Априлски бебета 2026 ❤

• 13 329
  • 520
  •   4
Отговори
# 510
И аз избрах Vision+, но ще ми е интересно да чуя мнението на момичетата за други

# 511
  • Melmak
Аз май го писах вече, да не ставам досадна. Избрахме лаборатория cell genetics с тест niptify. Цената е 1350 лв, като тази проба се праща в Естония. Отнема от 7 до 10 работни дни, като нашия стана готов за 6 раб дни.
Прави се след 10 седмица, като се записва предварително час. Кръвната проба се праща всеки ден с dhl към Естония.
Любезни са от лабораторията, обясняват.
Аз се радвам, че направихме теста за наше спокойствие. Снощи като видях добрите резултати и се разплаках от това, че се успокоих и се зарадвах.
Не сме имали предпоставки да искаме теста, по-скоро за наше спокойствие. Доктор Колева от Надежда, при която се следя ме насочи към този тест. Аз прочетох добри отзиви и се съгласих. Самата лекарка каза, че не вижда причина да го правим, но аз настоях. Мисля, че се препоръчва ако майчината възраст е по-висока, не знам.

# 512
Аз правих на Панорама. На уебсайта им има колело на късмета и два пъти ми се падна ваучер за 300 лв.(важи 72ч. при онлайн плащане). Основния пакет ми излезе 1160 лв. Резултатът беше готов за 7 дни.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 11:52 от ВаНиЛа

# 513
Аз съм се насочила към Cell Genetics Niptify, но гледах, че Бодимед, Геника и Синево също имат пренатални тестове и цените особено в Синево са много по-ниски от всички останали и се чудя от къде идва тази разлика.

# 514
  • София
Здравейте, нямам търпение до моята ФМ ,която е чааааак на 10.10 . Записисала съм час в МЦ Марковс , искам да попитам - понеже не видях опция за БХС и ФМ пакетно , някой дали е пускал БХС там - и каква е цената. БХС преди или след ФМ следва да се направи или няма значение ? Благодаря

Pandora1 , ЧЕСТИТООО Purple Heart

# 515
Здравейте, нямам търпение до моята ФМ ,която е чааааак на 10.10 . Записисала съм час в МЦ Марковс , искам да попитам - понеже не видях опция за БХС и ФМ пакетно , някой дали е пускал БХС там - и каква е цената. БХС преди или след ФМ следва да се направи или няма значение ? Благодаря

БХС трябва да се направи преди ФМ. Моята беше на 22.09, казаха ми ден-два преди това да отида да дам проба, за да е готов резултатът, когато отида на ФМ. Simple Smile На база резултатите от БХС и развитието на плода се прави вече крайна оценка на възможностите. Например за Даун измерваше вратлето и т.н..

# 516
Аз да попитам - дали все пак пращат на БХС, ако вече си решил да правиш пренатален тест? Една моя приятелка, например, не са я пратили на БХС, понеже се е съгласила на пренатален. По принцип ще питам и моята лекарка в понеделник, но съм сигурна, че и вие тук знаете как е

# 517
  • Melmak
Аз да попитам - дали все пак пращат на БХС, ако вече си решил да правиш пренатален тест? Една моя приятелка, например, не са я пратили на БХС, понеже се е съгласила на пренатален. По принцип ще питам и моята лекарка в понеделник, но съм сигурна, че и вие тук знаете как е

Да, пращат. Аз ще ходя. Реално имам записан час за 07.10. Едното не отменя другото.

Аз в началото не разбирах защо някой казва фм, друг бхс. Явно става дума за едно изследване, което хората си наричат всякак. Ще го правя, имам час при д-р Георгиев в Надежда.

# 518

Да, пращат. Аз ще ходя. Реално имам записан час за 07.10. Едното не отменя другото.

Аз в началото не разбирах защо някой казва фм, друг бхс. Явно става дума за едно изследване, което хората си наричат всякак. Ще го правя, имам час при д-р Георгиев в Надежда.

БХС, който правих в Токуда преди 4 години, отчиташе риска от синдром на Даун, Едуардс и Патау спрямо хормоните на майката и е някаква статистика. Нямаше никаква друга информация. Тогава рискът беше много нисък за всички синдроми и лекарката каза, че е излишно да правя пренатален. Реално мисля да си го спестя този път, защото ще правя пренатален. Феталната морфология е ехографско изследване, което отчита негентични аномалии на плода, и то не се заменя от пренаталния тест.

# 519

Аз правих и двете там. Записвате си час за ФМ, но се съобразявате да е преди обяд, за да ива възможност след нея да ви вземат кръв за БХС. Казвате директно на лекаря, че желаете да направите БХС и той ще ви насочи. Цената му е 130лв. Аз го направих веднага след ФМ. Като за скрининга е ползвана информация от УЗД. След като станаха готови резултатите ги изпратих на лекарката. Каза, че като ги погледне, ще звънне за да ги обсъдим

# 520
  • Ботевград
Аз ще ходя на 14.10 в Щерев, да дам кръв за БХС. На 15.10 ми е прегледът с ехограф(ФМ). От болницата, запазвайки часът ми обясниха, че първо трябва да дам кръв и после да мине прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт