Априлски бебета 2026 ❤

• 12 318
  • 473
  •   5
Отговори
# 450
Аз поне с отпуските нямам проблем - излизам когато искам, но не прекалявам. Цялостно в кантората не си броим почивните дни Smile
Единственият джънк, на който налитам (и аз по принцип не ям), е КФС. 3-4 пъти вече ям откакто съм бременна... Smiley Дюнерите нещо не ме привличат в момента Satisfied

# 451
  • Melmak
При вас явно е различно, аз работя с двама адвокати от една кантора, защото за 2 години водих 4 граждански дела с тях. И общувахме ужасно много, направо ми спасиха всичко тези прекрасни хора. И виждах, че понеже те са в своя кантора просто се разбираха кой кога да излезе или какво да направи. В крайна сметка работата им винаги беше свършена.
Но аз съм в голяма корпорация и при нас отпуската е 25 дни годишно. Аз не вярвах, че ще забременея от 1 опит и съответно бяхме на морето един месец, там комбинирах отпуск и хоум офис. Предвидих си просто някакви дни за пътуването ни сега и това беше. И оп.. сега изненада, бебе. Нямам против да си пускам отпуск и да излизам спокойно, само да не е неплатен. 😁
За това и гледам да взимам последния час при лекарката ми, поне да не излизам в работно време.
Иначе за храната.. аз не мисля, че имам повишен апетит, храня се нормално. Но понеже не ми е лошо, ям всички неща с апетит и то неща като дроб, шкембе чорба от Ракета бар.
Вие имате ли cravings?

# 452
Аз казвам, че имаме неограничен отпуск, но не си мисли, че съм почивала повече от 15 дни тази година... Satisfied Ама аз по принцип съм работохолик и дори и да почивам, действам Laughing Занимавам се с процесуално представителство доста рядко, а останалите неща мога да ги правя от разстояние Laughing
Иначе онзи ден полудях за сладко и започнах да обикалям нервно вкъщи, отидохме до магазина - излязох с 1 торба, пълна с плодове. Изядох 1/6 сигурно Thinking Иначе нищо специфично не ми се яде.

# 453
  • Melmak
Разбирам те, аз съм много активен човек също и не искам да си помислям какво е да не работя, да се откъсна от средата си. Това малко ме плаши и ми се иска да се върна на работа след година. А и мъжа ми трябва да започне да изкарва и моята заплата ако ще остана 2 г. Ако остана втората година по майчинство доходът ни ще падне с над 50%. И това е плашещо. Много време има до тогава, но докато мога ще съм активна.

# 454
Няма защо от сега да го мислиш. Виж как ще ти мине първата година. Мъжът ми изкарва много добри пари, но и аз много пъти съм мислила какво ще е втората година - излишно е и само се товарим. Толкова вода ще изтече дотогава...
При мен го има и това - не искам да оставям детето на ясла, родителите ни все още работят, тоест могат да помагат, но от определен час натам.
Ще се бистрят възможностите по-натам... Нека първо се родят децата живи и здрави.

# 455
При мен отпуските ми вече почти свършват, но после мога да си взема неплатени, което за мен не е някакъв проблем. В края на октомври ще трябва да съм си два дни подред в отпуск - на 21-ви ми е БХС, а на 22-ри ще дойдат от Варна да вземат кръв за пренаталния тест. И двете неща са в много неудобно време, така че ще трябва да си поискам по цял ден почивка.

Цитат
Вие имате ли cravings?

Като цяло нямам някакви особени желания за храна. Ако ми се прияде нещо, не е от онзи силен глад, дето само за това мислиш цял ден. Понякога ми се дояжда някой плод или някое конкретно ястие, но то и преди си ми се е случвало. Не бих го нарекла някакъв истински „craving“

# 456
По-натам, когато кажеш, ще ти е по-лесно - разбира се, ако са толерантни работодателите, защото за такива неща слушам...
Иначе с тези часове е много неудобно, наистина. Този път поне успях да си запазя октомврийския преглед от рано и е от 17:40 - not bad, not terrible Sweat Smile
Изобщо не ми се ще да си разкъсвам работното време с обедни прегледи, тогава съм най-ползотворна.

# 457
  • Melmak
На обяд е най-гадно за преглед! И аз така мисля, но бхс ми е в 12 ч. Просто нямаше как.

Иначе моя работодател е толерантен, не се заяждат с майките, няма проблеми с тези неща.

Аз понякога и следобед не мога да излизам, вчера съм седяла от 15 до 17 в среща, защото за американците това е началото на работния ден.

# 458
Аз физически се чувствам доста добре и успявам да запазвам часове за прегледи извън работно време, така че не се е налагало да взимам отпуск/ болничен. Утре например съм в 8 при имунолога, а след работа при гинеколожката, но имам и късмета всичко да ми е на 10 мин. от вкъщи.

С хапването също съм добре- нямам повишен апетит, леко гадене имам само ако много огладнея. Видях, че някой беше писал, че си хапва дроб- не се препоръчва при бременност заедно с всякакви пастети, които също съдържат дроб.

Днес ми излязох имунологичните изследвания, според които съм с завишени НК клетки и доц. Русев препоръчва спешно вливка на интралипид. Утре съм при него. Общо взето всяка седмица съм с нов проблем 😂, благодарна съм че поне физически се чувствам добре.

# 459
  • Melmak
Това пък за дроб не ми казаха. Казаха да не ям сурово месо като суши или някакво недопечено. Някои казват салами и сушеници да не се ядат, аз колбаси не ям много така или иначе. И меки сирена като бри. Сега дроб чак…

Такива неща като нк клетки изобщо не са ми казвали да изследвам.

# 460
И аз съм чела за дроб, но според мен, ако се яде умерено и без да се прекалява, не би трябвало да е проблем. Моята лекарка изобщо не ми е забранявала нищо конкретно - просто каза да съм внимателна и да ям само неща, в чието качество съм сигурна.

Харесват ми разбиранията на моята лекарка и дори съм доволна, че не ми препоръча никакви витамини, въпреки че аз излишно попитах дали има нужда. Напоследък следя внимателно лекари, които се придържат към доказателствената медицина, и всички те подчертават, че приемът на хранителни добавки трябва да се сведе до минимум. Защото това не са лекарства – върху тях не се правят качествени изследвания и никой не може да каже със сигурност какво точно и в какво количество се съдържа вътре

# 461
  • Melmak
Да, разбирам те. Аз също искам да не се втелясвам. Няма да седна да ям суши, но и не прекалявам с мисленето и премислянето кое и как.
Моята също за сега ми каза да си пия фолиевата киселина, омега 3 и инозитола. Даже омегата си го пия по моя преценка. Каза да пия парацетамол ако ме боли глава, защото другите обезболяващи не са подходящи. Като цяло преди пиех много добавки, особено спортни и сега не ги пия вече.

# 462
Наскоро ни дойдоха гости от Турция и като разбраха, че съм бременна, веднага започнаха с поученията. КАТЕГОРИЧНО ми казаха да не ям пиле - че било пълно с хормони и антибиотици, най-опасната храна за бременни и т.н. 😂 Едвам се сдържах да не стана и да си тръгна. Все едно всяка жена няма следящ АГ или собствена глава. Все пак живеем във века на информацията и мисля, че всяка жена, която се вълнува за състоянието си, достатъчно си рови и чете сама каквото ѝ трябва. Аман от такива експерти

# 463
  • Melmak
Ужас!
Като една жена забременее, сякаш целокупния народ се сеща да я съветва. Аз преди да забременея получих съвет от една приятелка да си направя профилактична биопсия?! Ей, така не било лошо!

# 464
На такива хора просто кимам мълчаливо и ги оставям сами да си се оправят с техните истини. И повече не повдигам подобни теми, защото ми е ясно, че нататък диалогът е безсмислен 😁

Общи условия

Активация на акаунт