Априлски бебета 2026 ❤

• 12 161
  • 457
  •   3
Отговори
# 435
Здравейте, слънчеви момичета! 🥰
Досега само следях, но вече се престрашавам да се включа и аз. Много дълго чакана бременност след инвитро, имам един спонтанен аборт преди това. Днес вече се записах за следене, излязоха ми и резултатите от пренаталния, за щастие всичко е наред. Другата седмица ми предстои фетална.
Термин 8-ми април. 😇

# 436
  • Melmak
Еха, вие много се криете!

Честито и успех и на двете ви!

Аз пътувам към МБАЛ Надежда за преглед. Всичко хубаво с тая болница, само локацията ѝ е.. да не казвам къде!

# 437
Здравейте, някоя от вас да е настивала до сега и ако да как се лекувахте с бабини рецепти? В 11 г.с. съм и от вчера вечер започна една доста странна болка към ухото, трудно си затварях челюстта и при стискане не зъби боли. Днес вече не мога да дъвча на тази страна и започна болка в гърлото не е много силна, по-скоро е като раздразнено, започнах да се чувствам отпаднало и започна да ме боли главата. Знам, че не е хубаво да се пият лекарства през първия триместър, а на мен поради ред причини ми се беше наложило в 6г.с да пия доста и сега искам да се опитам да се излекувам без лекарства, знаете ли някакви рецепти за настинка, които да действат по-бързо и да стават за бременни? Благодаря предварително!

# 438
  • Melmak
Казват, че от болкоуспокояващи и температуропонижаващи само парацетамол.
Обаче ако те боли така, отивай на лекар. Заболи ли те ухо не става с бабини илачи. Бих потърсила лекарска помощ.

# 439
Казват, че от болкоуспокояващи и температуропонижаващи само парацетамол.
Обаче ако те боли така, отивай на лекар. Заболи ли те ухо не става с бабини илачи. Бих потърсила лекарска помощ.

Със сигурност утре ще отида на лекар, но ако мога до утре да си помогна все пак някак…

# 440
  • Melmak
А да не ти расте мъдрец? Извинявай за тъпия въпрос, но от мъдрец може да имаш температура, да те боли към ухото и гърлото.

# 441
А да не ти расте мъдрец? Извинявай за тъпия въпрос, но от мъдрец може да имаш температура, да те боли към ухото и гърлото.
Нямам нито един избил мъдрец, като натисна на мястото на венеца не усещам никаква болка и заради това предположих, че е настинка.

# 442
  • Melmak
Бързо да се оправяш и дано скоро си по-добре!

# 443
Не си спомням как се лекувах по време на предната бременност , но една година кърмих и тогава всичко се свеждаше до лукчета, биозин мама и парацетамол….включително ковид лекувах с това 🥴

# 444
  • Ботевград
Аз в момента съм настинала. Болките са идентични от ляво. Гърлото, ухото и страшно главоболие и отпадналост.
Много чайове с мед и лимони. Нищо не съм пила. За запушения нос слагах клечка за уши, напоена с ракия и действа. Сега вече съм значително по-добре и от днес нямам болки нито в гърлото, нито в ухото..
Горе долу за 3 дни ми поотмина🤢

# 445
ММ пък успя да се разболее два пъти за последните две седмици, и честно казано съм приятно изненадана, че нищо не ми се лепна. Да чукна на дърво, де..

# 446
Еха, вие много се криете!

Честито и успех и на двете ви!

Аз пътувам към МБАЛ Надежда за преглед. Всичко хубаво с тая болница, само локацията ѝ е.. да не казвам къде!

Pandora1, какво стана?
Разбирам те, за мен така е и Щерев... Работя баш в Центъра и до там ми е 30-40 мин., ако не съм с такси Smile Миналата седмица ми се наложи да си взема почивен ден, защото още не съм казала на работа и беше странно каква работа ще имам в 13 часа, а и не знаех колко ще се забавя... Satisfied

# 447
Момичета, как сте на работа като цяло? Аз съм като парцал - нищо не ми се прави, главата ми е замаяна, постоянно ми се спи и съм гладна. Сериозно се замислям за болничен, ама от друга страна си викам, че може скоро да мине с втория триместър, а ми се иска да поработя поне до зимата. Ама полза от мен в момента никаква.

# 448
Еми и аз се боря за оцеляването си... Правя понякога грешки или допускам пропуски, което по принцип мноооого рядко ми се случва. Просто, за да съм сигурна, че всичко е наред, моля да се прочете от друг човек и така Smiley
Мисля да си работя до края, дори не знам, ако ми стигат силите, дали не бих работила до началото на 9 месец, та дори и от вкъщи. Но е рано де, не искам да давам никакви заявки, защото не знам какво ще се случи.

# 449
  • Melmak
Дарби, разбирам те за Щерев. Аз работя на края на София и няма как ако съм в офиса да изляза до болница Надежда и да се върна. Взимам последния час в 6 и 40 и излизам 6 без 10 от вкъщи. Парадайс не е опция, там моята лекарка не следи бременни. Каза, че ако искам може там да ползвам лабораторията сутрин, което е една идея по-добре. Пак е далече, но имам читаво метро до там и се пътува бързо.

При мен всичко е наред. Ембрионът отговаря на седмицата си. На 07.10 съм на бхс в Надежда.
А тази седмица в края заминаваме за чужбина. Много е тъпо при мен, че не мога да пускам отпуск, защото нямам. Пазех го за това пътуване и не знам как ще излизам. Иначе вече мисля да казваме, поне като се приберем другата седмица в България. И на мениджъра ми ще кажа. Иначе той ми говореше да ме праща командировка в UK, ако има шанс и аз исках. Надявам се това да не го откаже, защото бих отишла с удоволствие.

Срещу Надежда има мега вкусните дюнери. Не бях яла дюнер сигурно 2 години, не ям джънк, обаче отидох до ритейл парка отсреща да купя нещо от Пепко. Видях, че има някаква храна, а вече бях гладна .. и дюнера беше топ. Поне не бях само аз, и други бременни дами хапваха! 😆

Д-р Колева ми каза да се пазя да не напълнявам. Нейна пациентка е качила 7 кг за 1 месец и посочи като лош пример. Аз се пазя, тренирам, но с работа на стол е трудно.

За работа нямам проблеми. Опитвам се да купя и апартамент, като цяло не ми е лошо, мозъкът ми е свеж. Докторката каза, че щом до 11 г.с съм избутала да не ми е лошо, значи ще ме подмине.
Също ако мога ще работя до последно. При нас март месец дават годишния бонус и ако изляза по майчинство/болничен… ще ме подмине. Разбира се, не мога да дам заявка от сега, защото не знам как ще се чувствам. До момента не съм взимала отпуски, болнични или повече хоум, заради бременността.

Общи условия

Активация на акаунт