WIZZAIR - 51

• 28 164
  • 581
  •   1
Отговори
# 510
тъкмо писах в другата тема, че няма значение какво пишете при чекин, стига да имате документ, с който да минете границата.

# 511
  • София
За Базел, Швейцария ще иска ли данни от паспорт?
Шенгенски полет е, а летището е във Франция.

# 512
Да, държави, които не са в ЕС, но са в Шенген са: Швейцария,  Лихтенщайн, Исландия и Норвегия (без архипелага Шпицберген).

Държави, които са в ЕС, но не са в Шенген са Ирландия и Кипърската гръцка част.

Отделно Канарските острови (част от Испания), Мадейра и Азорските острови (част от Португалия) също са част от Шенген.

Микродържави, които не са членки на ЕС като Монако, Сан Марино и Ватикана де факто също част от Шенгенското пространство, без това да е официално.

Отделно Ирландия и Обединеното кралство си имат собствен "Шенген" помежду си, тоест нямат паспортна проверка.

За сметка на това между континенталната част на Норвегия и Свалбард (Шпицберген) е нужна паспортна проверка, въпреки че се води вътрешен полет.

От континентална Дания към Гренландия и Фарьорските острови (част от Дания) - също има паспортна проверка.

Сложна картинка Grinning

# 513
  • София
Хелоуин промо за избрани полети от 6 ноември до 26 март

Само аз ли не отварям сайта им🙄

# 514
сега го отварям, но вчера беше зле.  

сайта успях да го отворя по някое време. голяма мъка (трудно се избираше ксквото и да е и се отказах да разглеждам даже).. а апп-а твърдеше, че нямам нет. много е зле положението.

# 515
  • Sofia
Хелоуин промо за избрани полети от 6 ноември до 26 март

Добре звучи, ама дали предлагат полети до Карлсруе?
Гледам, че тази дестинация не фигурира в  началната страница.

# 516
  • София
Добре звучи, ама дали предлагат полети до Карлсруе?
Гледам, че тази дестинация не фигурира в  началната страница.
Предлагат, но не от български летища.

# 517
  • Sofia
Е, то идеята е да е без прекачване, защото и без това мразя летенето.
И идеята за два полета в посока изобщо не ми се нрави.

# 518
На мен не ми отваря сайта, апп-а в един момент ми даваше да търся полет и се появи, че ме е счело за бот, кой знае кога ще се оправи….

# 519
Имат някакъв проблем явно . На мен не ми отваря  сайта, App-а не работи също.. 

# 520
Летите с Уизеър до Щутгарт и после пътувате 1 час с влак до Карлсруе (78 км), така няма да имате втори полет Wink
(Влакове има през половин час;, даже има бързи за 53 мин. и за 36 мин.)

А Раянеър имат директни полети от София до летище "Карлсруе-Баден Даден", което е на 40 км от Карлсруе.  Така че споко. Варианти има. Избирате си според удобните за Вас дни, часове и цени, разбира се Wink

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 11:04 от diziler

# 521
  • Sofia
Летите с Уизеър до Щутгарт и после пътувате 1 час с влак до Карлсруе (78 км), така няма да имате втори полет Wink

А Раянеър имат директни полети от София до летище "Карлсруе-Баден Даден", което е на 40 км от Карлсруе.  Така че споко. Варианти има. Избирате си според удобните за Вас дни, часове и цени, разбира се Wink
Всъщност пътувам до Страсбург, но до там полети няма.
Бях се спряла на Раянеър именно, защото имат полет до Карлсруе, но ако летището е на 40км... Трябва да видя от там какви варианти има после за влак или рейс.
Не ми се струва много удобно.

Поне в Щутгарт знам, че рейсът спира точно на летището. Но ми се искаше да избегна пътуване с рейс през зимата.
Ще проверя и влаковете.

# 522
Летище "Карлсруе Баден-Баден" е на 60 км. от Страсбург.  А иначе тези 40 км. са в обратната посока до гр. Карлсруе (който явно не Ви е нужен).
Скрит текст:

Други варианти са от Базел (на 130 км) и Щутгарт (на 150 км), с Уизеър.

Така че най-добрият вариант е Раянеър, до Карлсруе-Баден Баден

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 11:36 от diziler

# 523
  • Sofia
Летище "Карлсруе Баден-Баден" е на 60 км. от Страсбург.  А иначе тези 40 км. са в обратната посока до гр. Карлсруе (който явно не Ви е нужен).

Така че най-добрият вариант е Раянеър, до Карлсруе-Баден Баден
Да, аз именно на този вариант се бях спряла, но тези 40/60 км ме притесняват.
Трябва да видя дали има удобна връзка с влак или в краен случай рейс.
От гарата в Карлсруе има връзка, но от летището...

Поне в Щутгарт знам със сигурност, че има Flixbus, който може да ме закара до Страсбург.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 11:47 от Brin de muguet

# 524
Летището е на 12 км. от Баден Баден, има Фликсбус от Баден Баден до Страсбург за 55 мин. (13 лв)
Има автобуси и влакове от Раштат до Страсбург. (С автобус е 55 мин.) От летището си има автобуси до близките градчета, не е оставено без сервиз Wink Автобус 215 мисля, че е. Проверете си в rome2rio и подобни.

Вижте този линк: https://www.baden-airpark.de/en/passengers-visitors/directions-p … -by-rail-and-bus/
Това е официалния сайт на летище Карлсруе-Баден Баден и конкретно страницата с автобусите, които тръгват до летището.
Автобус 215 е до гара Баден Баден, а 234 и Х34 са до гара Раштат. Оттам за по-малко от час сте до Страсбург Wink
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 11:35 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт