Априлски бебета 2026 ❤

• 17 741
  • 682
  •   1
Отговори
# 645
  • Melmak
Параноар, пожелавам ти всичко да е наред с вас.
Аз съм в Надежда и чакам за пренаталната диагностика. Мм ме ядоса. Днес времето е ужасно, мислех да си викам такси и да ходя така до болницата, защото е много далече. Даже исках да си поръчам такси от снощи да знам, че ще ме вземе днес. Но снощи вика оо, какво ще викаш от сега такси, ще те закарам. Ама не сме карали колата две седмици, тука е било студено и тя едвам запали. Задръстване в София, а ние сме на другия край от Надежда-та. Ейй, ама как съм могла точно тоя ден да запазя! Дето едва и тоя запазих, защото бяхмр в чужбина и сменях часове, а то графиците са пълни. Запазила съм го преди 3 седмици, дали съм мислела как ще е студ и дъжд… ама защо не съм отишла друг път, той бил чул да си говорим с моята приятелка, че от 12 до 20 седмица все можело да се иде?!?! Идваше ми да го излупам с нещо тежко, честно…

Дарби, може ли линк за дрехите?

# 646
  • София
Аз също се усещам ,че съм много изнервена. Чувствам се като тенджера под налягане Grinning , постоянно под напрежение и пред избухване.

# 647
  • Melmak
То аз си бях добре, само да не ми обяснява тоя моя мъж как можело баш днеска да идваме до другия край на СФ, защото чул от моята приятелка, че можело все до 20 седмица да се прави бхс… не е чул това, ама си го е въобразил. С два овена вкъщи какво ще правя, не знам!!!!

# 648
Да, ето тази материя съм пипала и е мека и удобна - https://eur.shein.com/SHEIN-Maternity-Solid-Color-Round-Neck-Sho … dNoSendMallCode=1
https://eur.shein.com/SHEIN-Maternity-Casual-Solid-Color-Stand-C … -4&pageListType=4
https://eur.shein.com/SHEIN-Pregnant-Women-s-Turtleneck-Solid-Co … dNoSendMallCode=1
https://eur.shein.com/MaterniChic-Women-s-Casual-Loose-Long-Slee … -4&pageListType=4
https://eur.shein.com/Loomaby-Elegant-Solid-Color-Fitted-Materni … -4&pageListType=4
Но има толкова много... Зимни шушлекови якета ще си поръчам по-натам, защото палтата са ми оувърсайз, но яке нямам. Каквото остане, ако не мога да го нося оувърсайз и е в добро състояние, ще го раздавам на приятелки

# 649
  • Melmak
Благодаря, darbie.

# 650
  • София
Относно покупките, аз наистина прекалих предния път. Взех всичко което ми беше казано, че може да ми потрябва. Стерилизатор взех един който беше супер голям, не сушеше шишетата и трябваше да ги чакам още 10 минути за да поизстинат и изсъхнат. Количка ще вземем на пролет cybex Balios S LUX, като в момента има комплекти 4+ които ключват и чувалче за зимата и кош за кола. Надявам се да ги има и занапред. Първия път бяхме с такава количка и ни свърши страхотна работа, голям багажник, удобна, маневрена, за софийските улици с безброй дупки беше топ. Помпа за кърма съм харесала безкабелна, за да не ограничавам движенията си. Предния път бях по 40 мин вързана с кабели да се цедя като крава. Сега има компактни които и под блузата можеш да си сложиш. Ще взема колата/next to me с автоматично люлеене защото ми се откъсваха ръцете по време на коликите докато заспи и аз го люшкам цяла нощ. Шишета не повече от 3,щ и ще избягвам бибероните. Има много неща за гризане, ще гледам максимално да спестя взимането им. Дълъг е списъка с нещата които бих и не бих взела, но със сигурност след нова година ще започна да се оглеждам. В момента в който разбера пола съм си решила, че ще взема шапчица синя или розова и ще е това докато не наближи момента ❤

# 651
Ние също ще ползваме от баткото количка, стерилизатор, вана, дрехи и т.н. Единствено ми се иска да вземем кошарка next to me.  Трябва да взема само биберони и още идно столче за кола за баткото. Малкият ще ползва този, че е с приставка за новородено. Като цяло нямам нужда от пазар. Това му е хубавото на породените 😅

# 652
  • Melmak
Аз бях на бхс/първа фетална или там както всеки си му казва. Казаха, че няма да ми взимат кръв, защото сме правили пренатален тест. Лекарят каза, че всичко е наред да си се следя при гинеколога, който ме проследява и да живея спокойно. Бебето вече е по-големичко и се виждаха много неща.

# 653
Аз с бибероните съм много наплашена, чудя се дали ще мога да го науча без биберон, или да го махна много рано. При мен заради биберон предните 4 зъба (два на горна и два на долна челюст) са с обратен растеж - вместо навън - навътре заради смукането, при иначе абсолютно права захапка...
Чудя се - тъй като тъкмо приключваме ремонт и не ми се започва веднага с нов за детска стая - дали да не вземем кошара, която после става на легло. Ще ни се да е с колелца(които впоследствие се свалят), защото след определен период ни се иска да пробваме със sleeep training, а най-лесно ще е да има мобилност в началото.
Някоя от вас, ако е ползвала подобна кошара, моля да ми каже дали наистина е удобна, или аз така съм си решила.

# 654
  • Melmak
Понякога проблемът е, че ако махнеш биберона, лапва пръста и то по-зле.

# 655
Аз следя няколко педиатри, които се придържат към принципите на доказателствената медицина, и всички казват, че по принцип, ако биберонът е с ортодонтска форма, няма да има проблем с челюстта поне до 1,5г. А относно смученето на пръст твърдят, че това е дори по-добро от биберона и е много по-естествено, защото бебето по този начин се успокоява. Те започват да го правят още в утробата, и когато му дойде времето, детето само ще спре да си смуче палеца.

# 656
  • София
Има гризалки, ще взема биберон но ще избягвам да е постоянно в устата както р практиката. Иначе за подвижно аз ползвах количката като беше нужно. Със сина взехме голямо трансформиращо легло със шкафове, сега ще взема по-компактно и отделен скрин за дрехи.

# 657
Добре, а майките с опит дали все пак биха споделили някакъв техен списък с принадлежности, които трябва да се купят. Ясни са количката и кошарката. Нещо, което да служи като ориентир. Моите приятелки са като мен - купуват всичко, защото "всичко трябва", а не ми се ще да се презареждам с неща, които няма да ползвам. (разбира се винаги я има възможността нещо да се докупи)

# 658
Добре, а майките с опит дали все пак биха споделили някакъв техен списък с принадлежности, които трябва да се купят. Ясни са количката и кошарката. Нещо, което да служи като ориентир. Моите приятелки са като мен - купуват всичко, защото "всичко трябва", а не ми се ще да се презареждам с неща, които няма да ползвам. (разбира се винаги я има възможността нещо да се докупи)

Аз след две деца, мога да кажа, че няма да ни трябва нещо повече от кошара, корито, слинг за начало и ерго раница за напред (имам от преди) и количка (за покупки 😄, шега но и истина). Еее и столче за кола естествено.

Една комода/скрин ще вземем за дрешките, памперсите и козметиката за начало и това е. Нито помпи, нито люлки, нито нищо друго.

В случай, че ще се храни бебето с адаптирано мляко, ще трябват там шишета, стерилизатор и тн. Но аз ще кърмя отново и реално на мен няма да ми трябват такива неща.

По-натам ще трябва определено столче за хранене.

Paranoir, нека всичко е наред при вас 🍀 Разбирам колко напрягащо е да ти кажат такова нещо. И аз бих отишла за второ, че и за трето мнение.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 16:19 от МорскаЗвезда

# 659
  • Melmak
Всички ли взимате слингове и раници? Грам не искам да нося, надявам се бебето да хареса количката.

Общи условия

Активация на акаунт