Априлски бебета 2026 ❤

• 9 652
  • 340
  •   4
Отговори
# 315
  • Melmak
Аз се дразня на неизвестното…
То това ми е целия проблем за всичко. Постоянно мисля, че няма да се справя с бебето като го родя.

# 316
  • София
Момичета не искам да съм песимист, но каквото в писано това ще стане. Последният път от страх ходих през седмица на прегледи, почивах и пак стана беля в 8ми месец. Сега още не мога да се приема за бременна. Най-вероятно ще ходя през макс 2 седмици на преглед и ще пусна всички възможни изследвания …

# 317
  • Melmak
Бейбибу, така е, то просто е извън нашия контрол. Не мисля, че зависи от нас дали ще се случи загуба. Може би с напредването като бебето вече се усеща някак дава спокойствие, не знам. Нямам раждания и нямам опит.

Моя близка също в 8 г.с просто загуби пулс. При нея вече няколко пъти се случва това. Sad опитвам се да мисля позитивно, както знаете и не казваме на никой още. Не от страх от урочасване, просто ако нещо стане, няма да се обясняваме.
Надявам се всичко да е наред с всяка една от вас!

# 318
И на мен ми е доста по-притеснено от първата бременност. Тогава изобщо не знаех какво се случва, доста неща не ми бяха известни, но сега вече виждам доста повече случаи на загуби и направо се панирам, но да, каквото е писано това ще стане, колкото и да се стараем. Гледам да мисля позитивно, първия път си изкарах много хубава и приятна бременност, докрая, а моя приятелка, която грам не се притесняваше за някои неща имаше проблеми и роди по-рано, така, че нищо не зависи от нас. Иначе и аз се чувствам доста изморена, вчера за малко ми причерня малко, от време на време ми се гади от някои по-гадни миризми. Аз ще съм чак октомври на преглед..

# 319
  • София
Аз от месец някъде не мога да погледна месо. Направо ми се гади от мириса на кайма , колбаси, свинско и тн. Ще го обсъдя с гинеколожката ми , защото тотално съм го изключила от менюто и може би ще се наложи да приемам някакви добавки. / 9гс.

# 320
Артемида, много съжалявам и те прегръщам силно!

И аз вярвам, че каквото е писано да стане – ще стане. Колкото и да се пазиш, да следиш храната, движенията… ако плодът по начало не е много качествен, нищо не може да спре нещата да се объркат. И обратно – ако е здрав и силен, знам момичета, които са пушили, пили, катерили планини – и въпреки това бебето е било съвсем здраво до края.

Аз вчера бях на преглед – чухме сърчицето на ембриончето и за пръв път го видяхме в плодния сак. Обсъдихме с лекарката всички изследвания и какво ни предстои, и решихме, че ще правим пренаталния тест Vision+ в края на октомври. Тогава ще е и първият скрининг.
С наближаването на тези изследвания тревожността ми расте със скоростта на светлината. Моля се всички тук в темата да сме добре и всичко да върви наред. ❤

# 321
Аз въпреки, че имам две напълно успешни бременности и раждания, пак се притеснявам на моменти.
И също ме разтърси това което се случи с Артемида и едва чакам да отида на преглед на 29.09. Сега съм в 8+4 г.с.

Хайде, дано всичко минава добре за всички ни и да сме по-спокойни ❤️🙏🏻

# 322
  • София
Утре съм на преглед в 9г.с в Щерев. Днес ми е толкова зле … като се сетя за храна ми става лошо, за месо да не говорим … Само за палачинки със сладко от ягоди мисля, друго не 😅
Стискам палци на всички !

# 323
  • Melmak
Вече не знам кое е добре - ако ти е лошо си страдаш, ако не ти е лошо се чудиш колко ще надебелееш. 😁😁😁😁 това казано с хумор, разбира се!

# 324
Аз в 7+6 г.с. съм и вече съм +3 кг. Разбирам, че поне половината е задържана вода и подуване, ама все пак не е приятно. До преди два дни, след почивката, бях +4 и като видях тази цифра - косата ми се изправи 😅 Изобщо не очаквах да стане така, но апетитът ми е направо звяр.

Трудно е да се контролираш, когато ти се яде и от глад после ставаш и агресивна.

# 325
  • Melmak
Аз не смея да се кача. Ендокриноложката каза да се меря всяка седмица, тя също ме мери. Но каза да се контролирам.
Готвя всеки ден или през ден. Така поне знам какво ям. Не ям сладко и тестено, защото съм с ИР.
Опитвам се да контролирам нещата с хранене. Не мога да си позволя да напълнея.

# 326
Мина ми прегледът при д-р Арабаджи, всимко е наред 🥰 В понеделник имам час за БХС.
Каза ми да си пия фк до прегледа в средата на октомври. Не знам как ще чакам по 1 месец за преглед😁

# 327
Към Vision+ по съвет на Аг.
Чудя се м/у niptify и panorama.

Здравейте, на мен ми менят термина от март на април, та следя и двете теми.

Правихме панорама и е голямо разочарование. От началото на септември месец има нови регулации относно митниците в САЩ, което отнема по-дълго време на пробата да стигне - вместо 1/2 дена, отне 7+, разбира се това не го казват като взимат кръв. Нямат никаква връзка с лабораторията, потвърди ми го регионалната мениджърка - ако има въпроси отварят тикети, което и Вие можете да си го направите. Не могат да гарантират всъщност пробата качествена ли е или не, защото нямат и информация, почват да ти се карат и да ти крещят и в крайна сметка просто ти връщат парите.... Образуване на стрес с 2 думи.

Докторката, която ми прави ФМ посъветва пробата да се изследва в Европа, затова и сега ще правя niptify, като и тя потвърди, че са едни от най-добрите, които са предлагани в България и пробите се пращат в Естония.

# 328
Благодаря за споделеното за Панорама, това изобщо не го знаех. Естествено, тяхна представителка твърдеше, че резултата ще излезе до 10раб.дни. И с това забавяне, наистина не се знае колко качествена е.
Niptify се прави в Естония, много добре е това. Не знам защо останах с впечатлението, че са в БГ

# 329
Аз също не го знаех, изобщо не бях проучвала видовете тестове, близка приятелка прави там, беше супер доволна и отидох и аз 2-3 седмици след нея. Накрая представителката ми крещеше, че трябвало да се радвам и съм късметлийка да се тествам при тях 😂 на въпроса “защо”, ми се отговори, че са най-добрите … казах им, че грам не покриват претенциите и суперлативите, които сами бълват по свой адрес. Опитаха се да ми обясняват как навсякъде другаде ще ми излязат грешни резултати - фалшиво отрицателни или фалшиво положителни… ама абсолютно безумни чавки (без извинение) са там… много шум за нищо при тях

Общи условия

Активация на акаунт