Априлски бебета 2026 ❤

• 12 435
  • 479
  •   4
Отговори
# 465
Според мен дроб не се препоръчва, защото обикновено хората го хапват алангле. Понеже много ви се яде пастет, си намерих някакви вегетариански - сигурно са химия, но е алтернатива.

# 466
  • Melmak
Аз пилешки дробчета по селски си правих, проверявах ги да не са алангле. Иначе май за това плюс, че може да има някакви токсини заради лошо отглеждане.

На такива хора просто кимам мълчаливо и ги оставям сами да си се оправят с техните истини. И повече не повдигам подобни теми, защото ми е ясно, че нататък диалогът е безсмислен 😁

Да, то какво да направиш друго. Най-добре да не се ядосваш.

# 467
Четох, че съдържа големи количества витамин А (ако греша, нека някой ме поправи), а прекаляването с него може да навреди по време на бременност

# 468
  • Melmak
Мисля, че с витамин А няма как да се прекали само от храна. По-скоро от прием на добавки. Поне така съм чела.

# 469
Може би си права, защото в повечето източници се говори основно за сурово месо и риба, както и за непастьоризирани млечни продукти. За дроба на някои места го пише, на други - не.

# 470
Черният дроб е толкова богата на витамини и полезни неща храна, че това да не се яде за мен е абсурдно. Единствено трябва да е от чисто животновъдство и да не е суров. Препоръките са заради големия страх от витамин А, който също е абсурден. Витамина А много важен за развитието на плода и се съдържа в не малко пренатални витамини. Може да се предозира единствено с някакви големи количества концентрирана добавка, но в никакъв случай не бих го изключила изцяло от диетата.

# 471
Четох, че съдържа големи количества витамин А (ако греша, нека някой ме поправи), а прекаляването с него може да навреди по време на бременност
Точно така е, това е причината Wink
Ванила, витамин А е в две форми: бета-каротен, който се съдържа основно в плодове, зеленчуци и пренатални витамини и ретинол (в черен дроб и продукти от него) който е опасен за плода.

# 472
  • Melmak
Ако това е причината, явно е някаква остаряла концепция.

# 473
Аз поне с отпуските нямам проблем - излизам когато искам, но не прекалявам. Цялостно в кантората не си броим почивните дни Smile
Единственият джънк, на който налитам (и аз по принцип не ям), е КФС. 3-4 пъти вече ям откакто съм бременна... Smiley Дюнерите нещо не ме привличат в момента Satisfied
Ммм, това ми беше и на мен задължително всеки път след преглед предишната бременност. И тази имам веднъж засега.😁
Иначе и аз пия само фолиева киселина, питах АГ за витамини и каза,че няма нужда и колкото по-малко неща се приемат, толкова по-добре..Предишната бременност пак се следях при него, тогава каза ако искам комбинирани някакви. Сега мисля евентуално по-натам да пусна изследвания и ако има дефицити- тогава.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:13 от LadyGl

# 474
Оставям това тук, а вече всеки сами си преценява източниците на информация.

https://www.westonaprice.org/health-topics/vitamin-a-for-fetal-d … opment/#gsc.tab=0

Точно така е, това е причината Wink
Ванила, витамин А е в две форми: бета-каротен, който се съдържа основно в плодове, зеленчуци и пренатални витамини и ретинол (в черен дроб и продукти от него) който е опасен за плода.

# 475
Преди да забременея си бях пускала обширни кръвни по друг повод - тогава имах дефицит на омега и магнезий. Така и не се наканих да си взема добавки. За това сега реших пак да пусна витамини и минерали, за да не се окаже, че съвсем са под всякакви норми и лишавам бебчо от нещо в развитието му. Та тия дни и това ще свърша . Прегледа ми е чак на 13.10. и тогава ще ги покажа и на лекаря ми за мнение

# 476
Относно разговора за витамин А - не вярвам, ако хапнеш дроб, тоест не ставаш и лягаш с него всеки ден, да се натрупа такова количество от витамина, че да стане опасно. Ако организмите ни натрупваха по този начин витамини, индустриата с добавките щеше да е замряла отдавна или да не съществува изобщо 😁
Аз така и така не съм фенка на дробчета, така че няма да се притеснявам от вит. А😂😂😂

Понеже някоя от вас спомена, че пие ОМЕГА-3, май Пандора - внимавай от каква риба е Wink Защото, ако е от любимия ти черен дроб (на треска) си + вит. А

# 477
Боже, това за дроба и пастета го чувам за първи път 🙈 с предната бременност АГ нищо не ми е казвала с какво да внимавам. Яла съм си каквото ми се е яло и салами обичам да си хапвам, и пастет 😬 суши мисля, че може с месо да се яде, то си е сготвено. Аз съм пила витамини предния път, сега ми каза само фолиевата и сигурно по-натам ще ми изпише. Аз мога само пилешко да ям, свинското ми е гадно, аз и като цяло не съм голяма фенка на месото, но колкото по-малко се вталясваме в някои неща, толкова по-добре.

# 478
Грешно изказване е: "не яж суши", по-прецизно е:"не яж суши със сурова риба". Жалко, че това е хубавото суши...🤣

# 479
  • Melmak
Дарби, благодаря, пия омега за майки, дениз ми ги препоръча в темата с добавките.
Иначе и аз споделям твоето мнение, сигурно сутрин, обед и вечер трябва да ядем дроб, за да прекалим.

За суровата риба, да, по принцип е така, НО като отидете в ресторант ако поръчате вегетарианско суши никой не ползва други дъски и прибори за приготвянето му. Нали..

Трак, права си, моя приятелка в 9 месец си хапваше салами и мезета, бяхме заедно на един празник. Аз не ги обичам, за това не ги ям.

Общи условия

Активация на акаунт