Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 15

• 15 266
  • 476
  •   1
Отговори
# 435
И кой ви каза че оставате на улицата??
Суперфиция е това, ако погине сградата, правото да построите нова НЕ се погасява.

Аз отказвам повече да спекулирам и гадая. Отвори си нотариалния акт и си го прочети. Ако имаш желание де...то теб касае в крайна сметка. Зорът е твой.

Ако същият който ти е казал че оставаш на улицата...ти е казал и какво притежаваш....мда, без коментар! Два пъти те питах в акта какво пише...ти не мъцваш.

Понякога хората не искат да им се помогне. Питат. А не чуват какво им се казва и пак същото си пеят ...
Sunglasses

Ами ако е ваша земята, да, може да си го оградите! Какъв е проблема да се сложи ограда?

# 436
teta75, написах..." Наскоро го говорихме със съседите, че никой по нотариален акт няма идеални части от земята. "!!! Отворих и акта си още следобед. Пише "идеални части...няма". Реших да не качвам снимки и на акта да показвам публично. Да, това за падането на блока го казва една съседка, че ако се случи изгаряме. Аз не съм наясно, само препредавам думите й. Но пак казвам, звучи ми абсурдно тротоара да е към Етажната Собственост. То по тая логика, целия тротоар на тая улица е към прилежащите кооперации, всички са строени в периода около 2005г., Общината никога няма да пипне тия тротоари, щото те не са общински!?
Моля те, ако наистина имаш възможност да провириш, направи го. Аз и да ровя, наистина не разбирам от кадастрални карти, схеми и прочие. Затова търся компетентно мнение тук, защото знам каква сила сте в групата! Моля, не се обиждай ако задавам едни и същи въпроси! 🫶🙏

# 437
Ще проверя. Само ми отбележи/напиши къде е този тротоар и според вас попада ли в ПИ, цитиран в писмото на общината.

# 438
teta75 е AI, Google и титан от най-високо ниво! Благодаря ти безкрайно Тета!!! На лични още ще те хваля! HugHugHug

Преди време бяхме със същите оплаквания, сега пак се захвана тема, че през вентилацията в баня/кухня влизат миризми на цигари, готвено и къпано. Съседите казват, че е възможно и комините да са запушени,  понеже не са чистени от Н години. Да препоръчате фирма коминочистач, които обаче да не трябва да се катерят на покрива, а през някой апартамент да направят отпушване, продухване или както се нарича. 🙄 Четох преди, че и това е възможно.

# 439
Момичета, колко плащате на чистачка и за какви/колко дейности ?!
Нашата чистачка иска 12% увеличение !!

# 440
rady_plovdiv, на предишните страници коментирахме.

# 441
rady_plovdiv, на предишните страници коментирахме.
Да, сега прочетох … при нас иска 10евро на посещение но сме само 5 семейства ?! Видях че се коментира 8-ет блок с асансьор и 20евро на идване.

# 442
  • София
Да, сега прочетох … при нас иска 10евро на посещение но сме само 5 семейства ?! Видях че се коментира 8-ет блок с асансьор и 20евро на идване.
Колко семейства сте няма значение в случая, а площта за чистене. Когато говорим за цената.
Има значение, разбира се, относно тежестта което ще понесе обитател, но това е извън темата.
На горния ти въпрос ( момче съм ), 100 лева за 9 етажа и веднъж седмично съвсем базово почистване - без мазета, врати, прозорци, парапети.
Предполагам ще иска увеличение от януари, но нашият професионален домоуправител не е по свикването на събрания, въобще и не сме имали такива откакто е назначен през 2024г. Та може и да не разберем ако ѝ увеличи заплащането. Или поне не предварително, защото отчетите се качват в приложение.

# 443
  • София
За много години!

Месечните такси как ще ги събирате - като точна сума в Евро или ще закръфляхв нагоре?!

Ние сме решили да закръгляне сумата  нагоре.

# 444
  • София
При нас са с точност до цент, 7.93 евро ми е таксата за януари, 15.50 лева беше до декември. Както споменах по-горе с управление от професионален домоуправител. Ако бяхме със собствен, щяхме да закръглим, разбира се.

# 445
  • Майничка
Не съм имала време да сметна как идва на човек и да предложа на ОС, но за мен няма драма с 0.5 и дори 0.2€. Аз не минавам, през мен минават, портмонето е голямо, с 2 отделения. Като се натрупат стотинки, уедрявам - за ГТ, за кафе от автомат...

# 446
Колко семейства сте няма значение в случая, а площта за чистене. Когато говорим за цената.
Има значение, разбира се, относно тежестта което ще понесе обитател, но това е извън темата.
На горния ти въпрос ( момче съм ), 100 лева за 9 етажа и веднъж седмично съвсем базово почистване - без мазета, врати, прозорци, парапети.
Предполагам ще иска увеличение от януари, но нашият професионален домоуправител не е по свикването на събрания, въобще и не сме имали такива откакто е назначен през 2024г. Та може и да не разберем ако ѝ увеличи заплащането. Или поне не предварително, защото отчетите се качват в приложение.
Именно … и площа е малко , два етажа и половина … също съвсем базова чистене, някак няма сравнение с голям блок, асансьор и много движение като цяло.

# 447
RebelHeart, в какво приложение качвате отчетите и как събирате таксите?

# 448
Повече се цапа, ако няма асансьор.
Отколкото ако има. Wink

Ако не ви устройва цената, търсите друг, който да се съгласи на вашата.

# 449
Повече се цапа, ако няма асансьор.
Отколкото ако има. Wink

Ако не ви устройва цената, търсите друг, който да се съгласи на вашата.
Е колко да се цапат два етажа с по два апартамента и трети полуетаж с един ?!
Това което сега ме дразни е, че вдига цената сега, след еврото, а не е говорила за увеличение поради други причини още миналата година ?!

Общи условия

Активация на акаунт