Априлски бебета 2026 ❤

• 18 244
  • 711
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Мами , днес бях на БХС - не бях уведомена от лекарката ми ,че трябвало преди кръвните изследвания да се направи ултразвук. За това преди да дам кръв в майчин дом , ми направшиха ултразвук. На него лекаря обаче ми каза ,че в няколко позиции измерва някаква гънка на вратлето малко по - висока ,отколкото е препоръчително - доколкото разбрах NT  2.35 . Според него било показател за Даун. Чакам три дни за резултатите ,и в петък съм на ФМ. Ще се побъркам от притеснение до тогава. Стискам палци и се моля да е наред всичко.

Дънките и на мен ми стягат,и нищо не ми е удобно като долна дреха вече. Не смея нищо да си купя  - моля се на добри резултати и ще разгледам магазините.

Цитирам се, излезна резултата от БХС ,  и лекаря ме предупреди ,че ще има повишен риск в резултата по негови думи заради това ,че е отбелязал на NT  2.35 . В петък ни е Феталната, не знам как ще спя до тогава.

Доколкото виждам ,не са толкова лоши резултатите на комбинирания риск - но все пак ми е много разтревожено.
Благодаря на всички за милите думи и подкрепата. Сила сте момичета !

БХС 11-14 седмица
 * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *
 ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 2014 бременни 1)
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 78920 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 52451 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни
 *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ
 Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 2166 бременни
 Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 935 бременни
 Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 8410 бременни
 Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 25251 бременни
 Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6409

# 676
Има ерго раници, които стават още от 2,5 до 3 кг. Аз започнах да нося бебето си в такава от втория месец. Много е удобно за разходки, но не чак толкова, когато трябва да пазарувам или да върша работа едновременно.
[/quote]

Smile_:), То ПИШЕ, че стават ама не стават. Както и при много от "популярните" производители пише, че е ерго ама не е ерго.

# 677
МорскаЗвезда,изпитано е и работи. Аз не се влияя от това, какво пише някъде,гледам реалните резултати. Ако бях видяла, че на бебето ми не му е добре, щях веднага да спра да я нося.  Но то се чувстваше чудесно и спеше спокойно.

# 678
Аз също ползвах раница на ergobaby. Тя е от 3кг.  Ина бебчо и на мен беше много удобна. Подариха ми някакво кенгуру, пак от 3кг нагоре. Ами въобще не съм го пипала. Все още седи в кутията, дори нямам желание да го продам/подаря, защото смятам че не е подходящо и удобно.

# 679
На мен пък раницата, както и на бебето изобщо не ни беше удобна. Ergobaby embrace е модела. Обмислям дали да я продам, или да пробвам с бебе номер 2.  Приятелка ще ми заеме еластичен слинг да пробвам.
Относно бибероните- дъщеря ми на 1г и 6м все още заспива с биберон иии обмислям скоро да го махам, но е такава мъка приспивавето откакто се е родила до ден днешен.. Та кошарата и е чистак бърсак нова. Съвсем малко е спала в нея. Некст ту ми то и то.🤣 Поне него взех втора употреба, но и то не се използва почти. За сметка на това гнездо в началото многа използвах и това беше огромен плюс да заспи на дивана, после да я преместя лесно в кошарата/ на спалнята и тн.
Момичета, не се заричайте на нищо. Аз си бях казала,че дете при мен няма да спи никога.. Е, факт е,че вече от година и половина си спим тримата на спалнята. Консултанти по сън, не знам си какво си, всичко съм пробвала, та дори  и да я оставя да си пореве. Е, примирих се, ще пробвам отново като и вземем легло сигурно.
Относно списъка с покупките:
Количка cybex balios s lux-  много съм доволна, но понеже първо ползвахме подарена и бях адски недоволна я взех само с летен кош, та сега ще видя на черния петък или втора употреба да взема зимен кош. Така или иначе повечето са много запазени.
Активна гимнастика- много използвано и съм много доволна. Беше подарък.
Люлка- чак по-късно започна да се заседява, но като цяло почти неизползвана. Отново подарък и се чудя да продавам и да видя друг модел ли, не знам.
Вана- сега обмислям да взема сгъваемаъ понеже за две вани място няма да има, а сега използва на OK baby  седяща.
Стерилизатор- ще вземем нов, тъй като стария го изхвърлих
Помпа не съм ползвала, имах две- бебето сучеше, а аз с тях нищо не успявах да изцедя. В някакъв.момент преминахме на смесено хранене, та шишета avent natural response.
 Дрешки си бях направила списък от типа на 5 бр дълъг ръкав, 5 ромпъра и тн. На мен по-удобни ми бяха ромпърите и после взимах повече от тях. Бодита с прехлупване също ми бяха по-лесни от тези през главата. Вече след 2ри и трети месец през главата пък ми стана по-удобно.
Хигиенни принадлежности и козметика вече е на проба грешка. Моята госпожица  не е с проблемна кожа, та много време беше с hipp.
 Термос за вода- за АМ при разходки и вечер препоръчвам, спестява време.
Друго сега не се сещам.

# 680
Мами , днес бях на БХС - не бях уведомена от лекарката ми ,че трябвало преди кръвните изследвания да се направи ултразвук. За това преди да дам кръв в майчин дом , ми направшиха ултразвук. На него лекаря обаче ми каза ,че в няколко позиции измерва някаква гънка на вратлето малко по - висока ,отколкото е препоръчително - доколкото разбрах NT  2.35 . Според него било показател за Даун. Чакам три дни за резултатите ,и в петък съм на ФМ. Ще се побъркам от притеснение до тогава. Стискам палци и се моля да е наред всичко.

Дънките и на мен ми стягат,и нищо не ми е удобно като долна дреха вече. Не смея нищо да си купя  - моля се на добри резултати и ще разгледам магазините.

Цитирам се, излезна резултата от БХС ,  и лекаря ме предупреди ,че ще има повишен риск в резултата по негови думи заради това ,че е отбелязал на NT  2.35 . В петък ни е Феталната, не знам как ще спя до тогава.

Доколкото виждам ,не са толкова лоши резултатите на комбинирания риск - но все пак ми е много разтревожено.
Благодаря на всички за милите думи и подкрепата. Сила сте момичета !

БХС 11-14 седмица
 * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *
 ВАШИЯТ КОМБИНИРАН РИСК за болест на ДАУН e 1 от 2014 бременни 1)
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e 1 от 78920 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e 1 от 52451 бременни
 ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e 1 от 100000 бременни
 *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ
 Биохимичен риск за болест на ДАУН e 1 от 2166 бременни
 Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1 от 935 бременни
 Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е 1 от 8410 бременни
 Възрастовият риск за болест на ПАТАУ е 1 от 25251 бременни
 Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е 1 от 6409
Преди да те види специалист по ФМ, не си създавай стрес. Не разбирам много, но този риск изобщо не ми се струва голям. Стискам палци всичко да е наред! Много мразя лекари, които се изказват без нещо да е потвърдено. Те го приемат като че ли ти казват, че хлябът е свършил. Това е масовият подход в МД. Като видях отношението към една приятелка... Може и да са уж най-добрите (не знам на база какво), но са и най-несъобразителните.
Стресът, който можеш да докараш на една бременна жена, не е малък, за да се оправдаеш после, че си давал предположение.
Очаквам да ни напишеш в петък, че всичко е наред!

# 681
  • София
Много БЛАГОДАРЯ ! Хиляди прегръдки на всички !

# 682
На мен пък раницата, както и на бебето изобщо не ни беше удобна. Ergobaby embrace е модела. Обмислям дали да я продам, или да пробвам с бебе номер 2.  Приятелка ще ми заеме еластичен слинг да пробвам.
Относно бибероните- дъщеря ми на 1г и 6м все още заспива с биберон иии обмислям скоро да го махам, но е такава мъка приспивавето откакто се е родила до ден днешен.. Та кошарата и е чистак бърсак нова. Съвсем малко е спала в нея. Некст ту ми то и то.🤣 Поне него взех втора употреба, но и то не се използва почти. За сметка на това гнездо в началото многа използвах и това беше огромен плюс да заспи на дивана, после да я преместя лесно в кошарата/ на спалнята и тн.
Момичета, не се заричайте на нищо. Аз си бях казала,че дете при мен няма да спи никога.. Е, факт е,че вече от година и половина си спим тримата на спалнята. Консултанти по сън, не знам си какво си, всичко съм пробвала, та дори  и да я оставя да си пореве. Е, примирих се, ще пробвам отново като и вземем легло сигурно.
Относно списъка с покупките:
Количка cybex balios s lux-  много съм доволна, но понеже първо ползвахме подарена и бях адски недоволна я взех само с летен кош, та сега ще видя на черния петък или втора употреба да взема зимен кош. Така или иначе повечето са много запазени.
Активна гимнастика- много използвано и съм много доволна. Беше подарък.
Люлка- чак по-късно започна да се заседява, но като цяло почти неизползвана. Отново подарък и се чудя да продавам и да видя друг модел ли, не знам.
Вана- сега обмислям да взема сгъваемаъ понеже за две вани място няма да има, а сега използва на OK baby  седяща.
Стерилизатор- ще вземем нов, тъй като стария го изхвърлих
Помпа не съм ползвала, имах две- бебето сучеше, а аз с тях нищо не успявах да изцедя. В някакъв.момент преминахме на смесено хранене, та шишета avent natural response.
 Дрешки си бях направила списък от типа на 5 бр дълъг ръкав, 5 ромпъра и тн. На мен по-удобни ми бяха ромпърите и после взимах повече от тях. Бодита с прехлупване също ми бяха по-лесни от тези през главата. Вече след 2ри и трети месец през главата пък ми стана по-удобно.
Хигиенни принадлежности и козметика вече е на проба грешка. Моята госпожица  не е с проблемна кожа, та много време беше с hipp.
 Термос за вода- за АМ при разходки и вечер препоръчвам, спестява време.
Друго сега не се сещам.

😄 Абсолютно си права за това да не се заричаме. Първото ми си спа в кошарата без проблем, а кошарата на второто се оказа почти безполезна. Добре, че после можеше да се преправя на малко легло и бюро. 😀

# 683
Здравейте, момичета!
Имам малко деликатен въпрос…От известно време след баня (къпя се с доста топла вода, може би има значение) забелязвам как по зърната ми се появява много малко секрет в бял цвят. Бях чела, че с напредването на бременността се появява коластра, но първо, че е с по-жълтеникав цвят и второ, че е някъде към 6-тия месец. Аг-то ме праща за консултация с ендокринолог, тъй като преди забременяването имах висок пролактин и пих няколко месеца достинекс. Някоя от вас имала ли е нещо подобно и дали е притеснително?

# 684
Аз нямам (но съм любител на студената вода от малка - ако наистина има някакво значение), но четох, че е възможно още 14-15 г.с. да се появява подобно нещо. Не претендирам, че източниците са ми най-точните, но все пак...
Дали е притеснително за плода - не мисля, но не съм специалист. Simple Smile
Дано всичко е наред и по-спокойно. Simple Smile

# 685
Здравейте, момичета!
Скоро открих темата и днес се престрашавам да се представя. Аз съм с термин на 19.04. и съм бременна за първи път. За сега се следя в болница Надежда при д-р Бозова. Мисля да се запиша и на женска консултация при нея. Миналата седмица на 02.10. направих прена тест niptify в cellgenetics и още нямам резултати, а влизам по 10 пъти на ден да проверявам. Д-р Бозова каза, че в нашия случай няма нужда от него, но ние решихме за наше спокойствие да го направим. На 15.10. съм на пренатална диагностика при д-р Патрикова, чух много добри отзиви за нея. Надявам се всичко да е наред. Доста съм притеснена дали ще се справя както с бременността, така и след това с грижите за бебето. Много се радвам, че тази тема съществува, за да си помагаме една на друга. Аз мислех да започвам пазаруването през декември месец, за да не чакам до третия триместър, когато ще ми тежи корема. За момента съм качила 1кг в 12г.с. + 4 дни. Пожелавам на всички успех и леко бременеене!

# 686
  • Melmak
Здравей, Илиева! Честито и добре дошла!

За niptify срокът е до 10 работни дни, така че не се притеснявай.

# 687
Здравейте, момичета!
Имам малко деликатен въпрос…От известно време след баня (къпя се с доста топла вода, може би има значение) забелязвам как по зърната ми се появява много малко секрет в бял цвят. Бях чела, че с напредването на бременността се появява коластра, но първо, че е с по-жълтеникав цвят и второ, че е някъде към 6-тия месец. Аг-то ме праща за консултация с ендокринолог, тъй като преди забременяването имах висок пролактин и пих няколко месеца достинекс. Някоя от вас имала ли е нещо подобно и дали е притеснително?

Не се напрягай излишно. Отиваш си на консултацията и спокойно. Ако се чувстваш добре, това е най-важното.

Аз пък се разболях 😞 Малката беше първо и явно съм хванала от нея. Запушен нос и гърлото ме боли. Не съм спала почти цяла нощ. Въпреки че работя от вкъщи ще си вземам болничен за няколко дни. Че в понеделник ще имам и БХС и ФМ.

Добре дошла, Илиева! 😀 Всички иаме и сме имали какви ли не притеснения, но клишето е истина - 99,9% от случаите е било излишно.
Лека бременност и enjoy! 🍀🤰

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 11:56 от МорскаЗвезда

# 688
Здравейте, момичета!

Коластрата е като имплантационното зацапване, просто не всяка жена я има. Аз също се къпя с гореща вода, но не съм имала такъв проблем и до края на бременността изобщо не ми се появи коластра.

# 689
n_ilieva8, честито и добре дошла Heart Exl

Общи условия

Активация на акаунт