм на преглед, дано всичко е наред с бебчо. Hands Pray

# 136
  • Ботевград
Хайде привет и от мен. За сега мога да се похваля само с точица, разположена където трябва😊 5г.с съм.
На преглед ме извика чак на 15-ти септември 🤯, но ще стискам зъби някак🫠😁Оплаквания нямам. За сега освен гърдите.. Корема много рядко вече ме наболва моментно.. Пия си фолиевата и стискам палци с мъничето всичко да е наред на следващия преглед 😊

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 16:55 от _Мама_

# 137
Честито на новите дами в темата. Аз днес съм малко по-добре. От онези дни повръщане, гадене, все ми беше зле. Днес виждам лъч надежда🙂

# 138
  • Melmak
Тренирате ли, дами? Спортувате ли нещо и какво?

# 139
Здравейте  и от мен. Записвам се с термин 16 Април.  Имам един въпрос освен нормалните симптоми като гадене, чувствителни гърди и т.н, кажете ми нещо, което ви помага при силно главоболие какво ли не пробвах...не знам дали го има и при вас, но от 3 дена не е спирало и не мога да  ви опиша колко ужасно нещо е...

# 140
Момичета, да се похваля - мина прегледът - успях да видя малки крачета и ръчички. Няма нищо притеснително, лекарката каза, че всичко е перфектно. Heartpulse
Дали тренирам - имам огромното желание, но нямам сила за момента. Наистина много ми се спи и работата ми ме изморява безкрайно. Надявам се във втори триместър да изчезне умората и да започна. Мисля си за аеробика и/или йога.
За болките в главата - и мен ме мъчеха доста, но съм търпелива. Малко се филмирам на тема хапчета. Аз по принцип си се лекувам с хомеопатия. Smile Но все пак ще е хубаво някоя да сподели какво пие - за кризисни моменти. Simple Smile

# 141
  • Melmak
Дарби, в коя седмица си? Извинявай, сигурно си казвала, но много се впечатлих какво си видяла. Аз нали вървя назад малко и при мен се видяха пулсации, даже не и пулс.

Prouzi, в темата за бързи отговори на въпроси за бременни ми бяха казали, че може парацетамол. Никога не ми е помагал за главоболие. За сега, откакто съм бременна не ме е боляла глава. Аз съм с мигрена, която ме мъчеше много и пиех силни обезболяващи за нея. Обаче явно е била хормонална, защото откакто съм бременна не ме е застигала.
(Пу-пу!)

За спорта ви разбирам, ако сте изморени, не ви е до това. Аз се старая да ходя, но в последните две седмици то е всяка вечер нещо.. направо.. имени дни, рождени дни, приятели от чужбина идваха, на прегледи след работа, в офиса ходя също. За сега се чувствам доста енергична и добре, но и аз съм в много ранен етап.

# 142
В 9 г.с. влязох днес. Simple Smile Виждат се израстъчета, лекарят обяснява Simple Smile
Иначе за спорта - в момента живеем извън града, в къща - използваме още хубавото време, и докато напазаруваме, приберем, направя за хапване - често по две различни неща...... Накрая ям и лягам на дивана с тотално паднала батерия. Sweat Smile

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 10:58 от darbie9596

# 143
  • Melmak
Браво на теб, ти си вече 9 г.с!

Ние сме в апартамент, половин седмица съм в офиса, другата половина вкъщи. Съответно до офиса нямам транспорт и ходя с кола/такси. Движението ми е малко, колкото и да мина да напазарувам или нещо такова. Като съм на работа пак по цял ден работа и срещи, трудно мърдам.
И ако не ходя и на спорт просто ще се обездвижа съвсем, но и аз обичам да спортувам.

Явно всяка бременност е различна, защото преди много години бях бременна за малко, прекъснах бременността в ранни седмици, обаче усещането още го помня - всички миризми ме дразнеха, дори крем за ръце, болеше ме долу ниско, спеше ми се на ужас и нямах сила да вървя. Още преди да разбера, че съм бременна просто спях и нямах сила за нищо. Даже помня как след лекции излизаме за по биричка и аз едвааам стигам от университета до някакво близко място да се видя с приятелки. Сега съм като фурия в сравнение с това, все едно съм друг човек…

# 144
Аз просто силно се надявам да се върна към живота във 2ри триместър. Абсолютно неестествено за мен е да съм толкова ленива. В нормални дни правех по 15-20 хиляди крачки. Градски транспорт не ползвах. Сега се влача като плужек и гледам да поседна SmileySmileySmiley

# 145
  • Melmak
Пращам ти малко сила и енергия. 💕

Моля се гаденето да ме подмине, защото не знам как ще ходя на работа ако повръщам..

# 146
darbie9596, радвам се много за вас, надявам се всичко да е перфектно докрай!

Относно главоболието - по принцип съм с мигрена и днес ми беше първият пристъп от началото на бременността. Много се притесних заради това и утре ще се консултирам с моя лекар. Четох, че по принцип някои лекарства за мигрена могат да се взимат по време на бременност. Аз обикновено пия Релпакс, елетриптан е. Но сега не смея да го взема без мнение от лекар. Парацетамол изобщо не ми действа, няма смисъл дори да го пробвам.

За спорта - преди бременността не много редовно, но все пак правех йога и пилатес. Планирам да ги включа по-активно в режима си, но засега нямам сили.

# 147
На мен ми се гади, но не повръщам. И не ми се гади постоянно. Вода с лимон помага Wink
Благодаря ви Heartpulse

# 148
  • Melmak
Ауу, много съжалявам, че мигрената не те оставя на мира. Признавам си, че умирах от страх. Специално питах може ли да се пие ибупрофен като видях двете черти и всички казваха, че не. А той ме спасяваше. Просто няма цикъл сега и няма мигрена! Явно твоята не е хормонална, не знам. Надявам се лекаря ти да намери решение. За парацетамола, абсолютно, никакъв ефект няма при мен, като съм пила, освен ако съм болна да ми свали температурата. За болка в главата от мигрена абсурд да ми подейства!

# 149
Мигрената при мен се появява буквално от всичко - ако спя с час повече или по-малко, ако се натрупа умора, ако изпия една чаша бира или вино, малко се стресирам или прегрея - абе направо от всяко кихане.
Но съм приятно изненадана, че за цял месец ми се случи чак днес за първи път, и се надявам по време на бременността да не ми стане чест гост.

Понякога направо забравям, че съм бременна, защото наистина нямам кой знае какви симптоми, които да ми пречат - и това всъщност малко ми пречи да се пазя както трябва

Общи условия

Активация на акаунт